Hoşgeldiniz  

TAKSİCİLERDEN BAŞKAN GÜLE ÜLTİMATON

Semih Köken | 01 Mart 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Taksiciler, Taşımacılıkta hamutçuluk yapanlarla mücadele edilmesini istedi!
Belediye Başkanı Mustafa Gül Kemer ve yeni bağlanan Mahallerde faaliyet gösteren taksici esnaflarla Monte Kemer Restaurantta bir araya geldi. Taksicilerin sıkıntılarını dinleyen ve onlara çözüm ortağı olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’de emeğe değer verdiğini belirterek, taksicilere birlik olun mesajını verdi.
Kemer Monte Kemer Restaurantta gerçekleştirilen yemeğe Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcısı Semih Top, Kemer Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mustafa Tıraş, Kemer Tur Taksi Durağı temsilcisi, Öz Kemer Taksi Durağı temsilcisi, Favori Taksi Durağı Temsilcisi, Kiriş Taksi Durağı temsilcisi, Çamyuva Taksi Durağı Temsilcisi, Tekirova Taksi Durağı Temsilcisi, Göynük Taksi Durağı Temsilcisi, Beldibi Taksi Durağı Temsilcisi ve taksici esnaflar katıldı. 
Kemer Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, Taksicilerin sıkıntılarını dinleyen ve onlara çözüm ortağı olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e teşekkür etti. Tıraş; taksicilerin yaşadığı sıkıntılarını anlattı. Kemer olarak bizim sıkıntılarımız fazla, bunların başında korsan taşımacılık geliyor. En başta bizim ekmeğimize ortak olmaya çalışan Korsan taşımacılarının gelip Kemer’de yaşama çabası bizi sıkıntıya sokuyor. Tabi bazı arkadaşlarımız korsan taşıma işine karşı çıkıyor ve zaman zaman odamıza şikayette bulunuyorlar ama, bazıları da her sektörde olduğu gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın sevdasıyla uzak duruyor. Herkesi birbirine bağlamaya çalışıyoruz ama bazıları bunun altında menfaat arıyor. Yirmi senedir oda başkanlığı yapıyorum artık ekmeğiniz için para kazanmanız ve güçlü olmanız için birleşme zamanı. Dedi 
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise haksız rekabete değindi. Başkan Gül, kaçak yolcu taşıma faaliyetlerin taksici esnafına ciddi anlamda zarar verdiğini söyledi. Sizler gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. Ama birileri kaçak taşımacılık yoluyla sizlerin kazançlarına ortak oluyor. Eğer kazanç olacaksa kazancın adil olması lazım, herkes kendi işini yapacak ve adaletli olması lazım. Bugün sizler direksiyon başında evinin nafakasını çıkartırken, birileri otel içerisine bir masa kurarak Rent A Car işi yaparak taksi müşterisini taşıyamayacak. Biz belediye olarak Otellere uyarılarda bulunduk hiçbir otel bundan sonra masa başında Rent A Car işi yapamayacak. Dedi. Başkan Gül, Sizleri dinleyerek, sizlerin dertlerine çare olacak çözümleri bulma noktasında hareket ederek ancak bu sorunlara 8 durağımızın birleşerek çözüm bulacaklarının altını çizdi. 
Başkan Gül geçmişte ilçeler arasında bir ilk olan T Plakası uygulamasını ilçeler içerisinde Kemer’e getirdiğini ve şimdi her taksi sahibinin elinde, yaptığı bu uygulama ile “Altın Bilezik” olduğunu “ söyledi. Yolcu taşımacılığı yapan deniz araçları ile seyahat eden yolcuların rahatı güvenliği ve deniz taşımacılığı sektöründe birlik ve düzenin sağlanabilmesi için taksilerde sınırlandırma olduğu gibi Ticari Yatlar da bu uygulamayı Türkiye’de Kemer Belediyesi olarak uyguladık. Ticari yatları, 100 ile sınırlandırarak plaka sisteminin ileride çok daha fazla önem kazanacağını söyledi. Onun için biz Belediye olarak bu tür uygulamalarının hep öncüsü olmaktayız. Sizlerde güçlü bir aile olmak istiyorsanız, para kazanmak istiyorsanız, ekmeğinize ortak etmek istemiyorsanız birleşin ve güçlü olun. DediDSC_5268 DSC_5262 DSC_5263 DSC_5264 DSC_5265 DSC_5266 DSC_5267

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle