Hoşgeldiniz  

Sera Hotel’e talih kuşu

SEMİH KÖKEN | 05 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Oteller, Yaşam A- A+

Antalya’nın en eski ve başarılı turizmcilerinden Feyzullah Saraçoğlu’nun sahibi olduğu Sera Hotel’in hemen yanı başına kruvaziyer liman yapılıyor.

ESKİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, turizmcilerle bir araya geldiği toplantıda Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı’nın, Batı Antalya bölgesinde yapılması planlanan havalimanına Aziz Nikolaus ya da Noel Baba isminin verilmesi talebine “Konuşuruz. Mutlaka değerlendirilir” yanıtını verdi.

Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalyalı turizmcilerle Rixos Downtown Otel’de bir araya geldi. Toplantıya Lütfi Elvan, eşi Zeliha Elvan ile katıldı. Dünya genelinde turist sayısı ve yolcu sayısında artış yaşandığına dikkati çeken Elvan, Antalya’nın turist sayısı bakımından dünyada ilk 10’a giren kentlerden birisi olmasına rağmen gelir düzeyi bakımından ilk sıralarda yer almadığını anlattı. Elvan, otoriteler tarafından Antalya’nın istenilen düzeyde tanıtılmadığı ve ucuz tatil anlayışının etkin olduğu görüşünün yer aldığını, bunun da olumsuz bir konu olarak görüldüğünü anlattı.

Elvan, turizm faaliyetleri açısından Antalya ile Barselona’yı karşılaştırdı. Antalya’yı 12.7 milyon turistin ziyaret ettiğini belirten Elvan, Barselona’da ise bu sayının 7.6 milyon olduğunu kaydetti. Barselona’da müze ziyareti yapan turist sayısının fazlalığına dikkati çeken Lütfi Elvan, Antalya’nın tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dünyadaki ender yerlerden biri olduğunu ve kentin kültür, sanat merkezi olması gerektiğini söyledi.

KARAİN ARAMASI

Hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerin önemine değinen Elvan, sosyal medyada seyahat amaçlı çekilen fotoğrafların fazlalığını anlattı. Kişilerin gittiği yeri tanıtan resmi mutlaka internet, sosyal medya ortamında paylaştığını kaydeden Elvan, “Wikipedia’da Karain Mağarası ile ilgili arama yapın, hiçbir sonuç alamayacaksınız. Ne Avrupalı ne de Türkiye’de yayım olarak. Tanıtım yönünde ciddi eksiklik var. Antalya’ya ‘ucuz turizm kenti’ denmesine itiraz ediyorum. Antalya marka bir şehir olmaya layık. Antalya tarihi dokusuyla mevcut potansiyeli ile çok daha iyi bir yere gelecek durumda” dedi.

Antalya’da turizmin 12 aya yayılması konusunda somut adımlar atılması ve kenti marka şehir yapacak yol haritasının turizmcilerle ortaya konması gerektiğini anlatan Elvan, bunun için sorun tespitinin iyi yapılaması gerektiğini dile getirdi.

KRUVAZİYER LİMANI

Başta hızlı tren olmak üzere karayolu ve denizcilikle ilgili yatırımlardan bahseden Lütfi Elvan, şöyle konuştu:

“Turizmin ulaşımla doğrudan ağlantısı var. Ulaşım altyapısı itibariyle önemli yatırımlarımız olacak. Antalya kruvaziyer limanı genişlemesi için somut adım atacağız. Sera Otel yanında kruvaziyer limanı düşünüyoruz. Kundu bölgesinde düşünülen kruvaziyer limanı sığlık alan çok olması nedeniyle alternatif olarak tutuyoruz. Batı Antalya önemli bir turizm bölgesi. Antalya Havalimanı ve Dalaman Havalimanı’nın uzaklığı göz önüne alınırsa turistler için cazip değil. Batı Antalya’da havaalanı inşasını planlıyoruz.”

BATI’YA HAVALİMANI

Elvan, konuşmasının ardından toplantıya katılanların sorularını cevapladı. Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, Demre’nin ortodoks Ruslar açısından önemli bir bölge olduğunu belirtti. Bölgede Noel Baba ve Aziz Nikolaus Kilisesi’nin kendileri için önemini vurgulayan Balcı, “Bölgede yapılacak havalimanını ne zaman kullanabiliriz? Bir de ismi Aziz Nikolaus ya da Noel Baba olabilir mi” diye sordu. Elvan, “Noel Baba Demre ve bölge için çok önemli. Havalimanını yapacağız merak etmeyin. İsim konusunda elbette konuşuruz. Şu anda ben yetkili konumda değilim ama mutlaka değerlendirilir diye düşünüyorum” diye cevap verdi.

TÜREL DE KONUŞTU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Lütfi Elvan’ın Antalya Milletvekili olarak kente hizmet edecek olmasının büyük bir şans olduğunu vurguladı. Seçim sürecinde fikirlerin projelerin yarışmasını istediklerini belirten Türel, “Projelerin yarıştığı seçim ikliminin olması Antalya’nın ve ülkemizin kazancıdır. Biz siyasi münazaraların dışında seçim yolculuğunda projelerin yarışmasını önemsiyoruz. Şu ana kadar açıkçası bizimle yarışan siyasi parti temsilcilerinden projelerle ilgili çok fazla bir şey duyamadık. Biz projeler fikirler yarışsın istiyoruz. Bunu gerçekten göremedik. Günlük siyasi tartışmaların ekseninde seçim sürecinin gitmesi ne Antalya ne de ülkemize bir şey kazandırır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle