Hoşgeldiniz  

Yalnız Değilsiniz Biz Varız!

Semih Köken | 10 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Önal, “Hiçbir ayrım gözetmeden tüm kadınların yanındayız” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, CHP Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Özdemir ile birlikte esnaf esnaf dolaşarak kadına şiddetle mücadele ve yaşam hakkının korunması amacıyla geliştirilen ‘YAŞAMHAK’ projesi hakkında detaylı bilgi verdi.
Şiddet gören kadınlara CHP Kadın Kolları ve kadına şiddetle mücadele eden sivil toplum örgütleri olarak her türlü imkan ve desteği barındıran projenin detaylarından bahseden Bahar Önal’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
“Ne yazık ki Türkiye’de kadınlarımız evde, işyerinde, sokakta her gün fiziksel, psikolojik veya sözlü şiddete maruz kalıyor. Hatta bu şiddetin boyutu son yıllarda öylesine arttı ki; bu durum neredeyse kırıma dönüştü. Ülkemizde şiddete uğrayan birçok kadın; baskılanmaktan, yakınları tarafından eleştirilme veya aynı kişi tarafından daha fazla şiddete maruz kalma korkusundan, polise veya mahkemeye başvurduğunda kendisiyle yeterince ilgilenilmeyeceğini düşünmesinden dolayı sessiz kalıyor. Bu sessizlik kadını değersizleştirdiği ve yalnızlaştırdığı gibi şiddeti de normalleştiriyor.
Peki ne yapıyoruz? Şiddet sürmesin, normalleşmesinin; kadınlar susmasın ve yalnız kalmasın diye bizden bilgi isteyen tüm kadınlara 7 gün 24 saat hizmet verdiğimiz çağrı hattımızdan yasal haklarını anlatıyoruz. Şiddete uğradığını bildiren kadınlara ise Barolarla yaptığımız iş birliği ve avukatlarımız sayesinde hukuki destek veriyoruz. Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği aracılığıyla mağdurlara ücretsiz psikolojik destek sağlıyoruz. 81 İlde CHP’nin tüm kadın örgütleri olarak şiddet gören kadınları karakollarda, savcılıklarda, adliyelerde yalnız bırakmıyor, fizikken orada bulunarak tüm gücümüzle desteğimizi hissettiriyoruz. Barınma ihtiyacı olan kadınların sığınma evlerine yerleşmelerini sağlıyor, orada da onları yalnız bırakmayıp iletişimimizi sürdürüyoruz.
Siyasi, dini herhangi bir görüş farklılığı gözetmeksizin CHP Kadın Örgütleri olarak şiddete uğrayan tüm kadınların her aşamada yanlarındayız. Kadınların sesi olmaya, şiddeti her seferinde daha yüksek sesle dile getirerek normalleştirmemeye kararlıyız. YAŞAMHAK projesindeki amacımız yalnızca şiddete maruz kalan kadınların yaşama hakkını korumak değil, o yaşama yön vermek ve değiştirmek. Bu değişimle birlikte toplumda kadın erkek eşitliğini sağlayacak, aydınlık yarınlar inşa edeceğiz. Eşit, adaletli, laik, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın ana unsurlarından biri olarak kadının toplumda hak ettiği değeri görmesi için mücadele edeceğiz.
Şiddete uğrayan, yardıma ihtiyaç duyan tüm kadınlar 444 82 85 numaralı telefonla 7/24 çağrı merkezimize ulaşabilirler. Ayrıca yasamhak.com adresine mesaj yollayarak da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tarafımıza iletilen her durum ile tek tek yakından ilgilendiğimizden, samimiyetimizden ve mücadelemizden hiçbir kadının şüphesi olmasın. Unutmayın ki, “Yalnız değilsiniz; Biz varız!” Dedi
Reşat Aydoğdu, Mustafa Güner ve 8 diğer kişi
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle