Hoşgeldiniz  

Bilici, Kemer’in gururu oldu

SEMİH KÖKEN | 24 Haziran 2014 | Kemer Güncel, Siyaset, Spor A- A+

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan Kemerli güreşçiler, milli sporumuzu en iyi şekilde temsil etti. Güreş müsabakaları Pazar günü sona ererken güreşçilerimiz ilçeye döndü. Güreşlerde Deste Orta’da yarışan, Kemer Belediyesi spor güreşçilerinden Gürkan Balcı, birinci oldu. Balcı Büyük Boya yükseldi. Orta Boy’da üçüncü olan Şahin Bilici ise Başaltı Pehlivanı olmaya hak kazandı. 

Bu yıl Edirne’de 653’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerine, Kemer’den farklı kategorilerden olmak üzere, 30 güreşçi katıldı. Kortej ve açılış müsabakasıyla başlayan güreşlerde Kemer’i en iyi şekilde temsil etmeyi başaran sporular, ilçeye döndü. Pazar günü sona eren müsabakalara Antalya’nın diğer ilçelerinden de birçok güreşçi katılmıştı.

653’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne 25 Kasım İlçe Stadyumu’nda yapıldı. Güreşlerde Deste Orta’da yarışan, Kemer Belediyesi spor güreşçilerinden Gürkan Balcı, birinci oldu. Balcı, Büyük Boya yükseldi. Orta Boy’da üçüncü olan Şahin Bilici ise Başaltı Pehlivanı olmaya hak kazandı.  

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bu sezon altın kemeri ise Fatih Atlı kazandı. Yarı final mücadelesinde Recep Kara’yı yenen Atlı ilk finalist olurken, geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, rakibi Abdullah Güngör’ü puanla geçerek finale yükseldi. İki güreşçi, ilk yarım saatlik normal sürede göze hitap eden bir performans sergilemedi. Pasif güreştikleri için hem hakemlerin hem de seyircilerin tepkisini çeken Balaban ile Atlı, bütün uyarılara rağmen taktiklerini değiştirmedi. İki sporcuya da ilk 20 dakikanın sonunda birer ihtar geldi. Alınan ihtara rağmen başpehlivan adayları mücadeleyi puanlama güreşine götürmek için ellerinden geleni yaptı.

Son yılların en keyifsiz ve heyecansız başpehlivanlık yarışında Balaban ile Atlı 5 dakikalık puanlama kısmında da el enselerle süreyi geçirmeye çalıştı. Yağlı güreşe lezzet katan kazık, künde, kepçe, sarma, dalma, elense, peşrev, tırpan gibi oyunları seyirciler izleyemedi. Güreşçilerin elleri birbirlerinin kispetine dahi dokunmadı. Uzatmaların son dakikasına kadar dizler bile yere değmedi, mücadele ayakta geçti.

Normal ve uzatma dakikalarının ardından sporcular biraz daha hareketlenmeye başladı. İsmail Balaban’ın üç kez tek dalma girişimine Fatih Atlı kaçarak karşılık verdi. Birbirlerine açık vermemeye dikkat eden güreşçiler, kontra hamlelerle de puan arayışını sürdürdü. 50 dakikalık yarışın sonunda İsmail Balaban oyun yapmaya çalışırken, Fatih Atlı rakibini kasnak, çangal ve budama ile mağlup edip bir puanı alarak altın kemerin sahibi oldu.

Uzatmalarda altın puanla şampiyonluğunu ilan eden Atlı, elde ettiği zaferin ardından kısa bir açıklamada bulundu. Bu yılın başpehlivanı, uzun maçlar yaptıklarını, çok yorulduklarını ancak kazandığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Balaban ise turnuva boyunca hep güçlü güreşçilerle çayıra çıktığını ifade ederek gözyaşlarına boğuldu. 14 boyda 1.721 pehlivanın ter döktüğü Kırkpınar’da 50 pehlivan da başpehlivanlık için çayıra çıktı. Organizasyonun sponsoru Türkiye Finans, kazananlara kispet hediye etti.balci-ve-bilici-kemerin-gururu-oldufa87ec5ae178f96d003a balci-ve-bilici-kemerin-gururu-oldu701fe7d4e4acbea5848a

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle