Hoşgeldiniz  

“Siyaset Üstü” Bir Lider Kaybettik

SEMİH KÖKEN | 18 Haziran 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

RUHU ŞAD OLSUN

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile olan anısını anlattı. Başkan Mustafa Gül, ” Ülkemiz, rahmetli Adnan Menderes, Alparslan Türkeş, Erdal İnönü, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan gibi, yine önemli bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor” dedi.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bir vatandaş ve Belediye Başkanı olduğu döneminde, Kemer’e gelen 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile olan bir anısını paylaştı. Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in mütevazi bir siyaset adamı ve siyasete renk katan bir lider olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Gül, “Rahmetli Süleyman Demirel’i ben 1975 yılında Kemer’de bir konuşma yapmaya geldiğinde tanımıştım. O zamanlarda CHP’li olan ailem, Adalet Parti’li olan Süleyman Demirel geldiğinde Kemer’den ayrılmalarına rağmen sadece ben kalmış ve Demirel’e ilk çayı ben servis etmiştim.
1996’DA MEKTUP YAZMIŞTIM
“Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır” atasözünden hareketle, aradan geçen 11 yıllık zaman diliminden sonra, yani 1996 yılında Kemer’in Belediye Başkanı olan Mustafa Gül, siyasi tecrübesini yakından takip ettiği Süleyman Demirel’e bir mektup yazdı. Yazdığı mektubu bugün kelimesi kelimesine hatırlayan Başkan Gül, sözlerine şöyle devam etti; “Süleyman Demirel’e Kemer’e neden gelmediğini, Kemer halkının kendisini burada görmek istediğini ve kötü bir anısı olduğu için mi Kemer’i tercih etmediğini soran bir mektup yazmıştım. Mektubun kendisine ulaşmasıyla birlikte telefonla beni arayan Özel Kalem Müdürü, derhal sayın Demirel ile bir görüşme yapmamı sağladı. Telefonda sempatik bir ses tonuyla “Buyur Başkan bey, bana Mektup yazmışsın” diyerek, kendisine mektupta yazdığım kelimeleri bir kez daha tekrarlamamı sağlamıştı.
HEMEN KEMER’E GELMİŞTİ
Telefon görüşmemizde mütevazi bir devlet adamı kimliğiyle beni dinleyen Süleyman Demirel, nihayet 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Kemer’i ve Kemerlileri ziyarete geldi. Makamımızda sohbetimizin ardından bizim Camimizde Cuma Namazını kıldık ve o zaman Anadolu Hastanesinin açılışına katıldık. Açılışta yaptığım konuşmada, “İlk Turizmi 1976 yılında Türkiye’ye getiren sizsiniz ve bunu çok fazla kimse bilmiyor. Ancak buna rağmen, bir çok dünya ülkesinde alt yapı, elektrik, yol ve su gibi sıkıntılar yokken biz halen bunun mücadelesini veriyoruz. Bu konuya bir el atarmısınız?” dediğimde, “Genç Başkan sen merak etme. Bu ülke bizim. Biz yolu da yaparız, alt yapıyı da yaparız, oteli de yaparız” şeklinde herkesi sevindiren bir cevabı olmuştu. Kazakistan’da aynı otelde kalmış ve kendisine her ay portakal hediyesi göndermeye başlamıştım. Her geçen gün daha bir samimi olduğum Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı görevini bıraktıktan sonra siyasi bir hareket kurması durumunda Antalya İl Başkanlığı görevini bana vereceğini söylemişti. Ancak, sağlık problemlerinden dolayı tekrar siyasete dönememişti.
SİYASET ÜSTÜ BİR LİDERİ KAYBETTİK
Hayatını kaybeden 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile olan anısını bu sözlerle paylaşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Görev yaptığı sürede bu şekilde anılarımızın olduğu, sempatik bir devlet adamının hayatını kaybetmesi bizleri ve Türk milletini derinden üzmüştür. Türkiye, Siyaset Üstü bir liderini kaybetmiştir. Rahmetli 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’e Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle