Hoşgeldiniz  

Yabancı Spor Yazarları, Spor Alanlarını İnceledi

Semih Köken | 05 Mart 2016 | Spor A- A+

Yabancı Spor Yazarları, Spor Alanlarını İnceledi

Yurt dışından spor ve turizm yazarları, Antalya‘daki turistik tesisler, ören yerleri ile spor alanlarını inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe, İspanya,Finlandiya, İtalya, İsviçre, Fransa, Polonya ile İngiltere‘den 9 spor ve turizm yazarı katıldı.

Etkinlikte yazarlar, Antalya‘daki spor alanları, ören yerleri, bisiklet yolları, trekking alanları ve golf sahalarını gezdi.

Kemer’de tekneyle denize açılan yazarlar, dalış turizmi hakkında bilgi aldı. Gruba, Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilisi İrem Aktaş eşlik etti. Kemer G-Marina Müdürü Levent Tokaç da yabancı yazarlara marinaya ilişkin bilgi verdi.

Polonyalı blog yazarı Marcin Lis (26), yabanci-spor-yazarlari-spor-alanlarini-incele-8226509_x_300 yaptığı açıklamada, Antalya‘ya davet edilmekten mutluluk duyduğunu, gezdiği spor alanları hakkında olumlu bilgiler edindiğini söyledi.

Antalya’nın tarihi dokusu ve doğasının yanında spor alanlarının genişliğinin “çekici bir durum” olduğunu belirten Lis, “Polonya, coğrafi konumundan dolayı turizm için pek elverişli değil. Polonya‘da daha çok kış turizmi faaliyetleri yapılıyor. Antalya ile kıyaslandığında buradaki potansiyel Polonya‘da yok” dedi.

Polonya’daki insanların daha çok sırt çantalarını alıp bireysel gezmeyi tercih ettiğini anlatan Lis, “Türkiye’de de bu olanakları bulmak mümkün. Akdeniz Bölgesi’nde ‘LikyaYolu’ gibi yürüme parkurları var. Polonya‘daki insanlar yürümek için güvenli şekilde buraya gelebilir. Antalya‘daki otellerin kompleks tarzında olması avantaj. ÇünküPolonya‘da bu tarz yerleri asla bulamazsınız” diye konuştu.

Lis, Antalya‘da gezdiği yerlerdeki turizm ve spor potansiyelini ülkesinde anlatacağını dile getirdi.

Golf üzerine yazılar yazan İspanyol Jose Luis Barbero ise Antalya‘ya ilk kez geldiğini bildirdi.

Belek’teki golf sahalarının İspanya‘dakilerle benzer olduğuna değinen Barbero, İspanyolların golf için Antalya‘yı tercih edebileceğini kaydetti.

Yabancı yazarlar, yarın ülkelerine dönecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle