Hoşgeldiniz  

STK TEMSİLCİLERİ TEMAYÜL YOKLAMASINDA

Semih Köken | 23 Mart 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, AK Parti Antalya Milletvekili aday adayları için yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti.

AK Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda, Antalya’da Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilci ve yöneticileri, 116 AK Parti Milletvekili aday adayı için Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen temayül yoklamasına katıldı. Sabah saatlerinde başlayan temayül yoklamasına aday adayları da büyük ilgi gösterdi. Aday adayları bina girişine billboardlarını yerleştirirken, çay, poğaça ve çiğ köfteli tanıtım yapanlarında olduğu görüldü. Salonda oy kullanmak isteyen STK temsilcileri, aday adaylarının broşürlerinin dağıtıldığı uzun koridordan geçmek zorunda kaldı. Salona giren temsilciler, önce kayıtlarını yaptırıp ardından kimliklerini ibraz etmek şartıyla 116 aday aday adayından en az bir en fazla 14 tanesinin ismini sırasıyla yazarak şeffaf sandığa attı. Saat 17.00’a kadar sürecek olan STK temayül yoklaması sonuçları, AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilerek üst kurulda değerlendirilecek.

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK KADROLARI BELİRLİYORUZ”

Temayül yoklaması hakkında bilgi veren AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye’de milletvekili adayı belirlemede ilk defa sivil toplum örgütlerinin fikrinin alındığını aktardı. Böyle bir uygulamanın daha önce hiçbir parti tarafından yapılmadığını anımsatan Sümer, “AK Parti olarak ilk defa böyle bir uygulamaya imza atıyoruz. Çok güzel bir adım ve demokrasi şöleni. Biz sadece aday adayı belirlemiyoruz. Türkiye’yi yönetecek kadroyu belirliyoruz. Biz bunun için bütün herkesin katılımcı olarak buraya gelmesi önemli. Aday belirlemiyoruz, biz muhalefet partisi değil, iktidar partisiyiz. Her girdiğimiz seçimden oyumuzu arttırmak için çıkıyoruz. 2002’den itibaren yüzde yüz oyumuzu arttıran bir iliz. Daha da artacak. Bütün Antalya için hayırlı olsun ve diğer siyasi partilere örnek olsun” dedi.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Aday belirleme sürecinin devam ettiğini aktaran Sümer, “Delegelerimize, mahalle başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza herkese sorduk, kamuoyunda anket yaptık, tüm aday adayları mülakata çağrıldı. Büyükşehir belediye başkanının görüşü alındı. Bizim bilmediğimiz kanaat önderleri ile mütaala yapılıyor. Şimdi temayül yapıp STK temsilcilerine soruyorlar. Bu bizim aday belirlemedeki kriterlerimiz, diğer siyasi partilere bakıyoruz. 39 bin üyesine soruyor, sonra adayını belirliyor. 39 bin üyenin de 13 bini bir ilçeden ne kadar sağlıklı sonuç çıkacağını göreceğiz iki gün sonra. Bizim yaptığımız uygulamanın çok önemli ve başarılı olacağını 7 Nisan’da göreceğiz” diye konuştu.

Sümer, AK Parti Antalya ile ilgili bazı internet sitelerinde yapılan anketlerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, aday belirlemede süreçlerinin devam ettiğinin altını çizdi.
10893517_10153183923674834_342693757_n 11051319_10153183922989834_856802679_n

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle