Hoşgeldiniz  

“EGE DAHA İYİ, ANTALYA’DA KAYIPLAR ÇOK YÜKSEK!”

Semih Köken | 18 Ağustos 2015 | Kemer Güncel, Oteller A- A+

Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü ve Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Derya Göksan turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Bu sene Rusya ve Ukrayna krizi ile başlayan ve sonrasında terörle devam eden sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade eden Göksan, Majesty grubu olarak Ege otellerindeki doluluklardan memnun olduklarını ancak Antalya’daki otellerinde kayıpların oldukça yüksek olduğunu söyledi. Hükümetin kurulamamış olmasından dolayı özellikle kış döneminde misafir ettikleri kamu grupları toplantı organizasyonlarında bu yıl belirsizlik yaşandığını da söyleyerek, “ Özellikle bölgemiz Kemer’de ve otellerimizde Kamu gruplarının önceden planladıkları toplantılar oluyor. Şu anda kamu gruplarındaki belirsizlik bizim kış dönemimizde toplantı operasyonunu etkileyecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bu yıl kötü bir sezon geçiriyoruz!

Turizmde bu yıl Rusya ve Ukrayna’da yaşanan krizlerden sonra son dönem yaşanan terör olaylarının da olumsuz etkilerini yaşadıklarına dikkat çeken Derya Göksan “Turizmde şu anda iç açıcı bir tablo yok.  Bu sene Rusya ve Ukrayna krizi ile başlayan, sonrasında terörle devam eden bir süreç yaşıyoruz.  Bu artık kanıksanan bir şey gibi oldu ama burada birilerinin de artık bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum.  Turizmde biz her üç yılda bir inişli çıkışlı bir dönem yaşıyoruz.  Geçmişe döndüğümüzde de tablo bunu gösteriyor. Bir kriz olduğunda bunun etkisi üç yıl sürüyor, üç yıl sonra yine bir pik yapıyor o dönem üç yıl devam ediyor, ondan sonra yine bir kriz çıkıyor ve bu böyle devam ediyor.  Maalesef bu yılda bu krizle başlayıp, terörle devam eden bir süreç yaşıyoruz. Şu ana kadar Rusya’nın etkilerini çok ciddi yaşadık. Rus pazarında ciddi anlamda bir kayıp söz konusu.  Bu sene kim olursa olun, ben bu seneyi karlı bitirdim, yada kafa kafaya bitirdim diyen olursa da ben tebrik etmek istiyorum. Maalesef bu yıl bu çok olası gözükmüyor.  Bu yıl herkes ne kadar az zarar ederimi düşünmeli. Kılın haricinde, şu anda önümüzde Ağustos’un ikinci yarısı, eylül ve ekim ayları var. Ve bu dönemler Avrupalıya dönüş zamanı. Ama maalesef şimdi de terörden kaynaklanan Avrupa’da bir rezervasyon tıkanıklığı var. İptaller gelmeye başladı. Satışlar daha önceki dönemlere göre daha iyi değil. Dolayısıyla bu yıl turizmde kara bir tablo var diyebilirim” diye konuştu.

Ege otelleri daha iyi, Antalya’da kayıplar daha yüksek!

Grup olarak bu seneyi de değerlendiren Derya Göksan “Grup olarak biz satış pazarlamada artık borsa gibi olduk. Hep son hamlede uzun vadede bir şey yapamadığımız için kısa vadede ne yapabilirize bakıyoruz.  Tabi buda rakamlarla oynamakla oluyor. Son dakika verdiğiniz aksiyonlar ile gitmeye çalışıyorsunuz. Biz bunun takibindeyiz. Bizim grup olarak dokuz tane otelimiz var. Özellikle Ege otellerinde kayıp var ama bu rakamlar Antalya Bölgesindeki kayıplar kadar yüksek değil. Antalya bölgemizdeki kayıplarda Rus pazarından kaynaklanıyor. Burada grup olarak iyi bir strateji izlediğimizi düşünüyoruz. Ege otellerimizde daha çok Avrupalı turistlerimize ağırlık veriyoruz.  Ege’deki pazarlamamızı direkt Avrupalı Pazar olarak belirlemiştik. Terör nedeniyle Avrupalıların rezervasyon iptallerine bakacak olursak belki bundan sonra biraz sıkıntılar yaşanabilir. Şu anda Ege otellerinde daha iyi durumdayız. Burada yakın takip stratejisi güdüyoruz” dedi.

Kış döneminde kamu kuruluşlarının toplantı grupları da belirsiz!

Hükümetin kurulamamış olmasından dolayı özellikle kış döneminde misafir ettikleri kamu grupları toplantı organizasyonlarında bu yıl belirsizlik yaşandığını da söyleyen Göksan “Kış dönemine ilişkin de ağırlıklı kamu kurumları ile toplantı grupları adına çalışıyoruz. Bunlar üç,beş veya haftalık toplantı grupları olabiliyor. Ama bu toplantılar kamu gruplarının önceden planladıkları toplantılar oluyor. Şu anda kamu gruplarındaki belirsizlik de bizim kış dönemimizde operasyonu etkileyecek diye düşünüyorum.  Eğer o zamana kadar kamu kuruluşlarında hükümet boşluğundan kaynaklanan nedenlerden dolayı bir rahatlama ya da planlama sağlanmaz ise bu sefer kışı da zor geçireceğiz. Şimdiye kadar böyle bir şey yaşamamıştık ama hükümetin kurulamamsından dolayı bu kış böyle bir sıkıntı ile de karşı karşıyayız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle