Hoşgeldiniz  

SONUNDA KAYMAKAM HİZMETE BAŞLADI

Semih Köken | 04 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Çıralı’da yeni projeler hayata geçiriliyor…

Kemere  geçiçi olarak atanan Kaymakam Cevheroğlu kendisi ile ilgili yaptığımız olumsuz haberlerden sonra  bizi bu tip toplantılara davet etmeyerek ne yapmaya çalışıyor anlamış değiliz. Kemer bir ilçe ve Cevheroğluda  kaymakamı bizde  sarı basın kartlı Başbakanlık Basın Enformasyona bağlı bir gazeteyiz bu tutumundan dolayı Sayın Kemer Kaymakamı Cevheroğlunu kınıyoruz.Ancak kemer  halkını haber alma özgürlüğünüde hatırlatırız.

Ulupınar Mahallesine bağlı Çıralı mevkiinde, Ulupınar Muhtarlığı ve Çıralı Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Kaymakamlığa başvuruda bulunulan Çıralı sahil yoluna yapılması istenilen yürüyüş yolu ve yağmurlardan dolayı sürekli su baskını yaşanan yerler ile ilgili olarak Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz bölgede incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Alman turistlerde Kaymakam Vekili Cevheroğlu’ndan yol konusunda yardım istedi.

Yapılan incelemeler ile ilgili konuşan Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu; “Çıralı’da yapılması düşünülen çeşitli işlemlerle ilgili olarak, Koordinatörümüz Kahraman Uraz ve Kemer Belediyesi yetkilileri ile incelemede bulunmak için geldik. Sezon başlangıcı ile ilgili muhtarımızın ve buradaki turizm işletmecilerimizin sorunlarını dinledik. Özellikle temel isteklerinden biri bu doğu istikametine doğru olan bölgede yaya yolu istiyorlar. Biz bununla ilgili incelemeler yaptık. Tabi bu bölge, birçok kurumun müdahil olduğu bir bölge hem Milli Parklar Müdürlüğü hem Çevre Şehircilik Bakanlığı var.

DOĞAYI TAHRİP ETMEYECEK BÜTÜN PROJELERDE VARIZ

İncelemelerimizde şunu gördük ki hem burada yaşayan vatandaşlar hem de turistler sahil bandında bir yürüyüş yolu olması konusunda istekliler. Elbette vatandaşlarımızın ve misafir ettiğimiz turistlerimizin isteklerini uygun olduğu çerçevede yapmamız gerekmekte. Zaten Çıralı’da doğayı tahrip etmeyecek bütün projelerde varız. Özellikle bölgeyi tercih edenler çocuklu aileler. 

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI 2016 ÇIKACAK

Devlet su işlerinin kanalı var ve atıl durumda burada ve çok kötü bir görüntü kirliliği yaratıyor. Bunu kaldırtacağız. Biz daha öncede de bu kanalı görüyorduk fakat bir fonksiyonu var diye sanıyorduk ama maalesef atıl durumda. Tabi ki bu da iletişimsizlik sorunudur. Bölge ile ilgili olarak Turizm Bakanlığının da çalışmaları devam ediyor ve 2016 yılında koruma amaçlı imar planı da çıkmış olacak” dedi.

ÜRAZ: ÇIRALI ALTERNATİF TURİZMİN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ ENDER NOKTALARDAN

Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz ise yaptığı açıklamada; “Çıralı mevkii alternatif turizmi gerçekleştiren ender noktalarımızdan bir tanesi. Dolayısıyla standart turizm anlayışımızdan farklı bir statüde gelişmekte. Bu gibi bölgeleri yakından takip etmek gerekiyor.

SEL FELAKETLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Çıralı’da bu kış sağanak yağmurların ardından büyük taşkınlar, sel baskınları oldu. O zaman zarfında da bölgeye gelerek yakından incelemeler yapmıştık. Bu taşkınlara kalıcı çözüm üretmek adına Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz ile irtibata geçtik. Kendileri geldiler ve Çıralı’da incelemelerde bulundular. Bir proje dahilinde bu taşkınlardan çıralıyı koruma adına proje ürettiler. Şu anda projenin kanal açma bölümü çalışmaları çıralıda devam etmektedir. Bundan sonraki bölümlerde dağdan gelen taşkınların çıralının merkezine girmeden direk denize ulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Yanartaş tarafından inen aşırı yağmur suları köyün kenarından denize ulaştırılacaktır. Böylece köyün içinde su baskının olması engellenmiş olacaktır.

SARISU DERESİ’NE DALGA KIRAN

Sarısu Deresinin, deniz ile buluştuğu nokta kış aylarında oluşan aşırı dalgalar ve dalgalarında getirdiği kum ve çakıl nedeniyle kapanıyordu. Bunu engellemek için bağlantı noktasına dalga kıran yapılması projesi de yakında tamamlanmış olacak. Bu sayede inşallah önümüzdeki yıllarda daha önce oluşan bu su taşkınlarının önüne geçmiş olmayı hedefliyoruz.

YENİ TAHSİS EDİLEN MEZARLIK ALANINDA ÇALIŞMA

Ayrıca yine tahsis edilen mezarlık alanında da incelemelerde bulunduk. Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü’nden de ekiplerimiz gelerek alanda incelemelerde bulundular. En kısa zamanda o yerin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis işlemleri gerçekleştirilecek. Akabinde de bu bölgede alan düzenlemesi, onarım işlemleri yapılacak.

YENİ TALİ YOL

Çıralı kavşağında sürekli yaşanan toprak kaymaları ile ilgili olarak Karayolları Başkanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, Ulupınar Mahallesi’nin ilk girişinden bir tali yol yapılarak Çıralı, Olympos ve Adrasan yolunun sağlıklı bir şekilde geçişi planlanmakta” dedi.

Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya, yapılan ziyaret ile ilgili olarak şunları söyledi; Çıralı sahilinde yolun kenarına bir yürüyüş yolu düşünülmüştü. Kaymakam beyde buna istişare etti. Kendileri de yeri görmek için dün Kemer Belediyesinden imarla ilgili yetkili ve Büyükşehir Koordinatörümüzle beraber geldiler ve incelemelerde bulundular. Dilekçeyi hazırladık onu göndereceğiz artık. Burada turistlerin çevreye zarar vermeden yürüyebilecekleri bir yol açtırmayı düşünüyoruz. İlgilerinden dolayı Kendilerine teşekkür ederiz”

Çıralı Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş ise; “Mevcutta bulunan sahil yolunun dar olması ve hem araçların hem de yayaların aynı yolu kullanması nedeniyle bu yer tehlike arz ediyor. Birde yağmur yağdığı zaman sular altında kalıyor maalesef. Bu nedenle Ulupınar Muhtarlığımız ve Çıralı Turizm İşletmecileri Derneği olarak Kemer Kaymakamlığımıza görüntü ve fotoğraflar ile müracaat ettik, yeni bir yürüyüş yolu için. Kendileri de bu isteğimizi makul gördü ve incelemelerde bulundular. Umarım Çıralı için yapılan projeler ile daha da yaşanılır bir yer haline gelecek ama elbette doğamızı bozmadan olacak bunlarda. Tüm Çıralı’da yaşayanlar olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 HABER FOTO .

www.kemergöciralida-yeni-projeler-hayata-geciriliyor9b57aa83d90cb7933d04 ciralida-yeni-projeler-hayata-geciriliyor299223b9a83af4f52412zcü.com

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle