Hoşgeldiniz  

“’AFERİN’ DEMEKLE BU İŞLER OLMUYOR”

SEMİH KÖKEN | 24 Mart 2014 | Spor A- A+

Kemer’de bu yıl 26-28 Eylül tarihleri arasından 5’incisi düzenlenecek olan Redbull See To Sky Enduro yarışmasıyla, yine dünyanın birçok ülkesinden sporcu ağırlanacak. Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, 5’inci yıla yakışır bir organizasyon hazırlandıklarını söyleyerek, yarışın açılış ve kapanış günlerinde halka açık konser verileceğini kaydetti.

Bu yıl, dünyaca ünlü sporcuların katıldığı Red Bull Sea to Sky yarışlarının beşincisi yapılacak. 26–28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarış, Red Bull Türkiye ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından organize edilecek. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, organizasyonun beşinci yılına özel olarak sürprizlerin olduğunu ve titiz bir şekilde konuyla ilgili çalıştıklarını kaydetti.  Geçen yıl 130 yarışçının katıldığını hatırlatan Özdemir,  bugüne kadar toplam katılımın 140’a yakın olduğunu açıkladı. Redbull See To Sky’ın Avrupa Motosiklet Federasyonu yarış takvimine girdiği müjdesini veren Özdemir, “Bu sene, geçen yıllara oranla daha çok sporcu olacak. Dünyanın en iyilerini ağırlayacağız. Yaklaşık 25 popüler sporcu katılacak. Ayrıca Hindistan, Peru ve Guatemala gibi birçok ülkeden katılım olacak. Yarışların açılış ve kapanış günlerinde halka açık konser düzenlenecek. Bununla ilgili Kemer Belediyesi ile görüştük ve onay aldık. Gayet iyi bir yıl olacak. Bu işte dünyanın en tanınmış isimlerinden biri olan Davit Night ve Avrupa Dağ Koşu Şampiyonu Ahmet Arslan’ı, Nisan ayı içerisinde İlçemizde ağırlayacağız. Night motosikleti, Arslan ise koşarak bir mücadele verecekler ve aynı zamanda bu mücadele bir fragman filmi haline getirilecek” dedi.

“GÖRSELİ ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ”

Semih Özdemir, beşinci yılda gerek katılımı çoğaltmak, gerekse parkurdaki değişikliklerin yapılaması adına, ekip olarak bugüne kadar ki becerilerini en üst seviyede olduğunu kanıtlamak istediklerini ifade etti.  Şubat ayının ilk haftası itibariyle başlayan başvuruların yarışın son haftasına kadar devam edeceğini dile getiren Özdemir, sözlerine şöyle devam etti, “Orman etabını Kemer etrafındaki dağlarda yapıyorduk fakat bu yıl Ovacık bölgesinde yani yaylada yapacağız. Orman etabı yaklaşık 70 kilometrelik bir çizgi olacak. Dağ etabına ise yaklaşık 8 kilometre civarında zorlu bir bölüm ekledik. Önceki yıllarda bölge ormanlık olduğu için helikopter çekimleri yapılamıyordu.  Bu bölümü ekleyerek görseli zenginleştireceğiz.”

“ÇITAMIZI YÜKSELTTİK”

Redbull See To Sky’a yoğunlaştıkları için Türkiye Enduro Şampiyonası’nın yapılmayacağını söyleyen Özdemir, “Biz bu işi gönüllü olarak ve büyük bir hevesle yapıyoruz. Bu bölgede böyle bir sporu yapmaya hevesli birçok arkadaşımız var. Yıllar önce bir hayalle başlamıştık ve Red Bull ile bu işi dünyada profesyonel anlamda yapan arkadaşlarımızı da arkamıza alarak, başarı çıtamızı yükseltmiş olduk. Severek yapmamız ve emek harcamamız başarılı olmamızdaki en büyük etkendir. Biz burada yarış yapıyor mantığıyla değil de en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Arkadaşlarımızla bir araya gelip, rotalar hakkında analizler yapıyoruz. Otel görüşmelerimizi ve daha birçok görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Antalya’da popülaritesi olmayan ve yaklaşık 40 yarışmacının bulunduğu bir organizasyonu örnek veren Özdemir, “Biz uluslar arası çok büyük bir organizasyona imza atıyoruz. Gerçekten Kemer’e çok büyük bir katkısı var. Sea To Sky’ın tüm dünyada yayımlanan 26 dakikalık tanıtım videosunun yaklaşık 7 dakikasının tamamı Kemer’e ait. Bu bizim hobimiz, gönüllü yapıyoruz. Kapı kapı dolaşıp destek aramak gibi bir lüksümüzde yok. Bilenler ya da bilmeyenler hiç kimse maddi anlamda destek vermek istemiyor. Bir sahipsizlik var. Bu bizi çok üzüyor açıkçası. Böyle değerlere ve organizasyonlara sahip çıkmak gerekiyor. Daha önce Dünya Ralli Şampiyonası yapıldı. ‘Ralli gitti’ diye üzülenlere bakıyoruz, bizim yanımızda da değiller. Sağ olsunlar, ‘Çok iyisiniz, aferin size’ diyorlar fakat artık aferin ile bu işler olmuyor. Büyüklerimizden destek istiyoruz. Artık herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle