Hoşgeldiniz  

Ekstrem Enduro Red Bull Sea to Sky,

SEMİH KÖKEN | 30 Mayıs 2014 | Spor A- A+

Kemer’de ilki 2010 yılında düzenlenen, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Redbull Sea To Sky Enduro Yarışması organizasyonu için geri sayım başladı. Red Bull Sea to Sky’ın 26-28 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağı belirtilirken; Jonny Walker, Graham Jarvis ve Andreas “Letti” Lettenbichler gibi en iyi uluslararası sporcular, toplam 20.000 avroluk rekor tutarda ödülü kazanabilmek için kıyasıya mücadele edecek. Uluslararası yüksek standartlara sahip; indir (1) kombinasyonu ve üç farklı yarış tarzını içeren üç günlük aksiyon, heyecanla bekleniyor. Sporcuları ve motorlarını gerçek anlamda denizden gökyüzüne götürecek bir parkurun benzersiz bileşimi bu yıl da dünyanın en üstün profesyonel motorcularını ve hırslı amatörlerin ilgisini Kemer’e çekiyor.

ETKİNLİĞİN KONTENJANI NEREDEYSE DOLDU

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek Red Bull Sea to Sky’a Mart sonu itibariyle, 26 ülkeden 150 sürücü kaydoldu. Henüz etkinliğin kayıtlarının başlamasının üzerinden iki ay bile geçmeden, 250 başlangıç numarasının neredeyse üçte ikisi, sahibini buldu. Çok geçmeden kontenjanın tamamen dolması bekleniyor. Giderek büyüyen Ekstrem Enduro sporunun en iyi uluslararası sürücülerinin tamamı, bu yıl da Antalya’nın gözde tatil beldesi Kemer’e gelecek ve “En eğlenceli Ekstrem Enduro yarışı” unvanını elde etmiş bu etkinlikte yarışacak.

Red Bull Sea to Sky 2013 birincisi Jonny Walker (İngiltere, KTM), Graham Jarvis (İngiltere, Husqvarna), Andreas “Letti” Lettenbichler (Almanya, KTM), Alfredo Gomez (İspanya, Husqvarna), Paul Bolton (İngiltere, KTM), Philipp Scholz (Almanya, KTM), Chris Birch (Yeni Zelanda, KTM), Diego Ordonez  (GTM) ve Ben ve Dan Hemingway (İngiltere, Beta) etkinliğe katılacak sürücülerden sadece birkaçı.

5. ETKİNLİKTE YENİLENMİŞ PARKURLAR OLACAK

Kumsal Yarışı

26 Eylül Cuma Red Bull Sea to Sky’ın birinci yarış günü, Kumsal Yarışı ile başlayacak. İzleyiciler Kemer sahilindeki kumsalda hızın, yeteneğin ve cesaretin tadına varacak. Sürücüler toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, dairesel bir parkur olan rampaların virajların, bulunduğu bir parkurda yarışacak. Motokros pistine benzeyen, kumlu toprağa sahip bu parkur, kıyı boyunca uzanan yüksek hızlı bir düz kısım, hem doğal hem de insan yapımı engeller içerecek. Kumsal Yarışı’nın modu “20 dakika artı bir tur” olacak ve yarışın sonuçları Orman Yarışı’nın başlangıç sırasını belirleyecek.

Orman Yarışı

Yarışın ikinci gününde (27 Eylül) sporcular, Kemer’in arkasındaki ormanlarda zamana karşı yarışacak ve oldukça eğlenceli patika ve çakıl yollardan geçerek, Toros Dağları’nın eteklerine ulaşacak. Orman Yarışı parkuru yaklaşık 75 kilometre uzunluğunda (2013 parkuruyla karşılaştırıldığında biraz daha uzun) ama aynı zamanda, biraz daha akıcı olacak. En iyi katılımcıların, bir saatten biraz fazla sürede bitiş çizgisine varmaları bekleniyor. Orman Yarışı’nın sonuçları da Olympos Dağı Yarışı’nın başlangıç sırasını belirleyecek.

Olympos Dağı Yarışı

29 Eylül 2014’te yarışın üçüncü günü ve Red Bull Sea to Sky’ın ana yarışı kumsalda başlayacak ve katılımcıları “Denizden Gökyüzüne” (Sea to Sky) götürecek. Kumsalın ardından sürücüler, bitmek bilmeyen bir nehir yatağından geçerek ormana çıkacak. Olympos Dağı Yarışı, özellikle altın madalyayı hedefleyen yarışmacılar için geçen yıldakine göre, hem daha uzun hem de daha zor olacak. Zira bu madalya sadece 2365 metre yükseklikteki, Olympos Dağı zirvesinde bulunan Red Bull bitiş kemerine ulaşabilenlere verilecek. 1.700 metre civarı yükseklikteki son ağaçlık bölgeye varan sürücüler, gümüş madalya almaya hak kazanacak. Nehir yatağını geçip ormana giren ve yaklaşık 1.100 metre yüksekliğe ulaşan sürücülere ise bronz madalya verilecek. Yani yarışa hazırlıklı başlayan ve gereken becerilere sahip olan katılımcıların çoğu için bir ödül olacak.

Para Ödülü

Sürücülere göre Red Bull Sea to Sky’ın Ekstrem Enduro takvimindeki, en eğlenceli yarış haline gelmesinin birçok sebebi var. Bu yıl bunlara, ilk 10’a girmeyi amaçlayan sürücüleri mutlu edecek bir sebep daha var.

Hem Kumsal Yarışı hem de Orman Yarışı’nda ilk üçe girenlere şu ödüller verilecek: Birinci 1.000 avro, ikinci, 750 avro, üçüncü ise 500 avro

Ana etkinlik olan Olympos Dağı Yarışı’nda ilk 10’a giren sürücülere, aşağıdaki gibi toplamda 15.500 avro ödül verilecek:

Birinci 6.000 avro, ikinci 4.000 avro, üçüncü 2.000 avro, dördüncü 800 avro, beşinci 700 avro, altıncı 600 avro, yedinci 500 avro, sekizinci 400 avro, dokuzuncu 300 avro, onuncuya ise 200 avro 

Böylece Red Bull Sea to Sky 2014’te yarışmacılara verilecek toplam para ödülü 20.000 Avro’ya ulaşacak.

Yarış Öncesi “Profesyonellerle İdman Yapın”

Graham Jarvis, Chris Birch, Alfredo Gomez, Paul Bolton ve Andreas Lettenbichler gibi en iyi profesyonel Ekstrem Enduro sürücülerinden bazıları kaydolan katılımcıları bir sürüşe çıkaracak ve sonraki günlerdeki yarışlar için yararlı ipuçları verecek! Tur, bir saatlik patika sürüşüyle başlayacak, sonra idmanın yapılacağı alana varılacak. Ardından 1 saat daha patika sürüşü yapılacak ve otele dönülecek. Buna ek olarak yarıştan önce bir dizi kılavuzlu tur gerçekleştirilecek. Bu sayede kaydolanlar tam bir haftalık bir Ekstrem Enduro macerası yaşamış olacak.

Etkinlik Programı

Kumsal Yarışı

26 Eylül 2014 Cuma – Başlangıç 09.00

Orman Yarışı

27 Eylül 2014 Cumartesi – Başlangıç 09.00

Olympos Dağı Yarışı

28 Eylül 2014 Pazar – Başlangıç 09.00

Red Bull Sea to Sky hakkında ayrıntılı bilgi için:

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle