Hoşgeldiniz  

Konuk Turizm Bakanları buluştu

SEMİH KÖKEN | 28 Ocak 2017 | Oteller, Turizm A- A+

Konuk Turizm Bakanları buluştu

Filistin, Tunus ve Makedonya Turizm Bakanları ve UNWTO Genel Sekreterini ağırlayan Nabi Avcı, “Bugün 21. EMITT’in de gösterdiği gibi uluslararası dayanışma içerisinde, birlikte terörizme karşı böyle güzel organizasyonlarla en güzel cevabı vermiş oluyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı, Filistin Turizm ve Eski Eserler Bakanı Rula Ma’ayah, Tunus Turizm ve El Sanatları Bakanı Selma Elloumi Rekik, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai şerefine Topkapı Konyalı Restorant’da bir öğle yemeği verdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy’un da katıldığı öğle yemeği sonrasına Ayasofya Müzesi’nde UNWTO Genel Sekreteri Talep Rifai ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlendi. UNWTO Genel Sekreteri Talep Rifai Türkiye’ye verdiği önemi ve desteği vurgulayarak teröre inat seyahat özgürlüğünün devam ettiği ve hiçbir zaman teröre boyun eğilmeyeceği noktalarında ülkemizin turizm potansiyelini arttırıcı umut veren mesajlarda bulundu.

Türkiye ve dünya turizminin geçen yıl darboğazdan geçtiğine değinen Bakan Nabi Avcı ise şunları söyledi: “Bu, bütün dünyada etkili olan ve dolayısıyla küresel bir olgu olarak değerlendirilmesi de gereken terörizmin olumsuz sonuçlarından biridir. Bugün 21. EMITT’in de gösterdiği gibi uluslararası dayanışma içerisinde, birlikte terörizme karşı böyle güzel organizasyonlarla en güzel cevabı vermiş oluyoruz. Türkiye, sadece deniz, kum, güneş alanında değil, bütün turizm türlerinde, sağlık turizminde, termal turizminde, kış turizminde, eğitim, spor turizminde, gastronomi turizminde sahip olduğu potansiyeli ve iş birliği imkanlarını değerlendirdiği zaman, bugün dünyada 6’ncı, Avrupa’da 4’üncü olan düzeyini inşallah ilk 3’e girecek şekilde daha ileriye taşıyacaktır. Fuarın canlılığı, dinamizmi de bunun ilk işaretlerinden biri olarak yorumlanabilir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle