Hoşgeldiniz  

TURİZMDE BEKLENEN PATLAMA 2021’DE OLACAK

SEMİH KÖKEN | 24 Eylül 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

TURİZMDE BEKLENEN PATLAMA 2021’DE OLACAK

Eşsiz tarihi ve kültürel mirasıyla dünyaya nam salan turizmin başkenti Antalya, turistlerin ilgi odağı olmaya devam ederken, pandemiye rağmen bu yıl kente gelen turist sayısı 2 milyonu aştı. 2021’e umutla bakan turizmciler ise, bu sene sezonun kasım- aralık aylarına kadar uzamasını bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, Kovid-19 sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında, Türkiye’nin turistik bölgelerinde sertifikayla hizmet veren birçok tesis, ziyaretçilerine güven veriyor.

PANDEMİYE RAĞMEN AKIN AKIN

Koronavirüs salgınında normalleşme süreciyle birlikte, başta Rusya olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden Antalya’ya gelen turist sayısında hareketlilik yaşanıyor. Antalya’da ağustosta toplam 225 bin olan Rus turist sayısı, eylülün ilk 15 gününde aynı sayıyı yakaladı. Pandemiye rağmen ise bu yıl Antalya’ya gelen turist sayısı, 2 milyonu aştı.

TURİZM SEZON UZAYACAK GİBİ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (POYD) Ülkay Atmaca, Rusların Türkiye’de en çok Antalya’yı tercih ettiğini, her yıl tatil tercihlerini bu kentten yana kullandıklarını söyledi. Atmaca, “Charter seferlerinin açılmasıyla Rusya pazarında ciddi bir artış yakalandı. Eylülü de iyi geçiriyoruz, ekim ve kasımın da iyi olacağını düşünüyorum. Sezonun uzayacağı kesin görünüyor. Pandemiyle ilgili bir uçuş yasağı gelmezse iyi bir süreç yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

ATMACA: TATİL SEZONU BİTMİYOR

Rus pazarı açısından eylül rezervasyonlarının da iyi olduğunu belirten Atmaca, muhtemelen sezonun da kasım-aralık ayına kadar uzayabileceğini düşündüklerini aktardı. Türkiye’nin dünyanın lideri olma yolunda ilerlediğine değinen Atmaca, “Türkiye’nin pandemi süreci içerisinde olmasına rağmen en çok misafir ağırlayan ülke konumuna ulaştı. Bütün destinasyonlar kapanmışken, uçuşlar durmuşken güvenilir turizm sertifikası ile ve hala misafir ağırlıyoruz. Normalleşme süreciyle sektörün tüm paydaşları, daha fazla istihdam ve daha fazla otelin açılması için mücadele ettik. Gelinen nokta pandemi süreci için çok büyük bir başarı” diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU

Tur operatörü Coral Travel’ın Halkla İlişkiler Departmanı Başkanı Marina Makarkova, Interfax-Tourism’e yaptığı açıklamada, konuyu değerlendirdi. Marina Makarkova “ Rusların, Türkiye tatiline ilgileri artıyor. Tur satışları, mevcut durumda devam ederse, sezon Aralık ayına kadar uzayabilir.” şeklinde açıklama yaptı. Makarkova, Türkiye’ye uçuşların yeniden başlamasının hemen ardından Rusların kafasında koronavirüsten kaynaklı soru işaretlerinin olduğunu belirtti. Ancak bu endişenin zamanla ortadan kalktığını söyleyen Makarkova “Türkiye tatilinden dönen Rusların hiçbirinde bu hastalığa rastlanmadı” dedi.

 

RUSLAR YİNE BAŞI ÇEKTİ

Tekne turlarıyla koyları gezen, kendilerini Akdeniz’in serin sularına bırakan turistler, ünlü plajlarda da güneşlenmenin, kitap okuyup, yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyor. Kentin yöresel yemeklerini de tatma imkanı bulan misafirler, yaptıkları alışverişlerle esnafa da katkı sunuyor. Antalya’ya en çok Rusya’dan turist gelirken bu ülkeden 703 bin 463, Ukrayna’dan 354 bin 518, Almanya’dan 239 bin 673, İngiltere’den 148 bin 535, Polonya’dan 47 bin 909 turist olmak üzere Asya’dan Avrupa’ya, Balkanlardan Afrika’ya birçok bölgenin 170 ülkesinden misafir, kente geldi.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ TATİLİN ADRESİ ANTALYA

Sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunan Antalya, Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Polonya başta olmak üzere 170 ülkeden 2 milyon 3 bin 946 misafir ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında kentteki birçok tesis, sertifikayla hizmet sunuyor. Alınan tedbirler sayesinde güvenli ve sağlıklı turizm hizmeti veren Antalya, salgın sürecinde de turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

FARUK ÇELİK

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle