Hoşgeldiniz  

Sunis Hotels Yatırımları 1 Milyar Doları Aşacak

Semih Köken | 24 Ağustos 2015 | Antalya Haber, Oteller, Turizm A- A+

Antalya‘nın önemli turizm markalarından Sunis Hotels, mevcut 5 yıldızlı 5 oteline 4 adet 5 yıldızlı ve 1 adet butik otel ekleyerek, yatırımlarını 10’a yükseltecek. Bu yatırımlarla birlikte 1 milyar doları aşan yatırıma imza atacak grubun bünyesindeki çalışan sayısı da 2 bin 500’den 5 bine yükselecek.

Antalya‘da 2004 yılında kurulan Turaçlar Turizm A.Ş. bünyesindeki Sunis Hotels, Side bölgesinde Kumköy Beach Resort& SPA, Evren Beach Resort& SPA, Elita Beach Resort& SPA ve Antalya merkezde Hotel Su otellerine Haziran ayında İzmir Özdere‘de 5 yıldızlıEfes Royal Palace Resort& SPA’yı ekledi. Grup, İzmir‘de aynı bölgede üçü 5 yıldızlı Tac Mahal ve adı henüz belirlenmeyen bir otelle, Doğanbey Seferihisar‘da denize sıfırTürkiye‘de ilk termal otel, ayrıca Kaş’ta lüks butik otel ve Konyaaltı‘nda 5 yıldızlı bir şehir oteli daha planlıyor.

CEO ANLATTI

Sunis Hotels Yönetim Kurulu Temsilcisi/CEO Murat Erdoğan, Sunis grup bünyesinde yüksek kalite, deluxe hizmet veren 5 otelin 3’ünün Side bölgesinde, Antalya merkezde Hotel Su ve yaklaşık iki ay önce hizmete giren İzmir Özdere‘deki Efes Royal Place Resort&SPA’nın bulunduğunu söyledi. Sunis bünyesinde bulunan 5 otelde yaklaşık 5 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını belirten Murat Erdoğan, yeni projelerini anlattı. 4’ü 5 yıldızlı ve biri butik olmak üzere yeni 5 yıldızlı 5 otelin yerlerinin hazır olduğunu belirten Murat Erdoğan, bu otellerden birinin Doğanbey Seferihisar bölgesinde 1, Özdere‘de 2,Konyaaltı‘nda 1 ve Kaş’ta butik otel şeklinde planlandığını dile getirdi.

‘EKONOMİK VE SİYASİ ORTAM ETKİLİYOR’

Dünyada ve ülkemizde yaşanan birtakım güncel olaylara işaret eden Murat Erdoğan, siyasi ve sosyal olayların getirdiği, tedbir alınması gereken bir durgunluk olduğunu ve bu nedenle geleceğe biraz daha temkinli yaklaşmak gerektiğini söyledi. Yeni yatırımlar için, kısmen proje aşamalarına başlanıldığını anlatan Erdoğan, “Ama hayata geçirmek için biraz daha sağlam adımlarla önümüzü görmek istiyoruz. Çünkü 5 ay önceki Türkiye ile şu anki Türkiye arasında farklar var. ve bu farklar, ticari girdi- çıktıları direkt etkileyen şeyler. Onun için şu ana kadar grup olarak da temelimizi sağlam atarak gittik ve sağlam adımlarla ilerliyoruz. Umarım her şey kısa sürede güzel olur ve biz de yeni yatırımlarımızı hayata geçiririz” diye konuştu.

Özdere‘deki Efes Royal Palace Resort & SPA’nın ardından ikinci projeyi 2016 sonuna doğru başlatıp 2017’de bitirmeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan, projelerin sağlıklı şekilde başlaması ve tamamlanması için Türkiye ve dünya koşullarının da etkili olduğunu söyledi. Yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Erdoğan, “Her şey normal seyrinde devam ederse 2019’a kadar bu projelerimizin çoğunu bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

YENİ YATIRIMLARLA HEDEF 12 BİN YATAK

Projelerimizin tamamı hayata geçirildikten sonra, yatak kapasitesinin 12 bini aşacağını dile getiren Erdoğan, “Sunis Hotels, zaten gurur duyduğumuz bir markamız. Ülkemizin de yüz akı, çünkü dünyada ve Avrupa‘da birçok ödül alıyoruz. Hizmet kalitemiz tartışılmaz.Özdere gibi bakir, daha yeni oluşan bölgede ciddi yatırımlar planlamak kolay yapılacak şey değil. Burdaki en çok önem verdiğimiz şey kaliteli hizmet. Marka değerimiz tartışılmaz, ama bu 10 projemizin tamamı hayata geçtiğinde 1 milyar doların üzerinde bir yatırım oluşuyor” dedi.

DENİZE SIFIR TERMAL

Doğanbey- Seferihisar bölgesinde Türkiye‘nin ilk denize sıfır 5 yıldızlı termal otelini yapacaklarını belirten Erdoğan, burada 100 dönümün üzerinde bir araziye sahip olduklarını kaydetti. Bu bölgeye çok önem verdiklerini söyleyen Murat Erdoğan, “Ülkemizde alternatif turizmi de hayata geçirecek ciddi bir yatırım olacak. Tatil denince insanın aklına sadece deniz ve güneşin geldiğini hepimiz biliyoruz. Ancak farklı alternatiflere de artık yönlenmemiz gerekiyor. Burada düşündüğümüz sadece termal otel değil, çok kapsamlı sağlık turizmi adına, sıcak suyla oluşabilecek klinik tarzı bir tedavi merkezi de olabileceğini düşünmekteyiz. Bunlar düşünce aşamasında ama umarım hepsi gerçekleşecek. Bu belirsizlikler normale döndüğünde yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Oradaki sıcak su kalitesi dünya ölçeğinde ve buna istinaden küçük çaplı oteller ve pansiyonlar bölgede mevcut. Kükürt oranı ve faydaları açısından çok kaliteli suya sahip bölgenin en iyi ve denize sıfır ilk temal tesisini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

AKDENİZ ARTIK DOYDU

Yatırımlarda İzmir tercihinin nedenini açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yatırımcılarımız ciddi bir risk aldı ama Akdeniz artık doydu. Biraz da işin mecrasından çıktı. Sahilin birinci bandından 4-5’inci bandına oteller yapılmaya başlandı ve işin o büyüsü kaybolmaya başladı. Tabi ciddi yatırım yapan ve turizmde marka olan grupların alternatifler yaratması lazım. Çünkü aynı destinasyonda 3- 4 otelimiz var ve dolayısıyla yatırımcılarımızın öngörüsü çok önemli. O bölgeler bakir, daha yeni, turizmde ilerleme hedefi olan bir bölge keşfettik. Doğa ve deniz çok güzel, nefis. Biz oraya yatırım yapacağız diye de çok ciddi turizm acente grupları bize destek oldu. Hiç oraya misafir götürmeyen gruplar şimdi bize misafir getiriyor. Gelecekte oraya yatırım yapacaklara da cesaret veriyor.”

AĞIRLIKLI AVRUPALI TURİST

Grup olarak resort, soft turizm yaptıkları için otellerinin yüzde 90’ının Avrupa Birliğiülkelerinden olduğuna değinen Erdoğan, “Ağırlıklı olarak Almanya, Slovakya‘dan ciddi misafirimiz var. Kızılağaç‘taki otelimizde kısmen Rusya ve BDT ülkelerinden turistleri ağırlıyoruz. Antalya merkezimiz zaten international bir otel. Ege‘deki yeni otelimizde deAvrupa ağırlıklı, Balkanlar, Fransız İngiliz, Rus turist var. Ortadoğu, İran bölgesinden de ciddi misafir geliyor. Bütün otellerimizde doluluk oranı yüzde 90 civarında” diye konuştu.

İSTİHDAM 5 BİNE YÜKSELECEK

Grup olarak Slovakya, Macaristan gibi yeni pazarlara yönelik tanıtım çalışmaları yürüttüklerinden de bahseden Murat Erdoğan, “Yeni pazar arayışları içindeyiz. Otellerimizden Kızılağaç‘taki otel hariç diğerleri 12 ay hizmet vermektedir. Bugün itibariyle, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz ve bu sayı yeni yatımlarımızla 5 bin üzerine çıkacak” dedi.

KAŞ DOĞASINA UYGUN BUTİK

Özdere‘de ikinci otel yatırımının ardından planlanan Kaş’taki butik otel yatırımını anlatan Murat Erdoğan, henüz projenin çizilmediğini, ancak Kaş’a uygun mimari kullanılacağını açıkladı. Mimari anlamda bir taş yığını haline getirilmeyeceğini kaydeden Erdoğan, “Doğal, sevimli bir yapı oluşturmayı amaçlıyoruz. Kaş bölgesine uygun doğal bir yatırım olacak ama içinde günü modernizasyonunu barındıracak havuzu, SPA, masaj odasıyla deluxe konsept yapının içersinde çok fazla yatak kapasitesi de planlamıyoruz” dedi. –Antalya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle