Hoşgeldiniz  

Lojmanlara ‘Depreme Dayanıksız’ Raporu

Semih Köken | 13 Kasım 2016 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Spor, Turizm A- A+

Lojmanlara ‘Depreme Dayanıksız’ Raporu

BİR BU EKSİKTİ….

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde devlet memurlarının kullandığı 14 lojman binası hakkında depreme dayanıksız olduğu raporu verildi.

Lojmanlara 'Depreme Dayanıksız' Raporu

Antalya‘nın Kemer İlçesi’nde devlet memurlarının kullandığı 14 lojman binası hakkında depreme dayanıksız olduğu raporu verildi.Kemer Merkez Mahallesi Kemal SunalCaddesi üzerindeki ‘Turizm Lojmanları’ adıyla bilinen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait 14 binayla ilgili deprem testi yapılması kararlaştırıldı. Yapılan ihale sonucu özel bir firma tarafından 126 konuttan oluşan binaların depreme dayanıklılığı test edildi. Geçen ay tamamlanan raporda, “Yapı performansının göçme durumu bölgesinde olduğu, binanın kullanımının can güvenliği açısından sakıncalı olduğu ayrıca beton basınç dayanım raporunda görüldüğü üzere beton mukavemetlerinin çok düşük olduğu ve donatılarda korozyon mevcut olduğu, bu nedenlerle teknik ve ekonomik açıdan güçlendirilmesinden ziyade yıkılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyiz” ifadeleri yer aldı.

Lojmanların tümünün aynı tarihte aynı özelliklerde yapılmış olması nedeniyle can ve mal güvenliği açısından acilen boşaltılması ve gereken tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Lojmanlarda oturan devlet memurlarına süre verilerek konutları boşaltması istendi.

Lojmanlarla aynı tarihte ve aynı özelliklerle yapılan Hükümet Konağı’nın ise akıbetinin ne olacağı henüz belirtilmedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle