Hoşgeldiniz  

Son Dakika: Rusya İle Uçuşlar Bugün Başlıyor

SEMİH KÖKEN | 15 Temmuz 2020 | Oteller, Turizm A- A+

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rusya ile uçuşların bugün itibarıyla başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, önceki gün telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılmasını müzakere etme talimatı verdiğini söyledi.

 

İki Liderden Müzakere Talimatı

Sputnik’e konuşan Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan’ın telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılması konusuna değindiğini anlattı. Peskov’a göre liderler, ilgili kurumlara bu konuyu müzakere etme talimatı verdi. Putin ve Erdoğan, 13 Temmuz’da telefon görüşmesi yapmıştı. İkilinin Suriye ve Libya’daki durum ile Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesini konuştuğu açıklanmıştı.

Uçuşların başlayacağı doğru ama tarih belli değil

Bugün Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya ile uçuşların 15 Temmuz itibariyle başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığı bildirilmişti. 31 ülkeyle seferlere başlandığını belirten Bakan Adil Karaismailoğlu, “Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık” ifadesini kullanmıştı. Sputnik’e konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bir kaynak, bilgiyi doğrulamış ancak henüz net tarihin belirlenmediğini söylemişti.

Rusya ileUçuşlar 20 -24 Temmuz Arasında başlayabilir

Ayışığı  olarak aldığımız son bilgilere göre; bugün başlayan müzakerelerin sonrasında uçuşların yakın bir zamanda başlayacağı söyleniyor.

Edindiğimiz bilgiler ışığında ilk uçuşun 24 Temmuz Pegas’ın ilk uçuşu gerçekleştireceği de duyduğumuz bilgiler arasında. Konu ile ilgili sıcak gelişmeleri sizlerle  paylaşmaya devam edeceğiz.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle