Hoşgeldiniz  

Suriyeli çocuklara 5 yıldızlı tatil

SEMİH KÖKEN | 01 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Göynük Mahallesi’nde bulunan Majesty Mirage Park Otel 28 Haziran Pazar günü akşamı itibariyle 10 günlüğüne otele gelen 10-12 yaş arasında 8 öğrenci, 2 Suriyeli öğretmen, bir Tercüman ve İslahiye 1 Nolu Barınma Merkezi Müdürü Halim Erol’u ağırlıyor.

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak ülkemize sığınan ailelerin yaşadığı İslahiye 1 Nolu Barınma Merkezi ziyaretinde 3 aileye konteynır ev ve 200 çocuğu sinema ile çeşitli etkinliklere götürerek savaş psikolojisinden uzaklaşmaları için çaba sarf eden Birleşmiş Milletler adına hareket eden İyilik Melekleri üyesi olan Demet Öger son olarak ise geçtiğimiz haftalarda Angelina Jolie ile birlikte bu Barınma Merkezi’ni tekrar ziyaret ettiler. Demet Öger bu ziyaretinde Vural Öder ile ortaklaşa barınma merkezinde bulunan özellikle yetim ve engelli öğrencilerinden seçilen 8 öğrenciyi ve öğretmenleri ile birlikte Vural Öger’e ait Göynük Mahallesi’nde bulunan Majesty Mirage Park Otel’de 10 gün süre ile konaklatmaya karar vererek İslahiye Kaymakamlığı’yla gerekli yazışmaları yaptılar ve 28 Haziran Pazar günü itibariyle çocuklar ve beraberindeki öğretmenleri oteldeki odalarına yerleştirildiler.

Daha önce otelde konaklama imkanı bulamayan çocuklar için tüm otel personeli seferber oldu. İlk günü hayatlarında ilk defa gördükleri deniz kenarında geçiren çocuklar, daha sonra ise özellikle sevdikleri otelin mini kulübünde geldiler. Burada yüzleri boyanan çocuklar daha sonra değişik aktiviteler için otel içindeki çeşitli etkinliklere katıldılar.

Mini Club’da eğlenen çocukları ziyaret eden Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı ve Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü Derya Göksan Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Suriyeli çocuklar otelde 10 gün konaklayacak ve çeşitli turlara katılacaklar.

Ziyaret ile ilgili olarak açıklama yapan İslahiye’deki 1 nolu Barınma Merkezi Müdürü Halim Erol şunları söyledi; “ Bundan yaklaşık 2 hafta önce Sayın Demet Öger hanımefendi kampımızı ziyaret ettiler. Bu ziyaretin tabii ki bir amacı vardı. Kampımızda yaşayan Suriyeli misafirlerimizden engelli çocukları olan 3 tane aileye konteynır yaptırmıştı onların teslim töreni için kampımıza geldiler. Orada konteynırları ailelerimize teslim ettiler. Daha sonra bizlere dediler ki biz 200 tane öğrenciyi Gaziantep merkeze götürüp sinemaya, hayvanat bahçesine götüreceğiz ve bunları gezdireceğiz, bunları savaş ortamından uzaklaştıracağız ve o psikolojilerinin düzelmesine yardımcı olacağız dediler. Sayın Kaymakamımız da bu konuda izin verdiler ve bizde 200 tane Suriyeli öğrencimizi Gaziantep merkeze götürüp gezdirdik.

Daha sonra tekrar kampımıza geldiklerinde belli bir sayıdaki çocuğu Antalya, Kemer’deki otellerine götürüp tatil yaptırmak istediklerini söylediler. Deniz ortamını görsünler, o savaşın kötü psikolojisini üzerinden atsınlar diye böyle bir teklifte bulundular. Resmi olarak da Kaymakamlık makamına dilekçe ile başvurdular. Sayın Kaymakamımızın da onayıyla biz 8 Suriyeli öğrencimizi, 2 Suriyeli öğretmen ve benim refakatimde Pazar günü itibariyle buraya getirdik. Şu anda çocuklar denize girdiler. Biraz önce bazı aktiviteler oldu yüz boyamak gibi. Orada gerçekten arkadaşlarımız çok ilgili davrandılar. Mutlulukları yüzlerinden okunuyordu çocukların. Burada da başta Sayın Demet Öger olmak üzere tüm personele gerçekten çok teşekkür ediyorum. Biz şu anda kendi evimizde gibiyiz. Bu öğrencilerimizi bu misafirlerimiz bu çocuklarımızı el üstünde tuttular. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuklardan 2 tanesi ile ilgili olarak bilgi veren Müdür Halim Erol; “Avat Ciyali isimli Suriyeli çocuğumuz 10 yaşında ve şu anda kampımızda kalıyor. Bu çocuğumuzun anne ve babasının olmadığını öğrendik. Sonra biz bu çocuk üzerinde yoğunlaştık ve orada okula kaydını yaptırdık. Şu anda özel olarak da ilgileniyoruz. Gerçekten çok saygılı bir çocuk ve zaten Demet Hanımda o çocuğun üzerinde çok duruyor. Diğer bir çocuğumuz ise İsam isimli bir öğrencimiz engelli bir çocuk. Babası vefat etmiş. Şu anda kampımızda annesi ile birlikte oturuyor. 2 tane kardeşinin de Suriye’de olduğu bilgisini aldım ben. Bu çocukta çok zeki bir çocuk. Okuldan buraya getirdiğimiz öğrenciler zaten başarılı olan öğrenciler. Burada nispeten Demet Öger sayesinde biz öğrencilerimizi de ödüllendirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Majesty Grup Genel Koordinatör Yardımcısı ve Majesty Mirage Park Otel Genel Müdürü Derya Göksan ise yaptığı açıklamada; “Sayın Demet Öger’in kampı ziyaretinden sonra buraya geldiklerinde sayın Vural Öger’in talimatıyla, kamptaki başarılı ve kamp müdürünün belirleyeceği öğrencileri, özellikle de hem başarılı hem de öksüz öğrencileri buraya getirelim. Çünkü bu çocuklar hiç denizi görmediler. Böyle bir oteli görmediler, kamp hayatında yaşıyorlar ve o savaş alanından kaçıp geldiler ve bunlara farklı bir şeyler olsun düşüncesiyle böyle bir şeye vesile olduk. Yazışmalarımızı yaptık İslahiye Kaymakamlığı ile ve buraya davet ettik kendilerini. Sağ olsun onlarda geldiler çocuklarla beraber. Çocukları birazcık da olsa o yaşadıkları kamp hayatından ve yaşadıklarından soyutlamaya çalışıyoruz. Biraz farklı bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Bu çok uzun sürelimi hayır 10 gün ile sınırlı ancak bir farklılık yaratmak istedik. Vural Öger bey de bu konularda çok girişimcidir ve bu tür şeylerin hep yapılması taraftarıdır. Onun talimatıyla da böyle bir şeye ön ayak olduk” dedi.  Levent YENİGÜN

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle