Hoşgeldiniz  

Uluslararası 24. Doğu Akdeniz Yat Rallisi

SEMİH KÖKEN | 21 Mayıs 2014 | Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Uluslararası 24. Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne (Eastern Mediterranean Yacht Rally-EMYR) katılan 12 ülkeden 40 yat, Kemer’de Marinaya demir atacak.

Türkiye ve Doğu Akdeniz kıyıları ve Akdeniz Marinalarının tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen yat rallisine katılan 12 ülkeye ait 40 yat, Kemer Marina’da 2 gün kalacak. 40 yattaki 120’ye yakın deniz tutkununun büyük bölümü Kemer’e ilk defa gelenlerden oluşuyor.
2 gün boyunca Kemer’in tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan yatçıları, The Yacht Harbour Assocıatıon tarafından ödüllendirilen 5 altın çıpalı Kemer Türkiz Marinası olarak, en iyi şekilde ağırlamak ve kışlama limanları olarak ilçede kalmalarını sağlamak için hazırlıklar da tamamlandı. İlki 1990 yılında düzenlenen ve bugüne kadar kesintisiz devam eden Doğu Akdeniz Yat Rallisi’nin bu yılki bin 641 deniz mili olan rotasının ilk bölümü Türkiye, ikinci bölümü ise Doğu Akdeniz kıyılarını kapsıyor.
Ralliye katılan yatlar, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günün Finike Marina’dan Kemer’e gelecekler. Akşamüzeri 19.00’da “Hoş Geldin Kokteyli” düzenlenecek. 22 Mayıs Perşembe günü ise bölgenin tanıtılması etkinliği düzenlenecek ve akşam yemeği verilecek. Yatçılar; Kemer, Tahtalı ve Phasalis’e giderek bölgeyi gezecekler. Saat 20.00’de protokol üyelerinin katılımıyla Navigator’da, Ralli Yemeği verilecek. Yatçılar, 23 Mayıs Cuma sabahı da Kemer Marina’dan demir alarak, Alanya’ya hareket edecekler.
E.M.Y.R (DOĞU AKDENİZ YAT RALLİSİ)
East Mediterranean Yacht Rally (EMYR) Doğu Akdeniz Yat Rallisi ilk defa 1990 yılı Mayıs ayında Antalya Kemer Marina’dan, Kıbrıs’ın Girne limanına 17 yatın katılımı ile gerçekleştirilmiş bir toplu gezidir. İlk 2 yılında sadece Girne’ye kadar giden EMYR, düzenlendiği üçüncü yılından başlayarak, Kıbrıs’ın Gazi Magosa limanına da uğrayarak, İsrail’in Hayfa limanına kadar uzatılmıştır. EMYR, 6. yılında İstanbul-Hayfa olarak, 7. yılında ise İstanbul’dan hareketle, Türkiye sahillerinde en son limanlar olarak Mersin, İskenderun ve Çevlik’in de katılması ile Suriye – Lübnan üzerinden Mısır’ın İsmailiye limanına ulaşmıştır. Toplam bin 615 deniz miline ulaşan bu güzergâh üzerinde 6 ülke ve 24 liman/marina ziyaret edilmektedir. İlk yıldaki 17 yata karşılık, 2010 yılı 21. EMYR Yat Rallisi, 18 ülkeden 80 yatın katılımı ile gerçekleşti.
Amatörler denizciler için, amatörlük ilkeleri uyarınca (kazanç amacı gütmeyerek) düzenlenen EMYR, resmi bir organizasyon değildir, bir yarış veya yarışma da değildir. EMYR’in amacı Doğu Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin uluslararası yat turizmine açılmamış bölge ve limanlarını bir toplu gezi ile yatçılara tanıtmaktır. Bunu yaparken EMYR; sportif denizcilikte faaliyet gösteren insanlar arasında bağlar kurmak, yakınlaşmayı ve dostlukları pekiştirmek, yöre insanlarının yatçılar ve yatçılıkla tanışmalarını sağlamak, yeni yerler görmek, tanımak ve tanıtmak, belde yöneticileri, belde ve bölge amatörleri, marina ve kulüpleri ile bağlar kurmak, onların da bu güzel harekete katılmalarını, sahip çıkmalarını amaçlamaktadır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle