Hoşgeldiniz  

Cezaevinden özel izinle katıldığı güreşlerde 2’nci oldu

Semih Köken | 09 Eylül 2015 | Spor A- A+

Antalya Cezaevi’nden özel izinle çıkarak 663’üncüsü düzenlenen Elmalı Yeşil Yayla Güreşleri’ne katılan Hasan Borucu, hem 2’nci oldu, hem de 1500 pehlivan arkasında en teknik güreşçi seçildi.

**

Bir suçtan dolayı tutuklu bulunan Hasan Borucu, Elmalı Yeşil Yayla Güreşleri’ne özel izinle katıldı. Hasan Borucu, 4-6 Eylül düzenlenen güreşlerde finale kadar yükseldi, ancak rakibine yenildi.

‘GÜREŞ BENİM HAYATIM’
Güreşlere cezaevinin kısıtlı koşullarında hazırlandığını belirten Hasan Borucu, daha önce 4 birincilik ve 1 üçüncülüğü olduğunu söyledi. Güreşin yaşamının bir parçası olduğunu vurgulayan Hasan Borucu, “Cezaevine ilk girdiğimde çok zor zamanlar yaşadım. Hayatıma son vermeyi düşünmeme rağmen güreş için yaşamaya karar verdim. Çünkü güreş hayatta en zevk aldığım, beni en mutlu eden şey” dedi.

BAŞKAN TÜREL SAHİP ÇIKTI
Sporcuların iyi beslenmesi gerektiğini belirten Hasan Borucu, peynir, zeytin, ekmekle beslenerek turnuvaya katıldığını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel’in kendisine sahip çıktığını belirten Borucu, şöyle konuştu: “Bundan sonraki güreşlere daha iyi hazırlanıp birinci olmak istiyorum. Cezaevi şartlarına göre çok iyi bir performans sergiledim. Güreşe ilk defa Başkan Türel’in kurduğu Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü’nde 10 yıl önce başlamıştım.”

“KONDİSYONUM EKSİK”
Antrenman eksikliğinden dolayı kondisyon olarak tüm güreşçilerin gerisinde olduğunu da anlatan Hasan Borucu, son oyarak şöyle dedi: “Müsabakalarımda ayakta iç kazıkla paça, kazık, künde gibi oyunlar yaptım. Başarılı olarak finalde mücadele etmeye hak kazandım. İnşallah daha başarıyı olmak için çaba harcayacağım.” (DHA)

bba5d2834feab0c4b4a10071f6531080

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle