Hoşgeldiniz  

Rusya’dan Türkiye için vize açıklaması: Kolaylık getirmeye hazırız

Semih Köken | 12 Ağustos 2018 | Oteller, Turizm A- A+

Rusya’dan Türkiye için vize açıklaması: Kolaylık getirmeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın bazı kategorilerdeki Türkiye vatandaşlarına vize kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına vize zorunluluğuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri açıklamasında Rusya’nın kimi kategorilerde vize kolaylığı getirmeye hazır olduğu söylendi.

Konunun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 13-14 Ağustos tarihlerinde Türkiye’ye yapacağı ziyarette ele alınacağı kaydedildi. Rusya Dışişleri’ne göre, Lavrov Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuyu görüşecek.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov da, geçen yıl yaptığı açıklamada, Moskova’nın bazı kategorilerdeki Türkiye vatandaşlarına vize kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu kaydetmişti.
Geçtiğimiz günlerde Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Sergey Şipilko, vize sorununun, Türkiye’den Rusya’ya turistakışına engel olduğunu belirterek, “Rus turizm endüstrisi, vizesiz rejimin her iki ülke vatandaşları için de geçerli olmasından yanadır. Vizelerin iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuşmuştu.

ABD ile yaşanan gerilimin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya’dan gelecek turist sayısında artış olacağını açıklamıştı. Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Turist sayısında da rekora doğru koşuyoruz. Az önce Putin ile görüşmem vardı. Bu sene Rusya’dan yoğun bir turist akını var. Ve öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya’dan gelecek. Aramızdaki tabi bu ilişkiler, bu irtibatlar bizleri daha güçlü hale getiriyor.”

FUAD SAFAROV

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle