Hoşgeldiniz  

Büyükşehir geleceğin 12 Dev Adam’ını yetiştiriyor

Semih Köken | 25 Ağustos 2015 | Antalya Haber, Spor A- A+

 

  basketbol  (8)basketbol  (7)basketbol  (6)basketbol  (5)basketbol  (4)basketbol  (2)Yeni Dev Adamlar Yetişiyor

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Basketbol okulları geleceğin basketbol yıldızlarını yetiştiriyor. 5 ayrı salonda, 6-16 yaş arası 350 sporcu, 12 antrenörlerle geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi açtığı basketbol kursları geleceğin dev adamlarını yetiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen Basketbol Okulları,  Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Aksu ilçelerinde 5 ayrı salonda devam ediyor. Basketbol okulları özellikle alt yapı çalışmalarını ön planda tutuyor.

350 SPORCU

Büyükşehir Belediyesi Basketbol Okulları Genel Koordinatörü Gülhan Öztürk hedeflerinin alt yapı oluşturarak sonraki yıllarda bu çocuklarla birinci lige beraber çıkmak olduğunu söylüyor. Tüm branşlarda da alt yapıya verdiği önemle bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in basketbolda da geleceğin sporcularının yetiştirilmesini istediğini anlatan Koordinatör Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’in talimatıyla bu yola çıktık. Bunun içinde ilk önce antrenörlerimizi belirledik. Kadromuz içerisinde 12 antrenör 1 tane idareci bulunuyor. Gerçekleştirilen üçlü protokol ile iki ay gibi kısa sürede okullarımıza giderek öğrencilerimize broşür ve spor okullarıyla ilgili tanıtım yaptık. Daha sonra afişlerimizi Antalya’nın her yerine astık. Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Aksu ilçelerinde 5 ayrı salonda çalışmalarımız oldu. Bu çalışmaları yaptıktan sonra 350 sporcumuzu belirledik” dedi.

SAYI ARTACAK

Antalya’nın doğusundan batısına tüm ilçeleri dolaşarak daha önce basketbol ile tanışmayan yetenekli çocukları bulduklarını anlatan Gülhan Öztürk adeta yetenek avcılığı yaparak sporcu sayılarını arttırdıklarını belirtiyor.  Geleceğin dev adamlarına malzeme yaptıklarını da söyleyen Öztürk; “Bu yaptığımız spor okullarında bazı öğrencilerimizin ekonomik durumları iyi değildi. Biz onlara ayakkabı, çorap, tişört, çanta, top yardımı yaptık. Hatta bulduğumuz öğrencilerin maddi durumu kötü olanlara yemek yardımı olmak üzere birçok  çalışmalarımız oldu. Onun dışında şimdiki hedeflerimiz bir alt yapı oluşturmak. Bunun için erkeklerde, genç, yıldız, küçük, minik-A, Minik-B takımları; kızlarda yıldız, küçük ve minik kategorilerini belirledik” diyor.

BASKETBOLU SEVDİRMEK İSTİYORUZ

Basketbolu Antalya’nın merkezinden ilçelerine kadar yaymayı ve çocukları basketbol ile tanıştırmaya devam etmeyi planladıklarını dile getiren Öztürk Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp,  basketbolu sevdirmek istediklerini söylüyor.

MOTİVASYONU YÜKSEK TUTACAĞIZ

Basketbol Okulu’nda bulunan sporcularla yakından ilgilendiklerini belirten Öztürk sözlerini şöyle sürdürüyor “Kaliteli bir eğitim vererek bu oyunculara ilk önce basketboldan ziyade bir antrenör ile nasıl konuşulacağını öğretiyoruz. Problemli çocuklarımız var ise ebeveynleri yanımıza alarak onlarla konuşup onlara nasıl davranacaklarını anlatıyoruz. Sadece basketbol eğitimiyle kalmıyor, sporcu ahlakını öğretiyoruz. Arkadaşları ile olan ilişkilerini, dersleri ile olan sıkıntılarını bu şekilde olumlu anlamda çözümlüyoruz. Hatta karnesi iyi olan öğrencileri ödüllendireceğiz.  Bu şekilde sporcularımızın motivasyonunu yüksek tutacağız”

 

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi Basketbol Okulları sporcusu 9 yaşındaki Konukhan Konuk, “Üç aydır basketbol eğitimi alıyorum. Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Koçlarımızın verdiği eğitim ile turnikeler atıyor, açma-germe ve maç yaparak kendimizi geliştiriyoruz. Kaslarımın gelişmesiyle rahatlıkla şut atabiliyorum. Gelecekte profesyonel bir sporcu olarak büyük takımlarda oynayıp başarılı bir basketbolcu olmak istiyorum. Bu amacımda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle