Hoşgeldiniz  

Turizmde acil eylem planı devreye girdi

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2020 | Oteller A- A+

Turizmde acil eylem planı devreye girdi

Yeni plana göre tüm transfer araçlarında dezenfektanlar yer alacak, araçların yan koltukları da boş bırakılacak.

Maksimum yüzde 60 dolu olacak

Otellere maksimum yüzde 60 doluluk izni verilecek. Otele gelen turiste eğer maskesi yoksa maske temin edilecek. Turistlerin otel girişinde ateşi ölçülecek. Resepsiyona sosyal mesafe çizgileri eklenecek. Lobiden katlara, asansörden koridorlara ulaşılabilirliği kolaylaştırmak için otelin çeşitli yerlerine de dezenfektanlar asılacak.

Odalar 12 saat boş bıracak

Odalardaki su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları turist otelden ayrıldığında dezenfekte edilecek. Odalar 12 saat boş bırakılacak. Oda temizliğinde görevli personel çalışırken kişisel koruyucu malzeme kullanılacak.

Otellere cam büfe geliyor

Restoran-kafe girişinde olası yığılmalar dikkate alınarak sosyal mesafe aralığı işaretlenecek, masalar arasına ise en az 1.5 metre mesafe bırakılacak. Her şey dahil sistemiyle çalışan otellerde açık büfedeki yiyeceklerin sunumları otel personeli tarafından yapılacak.
Yiyecekler ise öksürük, hapşırma riskine karşı cam bir panelde kapalı olarak sunulacak.

Plajda sosyal mesafe korunacak

Yüzme havuzu, şezlonglar ve oturma alanlarında da sosyal mesafe kuralları uygulanacak.

Karantia alanı oluşturacak

Ayrıca otellerde acil durumlar için de karantina alanları oluşturulacak. Gelen turistte ateş, öksürük gibi riskli durumlar görülmesi haline karantina altına alınacak.

Yurtdışı uçuşlarının başlama tarihi açıklandı: İlk olarak bu iki ülkeye uçulacak

Koronavirüs vakalarındaki inişe geçişle birlikte Türkiye’deki normalleşme sürecinin ayrımtıları belirlenmeye başlarken, turizm alanındaki normalleşme haritası şekillendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılan turizmde normalleşme sürecine ilişkin planların ayrıntıları şu şekilde belirlendi:

– Yurt içi uçuşları Ramazan Bayramı’ndan sonra, yurt dışı seferleri 12 Haziran’dan itibaren başlatılacak. Yurt dışından ilk uçuşlar Almanya ve Rusya’dan başlayacak. İki ülkedeki riski düşük şehirlerdeki havalimanlarından ve sınırlı olarak gerçekleştirilecek.

– Tüm transfer noktalarında dezenfektanlar yer alacak, araçların yan koltukları boş bırakılacak.

– Otellere maksimum yüzde 60 doluluk izni verilecek.

– Otellere gelen turistlere maske temin edilecek. Gelenlere ateş ölçümü yapılacak. resepsiyonlara sosyal mesafe çizgileri eklenecek. Otellerin erişilebilen tüm noktalarına dezenfektanlar yerleştirilecek.

– Tesislerin dezenfekte edilmesi düzenli olarak kayıt altına alınacak. lobi, fuaye, dinlenme ve oturma alanlarındaki koltuk ve sandalye sayıları düşürülecek.

– Odalardaki su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları dezenfekte edilecek. Odalar 12 saat boş kalacak. Temizlik personeli kişisel koruyucu malzeme kullanacak.

– Otellerde acil durumlar için karantina alanı oluşturulacak.

– Otel personellerine pandemi eğitimi verilecek.

– Restoran ve kafelerin girişine dezenfektan koyulacak. Sosyal mesafe aralıkları işaretlenecek. Masalararasında en az 1.5 metre olacak. Çay-kahve, içecek makinesi gibi ortak kullanım cihazları kaldırılacak. Açık büfedeki yiyecekler cam bir panel arkasından otel çalışanları tarafından verilecek.

– Yüzme havuzları, şezlonglar ve oturma alanlarında sosyal mesfae kuralları uygulanacak.

– Fitness salonu ve SPA’lar açılmayacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle