Hoşgeldiniz  

Yörükler Antalya’da buluştu

SEMİH KÖKEN | 28 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Yörük Türkmen Dernekleri, Antalya Yörük Türkmen Derneği tarafından organize edilen şenlikte biraraya geldi. Kemer Yörükler Derneği de düzenlenen organizasyonda yerini alarak Kemer’i başarı ile temsil etti.

Antalya Yörük Türkmen Derneği’nin Kepez Belediyesi Sosyal Tesisler ve Mesire Alanında düzenlediği şenliklerle Yörük Türkmen Dernekleri biraraya geldi. Şenliklere,  Antalya genelinden Yörük Dernekleri ve Kemer Yörük Türkmen Derneği açmış olduğu Yörük Çadırıyla yerini alarak Kemer’in de tanıtımını gerçekleştirdi. Gerçekleşen organizasyona Kemer Tekirovaspor İdari Asbaşkanı ve Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Aslan, Eski Kemer Yörük Türkmen Beyi Ali Karakoyunlu ve üyeler katıldı.

Organizasyona katılan Yörük Türkmen Beylerinin yaktıkları çoban ateşiyle başlayan şenliklerde Mehteran Takımının geçiş töreni ve okudukları marşlarla devam etti. Çok sayıda vatandaşın akın ettiği törenlere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

Eski Bakan Lütfi Elvan yaptığı kısa konuşmanın ardından şenliklere katılan Yörük Türkmen Derneklerinin çadırlarını tek tek ziyaret etti. Kemer Yörük Türkmen Derneği çadırını da ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can ile kısa bir sohbet gerçekleştirdiler. Kemer Yörük Türkmen Derneğinin organizasyonlarını soran Bakan Lütfi Elvan’a cevap veren Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can Kemer’de gerçekleşecek Çukuryayla Yörük Şenlikleri ve hazırlıkları hakkında bilgiler verdi.

Sonrasında Kemer Yörük Türkmen Derneği olarak topluca şenliklere katılan diğer Yörük dernekleri ziyaret edilerek sohbetler gerçekleştirildi. Yine aynı saatlerde gerçekleşen bir başka Yörük organizasyonu olan Honamlı Yörükleri Şenliklerine de ziyaret gerçekleştiren Kemer Yörük Türkmen Derneği katılımcıları buradaki organizasyona da katıldılar.

Yaklaşan Genel seçimler öncesinde gerçekleşen organizasyona siyasilerin de ilgisi oldukça yüksekti. Siyasi partilerin Milletvekili Adayları da şenliklere katılarak genel seçimlerde destek istediler.

Organizasyona katılan Kemer Yörük Türkmen Derneği adına açıklamalarda bulunan Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can şunları dile getirdi: “Havların ısınmasıyla birlikte Yörük Dernekleri birbirinden güzel organizasyonlar gerçekleşmeye başladı. Antalya Yörük Türkmen Derneğinin düzenlediği şenliklerde Kemer’imizi başarıyla temsil ettiğimizden dolayı oldukça mutluyuz. Bu tür organizasyonlarla birlikte halkımız bir araya gelerek kaynaşıyor ve Yörük gelenek, göreneklerini bir kez daha yaşama şansını yakalamış oluyor, bunlar toplumumuz için güzel şeyler. Kemer’imizin adını bu tür organizasyonlarda daha da sık duyurarak tanıtımına katkıda bulunmaya devam edeceğiz ve yakında Aydın’da gerçekleşecek şenliklere katılmak için hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Bildiğiniz üzere yakında Kemer’de gerçekleştireceğimiz Çukuryayla Yörük Türkmen Şenlikleri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kemer’imizi layığı ile temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle