Hoşgeldiniz  

Yandex’te en çok arama yapılan yer KEMER

SEMİH KÖKEN | 11 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Rusya’da en çok kullanılan aramamotoru olan Yandex’in operasyon yöneticisi Milena Djuricic, Rusya’dan 2 milyon kişinin Kemer için arama yaptığını söyledi.

TurizmdeBuSabah’ın haberine göre, Yandex Operasyon Yöneticisi Milena Djuricic, 2 milyon Rus turist Kemer’e gitmek için arama yaptığını söyledi. World Tourism Forum’da konuşan Yandex Operasyon Yöneticisi Milena Djuricic, şunları söyledi:

“Yandex Avrupalı tek internet şirketi. 5 ülkede aktif durumdayız. 16 şehirde ve 9 ülkede bulunuyoruz. 1 milyondan fazla kullanıcı ürünlerimizi kullanıyor. Arama motoru bunların başında. Rusya’da bir numaradayız. Biz global değil trans-lokal olmak istiyoruz ve yerel çözümler sunmak istiyoruz. Türkiye bizim ilk girdiğimiz uluslararası pazarlardan biri. Yüzde 70’lik marka bilinirliğimiz var. Navigasyon konusunda bir numaralı aplikasyona sahibiz. Yandex bu konuda son derece yardımcı oluyor. Uçak üreticilerine verdiğimiz hizmetlerden bahsetmeyeceğim. Rus turistleri nasıl çekebilirsiniz bunu anlatacağım…

Çok fazla Rus var ve sahip oldukları iklim onları seyahate itiyor. Rusya’da 40 resmi tatil günü var. Seyahat edebilecekleri zaman çok. 2013 yılında 55 milyar dolar ile en çok para harcayan ülkeler arasında. Ruslar Yandex’te nasıl arama yapıyor? Öncelikle paket turları görüyoruz. Yüzde 47 paket tur. Yüzde 31 oteller ve daha sonra uçak biletleri geliyor. Ülke içi aramalarının ardından Rusların en çok arama yaptığı ülke Türkiye. Rus turistler Türkiye’yi çok seviyor. Mısır, Yunansitan, Tayland diye devam ediyor. Kemer en popüler yerlerden biri. 2 milyon Rus turist Kemer’e gitmek için arama yapıyor. Rus turist lüksü seviyor. Buna çok şaşırmayın. Genelde 4 ve 5 yıldız tercih ediliyor. En popüler oteller arasında Radisson ilk sırada yer alıyor.

“RUSYA’DA 70 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ İNTERNET KULLANIYOR”

Sağlık Turizmi açısından en çok Avrupa ülkelerini tercih ediyorlar. Bunu Asya ülkeleri izliyor. Yıllık büyüme oranlarına bakıldığı zaman sağlık turizminde Türkiye en hızlı büyüyen ülke. Rusya’da 70 milyondan fazla insan internet kullanıyor. Yandex ürünleriyle Rus pazarına hitap edebilirsiniz. Rus turistlere ulaşmak için en büyük hizmeti sağlıyoruz. KAYAK çalışma ortağımız. Rusya pazarına başarılı giriş yapmak istiyorsanız Yandex önemli.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle