Hoşgeldiniz  

VE YUSUF ÜRAS SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Semih Köken | 17 Kasım 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Tekirova Belediyesi eski Başkanı Yusuf Üras, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse’nin AK Parti düşmanı olduğunu ve kendisiyle yıllardır uğraştığını belirterek, şok açıklamalarda bulundu.

Tekirova Belediyesi eski Başkanı Yusuf Üras, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse’nin AK Parti düşmanı olduğunu ve kendisiyle yıllardır uğraştığını belirterek, şok açıklamalarda bulundu. AK Parti’den 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Kemer Belediyesi Başkan adayı olan, Tekirova Belediyesi’nin eski Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, basında kendisiyle ilgili yer alan haberlere tepki gösterdi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde Avukatı Selçuk Karabeniz ile açıklama yapan Üras, ortadan kaybolduğuna dair ve kendisi hakkındaki yolsuzluk ve davalar açıldığı iddialarına karşılık verdi. Üras, kendisiyle ilgili dava ve soruşturmaların olmadığını, tam tersine iftira edenlere karşı kendisinin dava açtığını ve kazandığını söyledi.

 

İddialara yanıt verdi
Seçimden 8 ay sonra açıklama yapmak üzere bir araya gelme ihtiyacı hissettiklerini anlatan Üras, “Avukatımızla birlikte gazetede yazılanlar bir takım söylenen dedikodularla ilgili bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettik. Özellikle son günlerde Hürriyet Gazetesi’nde yer alan ‘Başkan ortadan kayboldu’ gibi yazılanlardan sonra ayrıca tüm davaları kazanmamın neticesinde bir araya gelmeyi düşündük” diye konuştu.

 

İftira atıyorlar
Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına yaptığı açıklamada Üras, yapmış olduğu hizmetlerin üstünü örtmek amacıyla kendisine iftira attıklarını öne sürdü. Üras, 3 dönem Belediye Başkanlığı ve GATAB Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: “Tekirova’da çok güzel hizmetlere imza attık. Fakat her nedense biz hizmetlerimizi çok iyi anlatamadık. Özellikle bizimle ilgili ‘mahkemesi var, yargılanıyor’ gibi iddialar var. Herkes hakkında açılan dava olabilir ama önemli olan sonuçtur. Biz şu anda kendi ticari işlerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kemer hepimizin. Siyaseti elbette takip ediyoruz. Ama bizimle ilgili hala söylenenlere anlam veremiyoruz. Herkes kendi işine bakmalı. Onlar kendi işlerini yapmıyorsa ve bizimle uğraşıyorlarsa biz de buna cevap vermek durumundayız.”  

 

Borç bırakmadı, parayla devretti
Kendisinin ‘Belediyeyi borçlu devretti’ yönünde eleştirildiğine işaret eden Üras, görev yaptığı dönemde borç bırakmak yerine, 6 milyon 800 bin lira Kemer Belediyesi’ne para devrettiklerine dikkat çekti. Diğer belediyelerin borçla ayrıldığını dile getiren Üras, bunun yanı sıra aktif bir şekilde futbolda kendini gösteren Tekirovaspor gibi profesyonel futbol takımı devrettiğini de vurguladı. Üras, o dönemde Kemer’in belediye binası olmadığını, yeni bina yaptıklarını, antik tiyatro, kültür merkezi, spor tesisleri ve bitmiş bir imar teslim ettiklerini kaydetti. İlçede ‘imar yok’ diye iddiada bulunanlara karşı, ise şöyle konuştu: “Askıya çıktıktan ve itirazlar yapıldıktan sonra Turizm Bakanlığı da onaylayınca imar bitmiştir. Geriye uygulaması kalır. Biz bu kadar çalışmışken hala bizimle ilgili bir şeyler söyleniyor. Bunlara cevap veriyoruz.”

 

GATAB yıpratılmaya çalışıldı
Şu anda kendisini AK Parti’nin resmi bir neferi olarak nitelendiren Üras, “Ben bir belediye başkanı değilim, GATAB Başkanı da değilim. Resmi bir sıfatım yok. Sıradan sade bir vatandaşım. Ne yapacaklarsa şimdi yapsınlar. Her şey ellerinde, hiçbir şey gizli değil. Ama sadece algı yönetimi yapıyorlar ve bunda da başarılı oluyorlar” diye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yusuf Üras, GATAB’da yaptığı hizmetleri ise şöyle sıraladı: Biz GATAB olarak okullara, sırasından güvenliğine kadar desteği biz veriyorduk. ASAT güvenlik kamera sistemi yapar mı? Çöp toplar mı? Biz bunların hepsini yapıyorduk. Kaymakamlık binasını da biz yaptık. GATAB hep yıpratılmaya çalışıldı.”

 

AK Parti düşmanı Kaymakam
Hakkındaki iddiaları, belgelere dayandırılmadan yansıtanlara karşı açtıkları davaların hepsini kazandıklarını duyurdu. Kemer Kaymakamı Bayramali Köse’nin, asılsız iddialarla kendisine sürekli dava açtığını ve hizmetlerine engel olduğunu iddia eden Üras, “Kemer’de AK Parti düşmanı bir Kaymakam var. Kendisiyle şahsi bir sorunumuz yok. Bu arkadaşımızın kendi kendine bizimle ilgili husumeti oluştu. Yasal olarak yapamadığımız bazı şeyleri yapmamızı istiyordu. Yapmadık. Bu arkadaşımızın açtırdığı soruşturmaların hiçbirinde biz ceza almadık. Artı yaptıklarından dolayı biz Kaymakam’a ceza aldırdık. 4 milyar lira bize para ödedi” ifadelerine yer verdi.

 

Tehdit ettiğini söyledi
Eski Başkan Üras, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar biz Kemer’de bir Kaymakamın siyasi hırslarından mı, ihtiraslarından mı bilemiyorum, bugüne kadar Kemer’e hizmet yapmadığı gibi hizmet edenlere de engel olmuştur. Kendisi görevden alındığında, yerine gelen Kaymakamımız lojmana taşındı. Bu arkadaşımız yerine geri geldiğinde lojmana taşınan Kaymakamımız Antalya Vali Yardımcılığına geçti. Şimdi ki mevcut bizimle uğraşan Kaymakam, bana borcu olmaması rağmen Kaymakamlık lojmanının suyunu kesmemi istiyor. Vali yardımcısının oturduğu lojman için Valiliğe soruyoruz. Bu suyu kesemezsin diyorlar. GATAB çalışanlarını, bizleri tehdit ediyordu, biz de bu suyu kesmedik. Allah’a şükür alnımız Ak, boynumuz dik.”

 

“Kaymakam beline silahı taktı”
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üras, “Kaymakam, belediye başkanlarına aynı soruşturma açma performansını 30 Mart 2014’ten beri gösteriyor mu ve Kaymakamın size siyasi mobing uyguladığını düşünüyor musunuz?” şeklinde bir gazetecinin sorusuna şöyle yanıt verdi: “Mevcuda değil daha önceki belediyelere bile dava açmadı. Algı yönetimi yapıyorlar. Kemer basınında öksürdüğümü bile deşifre ettiler. Kaymakam çok tahrik etti. Beline silah taktı, GATAB’ın önünde bekledi. Tekirova’nın içinde cirit attı. Siyasi mobing uyguladı.” Kaymakam Köse’nin kendisiyle uğraşma nedeni olarak şu gerekçeleri sundu: “Bölgenin tek AK Partili belediye başkanı bendim. Bölgede uzun süre belediye başkanlığı ve GATAB Başkanlığı yaptım. Herkesin gözü orada. GATAB’ı da Kaymakamlığın elinden aldık. Dolayısıyla tabii ki benimle uğraşacaklar. Bizim yaptığımız çalışmalar herkesi rahatsız edecek durumdaydı.”

 

Paralelcilerle işbirliği

Üras’ın avukat Selçuk Karabeniz ise iddiaları yalanlayarak şöyle konuştu: “Basında, özellikle Hürriyet Gazetesi’nde son bir haber çıktı. Durmadan Yusuf Üras hakkında bazı soruşturmalar, davalar olduğundan bahsettiler. Bununla ilgili Kemer Kaymakamı Bayramali Bey’in basın toplantısı aynı zamanda Antalya CHP milletvekili Yıldıray Sapan’ın bir basın toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve onlarla beraber hareket eden MHP görünümlü CHP’li kurtların beyanları ısrarla Kemer ve diğer kamuoyunda yankılandı. Yaklaşık 5-6 yıl önceden beri bunlar devam ediyor. Tüm bunlar paralelcilerle işbirliği yapan bir kaymakamın istekleri yerine gelmediği için kendi kişisel ihtirasının sonuçlarıdır.20141114_094753

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle