Hoşgeldiniz  

3 Ayrı Dalda Yarıştılar

SEMİH KÖKEN | 26 Mayıs 2014 | Spor A- A+

Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, TURÇEV ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin organize ettiği, Redbull, Akdeniz Cankurtarma Merkezi, Öncü Cankurtaran ve Yaşam Hastanesi sponsorluğunda Cankurtaran Yarışması düzenlendi. Ayışığı Plajında, cankurtaranlık görevine ve insan hayatına verilen öneme dikkat çekerek tüm bireylerin farkındalıklarını arttırmak ve bilinçlendirmek, çalışan cankurtaranların sezon öncesi sahip oldukları bilgileri test etmeleri ve uygulamalı deneyim kazanmaları ile bölgeye yeni bir deneyim kazandırmak amacıyla yapılan programda yarışmacılar 3 ayrı kategoride yarıştılar. 

 

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Cankurtaranlar Yarışması, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada cankurtaranlar, hem karada hem de denizde zorlu parkurları geçerek dereceye girmeye çalıştılar. Yerli yabacı turistlerin de büyük bir heyecan ile takip ettikleri yarışamaya KETOB Başkanı Tayyar Gül, Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Serdar Cehveroğlu, TURÇEV Mavi Bayrak Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy ile otellerden gelen çok sayıda kişi katıldı.

İlk etapta 150 metre yüzen cankurtaranlar ardından kumsalda 100 metre koşu yaptılar. Cankurtaranları fazlasıyla zorlayan bölüm ise üçüncü etapta oldu. Yarışmacılar, denizde senaryo gereği boğulmak üzere olan kişileri kurtarmak ve en kısa sürede sahile ulaştırmak için mücadele ettiler. Sunuculuğunu Savaş Karataş’ın yaptığı yarışmada; Baş Hakem Adnan Büyük, Su İçi Hakemi Haşmet Abbasoğlu, Kara Hakemleri Fırat Yılmaz ve Rüstem Akgün ile Masa Hakemi Metin Savaş, Hakem Heyeti olarak görev aldılar.

Yarışmada ilk ve son etabı başarılı olarak tamamlayan Murat Cebeci birinci olurken, ikinciliği Cem Kameroğlu ve üçüncülüğü de Gürhan Güler elde etti.

Ödüllere geçmeden önce bir değerlendirme yapan KETOB Başkanı Tayyar Gül, “ Kemer Otelciler Birliği olarak ilkini 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz cankurtaran yarışmalarının bu yıl 3.sünü düzenliyoruz. Amacımız Kemer Otelciler birliği olarak ülke genelinde cankurtaran mesleğinin önemini daha iyi algılanmasını sağlamak, ülke genelinde farkındalık yaratmak ve bu mesleğin önemini, tüm otel yöneticilerimize, turizmcilerimize daha iyi anlatabilmek. Bu konuda ciddi anlamda yol kat ettiğimize inanıyorum. Bu yarışmanın düzenlenmesinde bizlere sponsor olan firmalara ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmayı üçüncü olarak tamamlayan Gürhan Güler’e madalyasını TURÇEV Mavi Bayrak Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy takdim etti. Atasoy “Yarışma bu yıl daha da bir heyecanlı geçti. Ama önemli olan katılmaktır. Umuyorum ki; önümüzdeki yıllarda yarışmamız gelenekselleşecek ve asıl hedefimiz olan uluslar arası boyuta yükselecek. Mavi Bayrak kriterlerinde plaj güvenliği çok önemli ve mavi bayrak kriterlerinde Cankurtaran bulundurma zorunluluğu ülkemizde yaklaşık 15 yıl önce uygulanmaya başladı. O dönemden bugüne kadar geçen zamanda biz konunun hassasiyetini ve önemini sürekli vurguluyoruz ve buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Cankurtaranın meslek olarak kabul edilmesini, niteliklerinin arttırılması, kamuoyunun da  bilinmesi açısından çaba gösteriyoruz. Bugünde buna vesile olmak amacıyla bu yarışma düzenlendi. Desteklerimiz devam edecektir” dedi.

İkinciliği kazanan Cem Kameroğlu’nun madalyası ve ödülünü de Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül verdi. Başkan Gül,  “Bu yarışma Kemer için çok önemli bir yarış haline geldi. Bu kadar tesis ve otelin içerisinde bu yarışmaya sadece 18 otelin katılıyor olması da düşündürücü. Bunu gelecek yıllarda daha da büyütmemiz lazım.  Bu yarışmaya bütün otelcilerin katılması ve destek vermesi lazım. Bu yarışmanın festival havasında yapılması gerektiğine inanıyorum. Katılan otel ve yarışmacılara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Birinci olan Murat Cebeci’ye ise en iyi cankurtaran tişort, madalya ve kupasını Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cehveroğlu takdim etti. Cevheroğlu, yarışmaya katılımın önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Önemli olan kazanmak değil, yarışmaktı. Yarışmanın en önemli amacı da eğitimdi. Kemer’de milyonlarca kişi denize ve havuza giriyor. Can kurtarmak;  çok kutsal bir iş. Arkadaşlar hem yarıştılar, hem kazandılar hem de öğrendiler. Bu nedenle bu yıl 3.sü yapılan bu yarışma, bizim için çok önemli ve değerli. Buna destek veren başta KETOB olmak üzere, belediyemize ve mavi bayrak organizasyonumuza çok teşekkür ediyorum ve kazananları da tebrik ediyorum.”

Tüm etaplarda üstün bir performans gösteren ve birinciliği elde eden Murat Cebeci madalya ile kupasını aldıktan sonra 4,5 aylık kızı Simay ve eşiyle ile birlikte objektiflere poz verdi. Cebeci yaptığı açıklamada ise geçen yılki yarışmanın ilk etabını başarılı tamamladığı ancak geçirdiği küçük sakatlık sonucu yarışmaya devam edemediğini belirterek “Geçen yıl bir talihsizlik yaşadık. Ama bu yıl inandık ve kazandık. Çok güzel, çekişmeli bir yarış oldu. Üç etabın ikisinde, birinci oldum. Diğer etapta da ikinci oldum. Mutluyum” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle