Hoşgeldiniz  

Kemer’de üniversite atağı

SEMİH KÖKEN | 21 Nisan 2014 | Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında büyük önem taşıyan üniversitelerin, bazı fakültelerini Kemer’e açmak için talepleri olduğu öğrenildi. Akdeniz Üniversitesi ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin, ilçede turizm ve otelcilik bölümü açmayı planladığı bildirildi.

Kemer’de turizmcisinden siyasetçisine, esnafından vatandaşa kadar hemen hemen her kesim, ilçede bir üniversitenin açılması konusunda fikir birliğine varırken, üniversitelerin bazı fakültelerini Kemer’e açmak için talepleri olduğu öğrenildi. Kemer’de özellikle kış dönemini canlandırmak ve bu kapsamda turizmi 12 aya yaymak amacıyla yürütülen çalışmalarda ön sırada yer alan üniversite, ilçe adına büyük önem taşıyor. Kemer’de yer alabilecek bir üniversitenin, ‘ölü sezon’ olarak tabir edilen dönemin, eğitim süreciyle doldurulabileceğine dikkat çekildi. Akdeniz Üniversitesi’nin bir meslek yüksek okulunun bulunduğu Kemer’de, fakülte açılmasının ise ilçe ekonomisine ve turizme büyük katkısı olacağı ifade ediliyor.

AKDENİZ VE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTELERİ

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi ve Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’nin, Kemer’e fakülte açma yönünde isteği olduğu kaydedilirken, iki tane fakülte açılmasının öngörüldüğü ve bunun içinde turizm otelcilik bölümünün düşünüldüğü dile getirildi. Kemer’i canlandıracak üniversitenin sadece esnafa değil, her kesime katkısının olacağına işaret edilirken, ilçeye gelecek olan öğrencilerin, ailelerini de baz alınması halinde, Kemer ekonomisine çok büyük katkısının olacağı kaydedildi. İlk olarak üniversitelerin bu yöndeki taleplerinin ele alınacağı ve fizibilite çalışmalarının ardından konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşınacağı belirtildi. Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından açılacak olan üniversiteye öğrencilerin de gelmesiyle birlikte Kemer’de kış döneminin hareketli geçeceği vurgulandı.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle