Hoşgeldiniz  

Phaselis Sanat Etkinliği Süprizle sona erdi

SEMİH KÖKEN | 15 Eylül 2014 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

Kemer ilçesindeki antik kentte düzenlenen 8. Phaselis Sanat Etkinlikleri, Boğaziçi Caz Korosu’nun tarihi amfitiyatrodaki muhteşem konseriyle sona erdi.

Yağmur yüzünden bir saat geç başlayan konserden sonra dağılan izleyenler “Entarisi ala benziyor” türküsünün Gezi Parkı eylemleri için uyarlanmış şeklini sunan koro üyelerinin sürpriziyle karşılaştı.

KONSER BEĞENİLDİ

Phaselis Sanat Etkinliklerinin son gününde antik kentteki amfitiyatroda sahne alan Boğaziçi Caz Korosu, Masis Aram Özbek şefliğinde caz formuna uyarlanmış yerli ve yabancı ezgileri seslendirdi ve büyük alkış aldı. “Suda balık oynuyor” ezgisinden Nazım Hikmet Ran’ın Hiroşima’ya ABD tarafından atılan atom bombasında ölenler anısına yazdığı “Kız çocuğu” şiirinin uyarlamasına kadar birçok eserin seslendirildiği konseri çok sayıda vatandaş ve tatil için Antalya’ya gelen turist izledi.

KONSER ÇIKIŞINDA “ÇAPULCU” SÜRPRİZİ

Yurt içinde ve dışında önemli ödüllere sahip Şef Masis Aram Özbek ve Boğaziçi Caz Korosu’nun konseri tamamlandığında amfitiyatrodan ayrılmakta olan yerli yabancı konuklar Şef Masis Aram Özbek ve koro üyelerinin Gezi eylemlerini hatırlatan sürpriziyle karşılaştı. Koro üyeleri, geçen yıl Gezi Parkı eylemlerinde seslendirdikleri “Çapulcu musun vay vay” uyarlamalarını seslendirince, dağılmakta olan izleyiciler coşkuyla alkışladı. Birçok kişi de cep telefonlarıyla kayıt yaptı.

İSPANYOL DANSÇI BÜYÜLEDİ

Phaselis Sanat Etkinlikleri kapsamında Cumartesi akşamı Mavi ve Siyah Flamenko grubuyla birlikte sahneye çıkan ödüllü İspanyol danscı David Pérez de, Flamenko ile Anadolu ezgilerini harmanlayan grubun tarzına uygun olarak icra ettiği danslarıyla izleyenlerin beğenisini kazandı.

FİGÜRLERİ USTACA BİRLEŞTİRDİ

Türkiye’deki çeşitli organizasyonlara daha önce de gelmiş olan David Pérez, Ceyhun Güneş önderliğindeki Mavi Siyah grubunun konserinde Neyzen Bilgin Canaz ile birlikte halay, Abdurrahman Tarikçi’nin Karadeniz ezgileriyle Horon figürlerini flamenko tarzıyla birleştirdi ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

ANTİK TİYATRODA KÜLTÜREL HARMAN

Phaselis Sanat Etkinliği’nin dördüncü gününde vokal ve gitar da Burak Altuni, ney de Bilgin Canaz, gitar da Ceyhun Güneş, perküsyon da Çağın Kırca, Bas gitar, bağlama ve vokal de Abdurrahman Tarikçi ve ünlü İspanyol Flamenko Dansçısı David Pérez’la sahne alan Mavi ve Siyah grubu, Endülüs ve Anadolu’nun yanık ezgilerini, enstrümanlarını harmanladığı eserlerle beğenildi.

Topluluğa eşlik eden İspanyol dansçı David Pérez de, notalardaki kaynaşmayı figürlerine yansıtınca konser izleyenler için görsel bir şölene de dönüştü.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle