Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin ilk ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı açıldı

SEMİH KÖKEN | 22 Haziran 2014 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

ürkiye’nin ve Antalya‘nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili‘nde şezlong, şemsiye, duş, internet ve engelli bireylere özel olarak hazırlanan ve tüm bu hizmetlerden ücretin alınmadığı sahilin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı Sealife Otel karşısındaki alanda düzenlenen törene AntalyaBüyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türelve eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Menderes Türel, bundan önceki başkanlığı döneminde çok büyük projeleri için açılış gerçekleştirdiğini hatırlatarak, yoğunluğundan dolayı bir yürüyen merdivenin açılışını dahi gerçekleştiremediklerini söyledi.

ENGELLİLERE ÖZEL PLAJ

Yapılan açılışın basit bir açılış olmadığının altını çizen Başkan Türel, “Antalya’da çok önemli mesaj veriyoruz. Önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Halkın sahilini halka teslim ediyoruz. Bugüne kadar denizden Antalyalılar ücretsiz yararlanıyorlardı. Ama aldıkları şezlong ve şemsiye için ücret ödüyorlardı. Engelli kardeşlerimizin ağız tadıyla konforlarla denize girebilme imkanları yoktu. Halkın sahilini halka veriyoruz derken bunu kastediyoruz. Artık engelli kardeşlerimiz denizin içine kadar rahatlıklar ulaşabilecekler. Engelli şezlonglarında güneşlenebilecekler. Engellilerin hayır duası bizim için her şeyden önemlidir” diye konuştu.

“SAHİLİ ANTALYA HALKINA PEŞKEŞ ÇEKTİK”

Halkı memnun etmek için belediyecilik yaptıklarını vurgulayan Başkan Türel, “Artık Antalyalılar Konyaaltı Sahili’nden, nimetlerinden bir tek kuruş ödemeden istifade edebilecekler. Seçim öncesinde ne demişlerdi. ‘Menderes Türel göreve gelmesi halinde sahillerini birilerine peşkeş çekecek, halka sahilleri kapatacak, sahili sermayeye teslim edecek.’ İnsan biraz utanır. Peşin hükümlü olmak çok üzücü bir hadisedir. Dün onları söyleyenler bugün gelecekler, bu sahilden en iyi şekilde istifade edecekler. Belki utanırlar. Halkın sahilini halka teslim ediyoruz. Evet ‘Konyaltı Sahilini peşkeş çekecekler’ söyleminin içinde bir tek doğru var. Biz bugün Konyaaltı Sahilini Antalya halkına peşkeş çekiyoruz. Konyaaltı Antalya’nın mücevheridir. Bu mücevheri halkımıza hediye ediyoruz. Konyaaltı Sahili bütün Antalyalı halkımızındır. Tapusu millettedir. Başka kimsede değildir” şeklinde konuştu.

“PARASI OLAN DA OLMAYAN DA HALKTIR”

Başkan Türel şöyle konuştu: “Konyaaltı Sahili’nden, Konyaaltı’nda yaşayan vatandaşlarımız ne kadar faydalanma hakkına sahipse, Kepez, Döşemealtı, Aksu ve Muratpaşa’daki kardeşim de aynı şekilde faydalanma hakkına sahiptir. Bu ülkede 1940’lı yıllarda kıyafeti düzgün değil diye insanlarımızın Beyoğlu’na sokulmadığı günleri biliriz. Neden? Onlar vatandaş, diğeri halktı. İşte artık bu seçilmişler, bu elitistlerin ezberleri bozulacak, halkımızla birlikte Konyaaltı Sahili’nden istifade edecekler. Konyaaltı onlarındır, halkındır, herkesindir. ‘Parası olan vatandaş, diğeri halk.’ Bu bizim defterimizde yazmaz. Parası olan da olmayan da halktır. Biz herkes için, bütün milletimiz için çalışıyoruz.”

“HİZMETİMİZLE HALKÇIYIZ”

Halkçılık edebiyatı yapanların halka hizmetin halkçılık olduğunu iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Türel, “Biz halkçılığı halka hizmet ederek yapıyoruz. Sözde yapmıyoruz. Bunu herkes iyi bilecek ve öğrenecek. Bugün bu buluşmanın çok önemli olduğunu söylüyorum. Biz Büyükşehir Belediyesini personelle doldurup, belediyeyi hizmet yapamaz hale getiren halkçılardan değiliz. Biz Konyaaltı Sahili’nden her türlü hizmetleri ücretsiz veren, bu sahili Antalya’ya kazandıran, halkla buluşturan halkçılardanız. Biz, hizmetimizle halkçıyız. Sözde değil, özde halkçıyız. Biz halka hizmetin Hakka hizmet inancıyla çalışan belediyeyiz” dedi.

“HER HİZMET ÜCRETSİZ”

Bugünden itibaren Konyaaltı’nda her türlü güvenlik önleminin alındığının altını çizen Başkan Türel, “Temizlik konusunda da her türlü düzen Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri içinde yer alacaktır. Bu hizmeti vermek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne, Maliye Bakanlığı’na senede 1 milyonun üzerinde bedel ödeyeceğiz. Bu ücretlerden gelir elde etmezseniz, bu parayı çıkartmak mümkün değil. Ama biz, halka hizmet konusunda maddiyatı hiçbir zaman düşünmedik. Gerekirse belediyenin gelirlerini kullanır, halk her türlü hizmetten ücretsiz yararlanır. Bizim halkçılık anlayışımız budur. Bugünden itibaren Konyaaltı Sahili halkımıza emanettir. Biz hep birlikte Antalya’yı yöneteceğiz. Hep birlikte sahilimize sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ise ücretsiz plajın Antalya’ya iyi geleceğini belirterek, kentin uzun süreden sonra ücretsiz halk plajlarına kavuştuğunu belirtti.

Plajların artık gerçek sahiplerine halka teslim edildiğinin altını çizen Keklik, emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞKAN TÜREL, ENGELLİLERİ UNUTMADI

Konuşmaların ardından Başkan Menderes Türel, engelli plajına inerek engelli bireylerle sohbet etti. Başkan Türel’e teşekkür eden engelliler, uygulama ile kendilerinin denize ulaştığını söylediler. Türel, burada engelli şezlongunda güneşlenen bir engelliye can yeleği giydirerek, onu özel olarak tasarlanan şezlongu ile denize kadar götürdü.

SAHİLDEKİ HİZMETLER

Ücretsiz kullanıma sunulan sahilde 7 bin şezlong ve 3 bin 500’er şemsiye ve sehpa sahile yerleştirildi. Her plajda bir büfenin yer aldığı sahilde ayaklar yanmadan denize ulaşmayı sağlayacak 1 kilometre ahşap yol oluşturuldu. 4’erli 30 duş ve yeni soyunma kabinleri de yapıldı. Engelliler için her büfede engelli rampası, tekerlekli sandalye ve özel tasarlanan şezlong yer alıyor. Her türlü seyyar satıcının girmesinin yasak olduğu sahilde mısır, midye gibi ayaküstü satış yapanlar için büfelerin yanında satış noktaları oluşturuluyor.

ÜCRETSİZ İNTERNET

Her büfenin yanında şemsiye ve bank-şezlongda enerjisini güneşten alan enerji üniteleri yer alacağı, bu noktalarda cep telefonu ya da tablet bilgisayarını şarj edilebileceği kaydedildi. Ücretsiz internet hizmeti için her plajın ayrı bir şifresi olacağı ve bu şifrenin bir kez girilmesi, halinde yıl boyunca bu hizmetten ücretsiz yararlanılacağı belirtildi. Sahilde ayrıca her plajda cankurtaran kulesi olacağı ve 14 can kurtaranın görev yapacağının altı çizildi.

 

 796972-KONYAALTI-SAHILI-ARTIK-UCRETSIZ Konyaalti-plaji-artik-ucretsiz konyaalti-sahili-artik-ucretsiz0f9e022b000903a81ff6
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle