Hoşgeldiniz  

KEMER’İN “YEŞİL YILDIZ”I DUBAİ’DE

SEMİH KÖKEN | 22 Mayıs 2014 | Oteller, Turizm A- A+

Yurt dışı fuarlarında dağıtımı yapılan Turizm Aktuel dergisi Dubai özel sayısında Yeşil Yıldız ile adını sıkça duyuran Kemer’e tam sayfa ayırdı.

KETOB ( Kemer Turistik otelciler Birliği ) ’un BAKA ( Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ) ile ortak yürüttüğü Yeşil Yıldız Projesi tesislerden büyük ilgi görüyor. Kemer bu konuda adından söz ettirirken, yurt dışı fuarlarında dağıtımı yapılan Turizm Aktuel dergisi de konuyu sayfalarına taşıdı. İngilizce olarak yayınlanan dergi Dubai Turizm Fuarında dağıtıldı. Yeşil Yıldız konusunda Ayel Çevre Danışmanlığı ile anlaşan KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği ) , firma yetkilileri ile birlikte Kemer ve Bölgesinde yer alan otelleri gezip Yeşil Yıldız konusunda bilgilendirmeler yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına “Yeşil Yıldız ve Çevre “ konulu anketlerin de yapıldığı ziyaretlerde Yeşil Yıldız’ın tesislere katkıları ve artıları anlatılıyor.Ayel Çevre Danışmanlık Sahibi Çevre Mühendisi Ömer Karaduman yaptığı açıklamada, tesislerin Yeşil Yıldız almak için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade ederek, özellikle Bakanlık tarafından verilen elektrik teşvikinden yararlanmak isteyen tesislerin konuya büyük önem verdiklerini söyledi. Kemer’de KETOB’un çevre ile ilgili yaptığı çalışmaların ve projelerin örnek teşkil ettiğini ifade eden Karaduman, KETOB ile işbirliği çerçevesinde çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Yeşil Yıldız nasıl alınıyor

Ömer Karaduman“ Yeşil Yıldız Belgesi, sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla, çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sınıflandırılmasına ve belgelendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla tesislere verilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığından Turizm İşletmesi Belgesi sahibi tesisler Yeşil Yıldız Belgesi alabilecekler. Daha önceden sadece Turizm İşletme Belgesi sahibi olan işletmelere verilen elektrik teşviki 2014 yılından itibaren sadece Yeşil Yıldız Belgesi sahibi tesislere verilecektir. Yeşil Yıldız Belgesi, 22.09.2008 tarih ve 27005 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi Verilmesine Dair Tebliğ (Tebliğ No:2008/3) kapsamında verilmektedir. Hazırlanan dosyanın Bakanlığa sunulmasının ardından dosya değerlendirmeye alınır ve uygun görülen başvurular hakkında tesise denetim yapmak için gün belirlenir. Yapılan denetimde tebliğ kapsamında uyulması gereken kriterler kontrol edilir ve uygun bulunan tesisler için Yeşil Yıldız Belgesi düzenlenir. Yapılan inceleme sonucunda başvuru talepleri uygun görülen tesisler simgesi yıldız olan konaklama tesislerinin plaketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkli düzenlenir. Ayrıca plaket üzerinde Çevreye Duyarlı Tesis ibaresi yer alır. Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi sahibi işletmeler iki yılda bir yeniden sınıflandırılırlar” dedi

Tesislere elektrik enerjisi desteği sağlıyor

Yeşil Yıldız ile, “Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgeli işletmelere elektrik enerjisi desteği hakkında karar “ kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığından Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi almış işletmelerin tükettikleri elektrik enerjisi bedellerinin bir kısmının bütçeden karşılanması temin edildiğini de ifade eden Karaduman, “ Elektrik enerjisi desteği tutan, Bakanlıkça Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi ile belgelendirilmiş turizm işletmelerinde, tüketilen elektrik enerjisi giderlerinin; tesisin bulunduğu ildeki mesken ve sanayi abonelerine uygulanan tarifelerden en düşüğü ile kendi abone grubuna uygulanan tarife arasındaki fark kadardır. Elektrik enerjisi desteği ödemeleri, Bakanlık bütçesine konulan ödenekten karşılanır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle