Hoşgeldiniz  

TAŞ “KOLTUK HESABI YAPMADIK YAPMAYACAĞIZ”

Semih Köken | 09 Kasım 2020 | Siyaset A- A+

TAŞ “KOLTUK HESABI YAPMADIK YAPMAYACAĞIZ”

“KOLTUK HESABI YAPMADIK YAPMAYACAĞIZ”

Hastanede koronavirüs tedavisi devam eden Böcek’in bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Taş, CHP’nin Başkan Böcek’in yokluğunda koltuk hesaplaşması içine girdiğini söyledi. Öte yandan Başkan Taş, il kongresinin ocak ayının ilk haftasında olacağını duyurdu

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Lider Gazete’ye çok önemli açıklamalarda bulundu.  Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumunu yakından takip ettiklerini söyleyen Taş, “2019 Mart seçimlerinde milletimiz teveccüh gösterdi ve Millet İttifakı’nın adayını belediye başkanı olarak seçti. Millet iradesine saygı duyuyoruz. Ardından bir süreç yaşandı. Pandemi döneminde Sayın Muhittin Böcek’e koronavirüs tanısı kondu ve tedavi altına alındı. Tedavi altına alındığı andan itibaren Sağlık Bakanımız, Dışişleri Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat Muhittin Bey’in sağlık durumuyla yakından ilgilendi. Dışişleri Bakanımızla, Muhittin Bey’in ailesine geçmiş olsun ziyaretine gittik ve oğlu bana teşekkür ederek, Cumhurbaşkanımızın kendisini aradığını, Sağlık Bakanımızın durumu yakından takip ettiğini söyledi. Bu siyasetin dışında bir durumdur. Bizde insani olarak Sayın Böcek’le bizzat ilgilendik. Sağlık Bakanımız astım hastalarında kullanılan bir ilacı Muhittin Bey’e gönderttirdi. O ilaç uygulandı. Amaç sağlığına kavuşmasıydı” dedi.

CHP’NİN KOLTUK SAVAŞLARI

Taş, Başkan Böcek’in hastalığı sürecinde CHP’nin kendi içinde koltuk hesaplaşmaları yaptığının altını çizerek, “Biz Muhittin Böcek’in sağlığıyla ilgilenirken, CHP’nin koltuk savaşları yaptığını görüyorum. İçlerinde, ‘Bu koltuğa kim gelecek? Nasıl ve ne zaman gelecek?’ hesapları yapıldığını görüyorum. Üzülerek bu durumu seyrediyorum. Biz hiçbir zaman AK Parti olarak Büyükşehirle ilgili en ufak bir koltuk hesabı yapmadık,  kimseyle de görüşmedik. Ancak onların bir takım kirli hesaplar içinde olduklarını görüyoruz. Bu oyunları bizim üzerimizden yapmaya çalışıyorlar fakat biz kirli hesaplara dahil olmayacağız” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİR BAŞKANVEKİLİ NE İŞ YAPIYOR?”

Muhittin Böcek’in tedavi sürecinde Büyükşehir Belediye yetkililerinin hizmetten uzak olduğunu sözlerine ekleyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Büyükşehir Belediyesi’nin 1 tane genel sekreteri, 4 tane genel sekreter yardımcısı, 21 tane daire başkanı var. Muhittin Bey hasta tedavi görüyor ama siz bürokratlar olarak Antalya’da ne iş yapıyorsunuz? Yetkiniz var. Büyükşehir Belediye Başkanvekili ne iş yapar? Şu anda CHP’liler ona sabahın olduğunu soruyor mu? Yapılan açılışlardan haberdar ediyorlar mı? Geçenlerde Mesut Kocagöz Serik’te et dükkanı açıyor ama yanında Büyükşehir Başkanvekili yok. İşte CHP’nin durumu içler acısı. CHP’nin kendi içerisinde bir buhranda olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR İLE İLGİLİ BİR HESABIMIZ YOK”

Büyükşehir Belediyesiyle ilgili Başkan İbrahim Ethem Taş’ın söylediği iddia edildiği bir yazıyı kaleme alan gazeteciye cevap veren Taş, “Bir gazeteci tarafından, şubat ayında Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’ye geçeceği ile ilgili bir söylemim olduğu yazıldı. Büyükşehir toplantısında böyle bir açıklama yapmadım. Yaptığımı iddia eden varsa o arkadaşımızı yanıma getirsin. Kırmızı çizgiyle çiziyorum ki büyükşehirle ilgili bir hesabımız yok, olamaz da.  Biz şuanda iktidar partisi olarak hükümetin Antalya’daki proje ve çalışmalarını takip edeceğiz”  dedi.

BİR TARAFTA ÜMİT UYSAL BİR TARAFTA NUSRET BAYAR

CHP’nin şu anda 3’e bölündüğünü savunan Başkan Taş, siyaseten vahim bir tabloyla karşı karşıya olduklarını dile getirdiği açıklamasında, CHP içinde yaşanan olaylardan bahsetti. Taş, “CHP’de şu an bir tarafta İl Başkanı Nusret Bayar, bir tarafta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal bir tarafta da diğer muhalif grup var. CHP’nin içinde bulunduğu durum bu. Bu adamlar maalesef belediyeleri yönetmeye çalışıyorlar. Birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Meclis Üyesi Eşref Ural’ı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na götürüyor ve rozet taktırıyor. Sonrasında CHP İl Başkanı’na Ural’ın CHP’ye katıldığı soruluyor ve il başkanı, ‘Benim haberim yok. Ne zaman olmuş?’ diyor. Devamında ise Eşref Ural’ın CHP Genel Başkanı’na ve teşkilatlarına yaptığı küfür ve hakaretleri kamuoyunda ses getiriyor. Demek istediğim şu ki, CHP birbirinden habersiz.  İlçe başkanının ne yaptığını il başkanı bilmiyor. Kılıçdaroğlu, kendisine küfür eden adama rozet takıyor. CHP İl Başkanı Nusret Bayar’a, önce İlçe Başkanlarına sahip çıksın ondan sonra bizimle alakalı açıklamalar yapsın diye tavsiyede bulunuyorum. Bir daha da genel başkanına birisini gönderirken bir zahmet ilçe başkanlarına talimat versin. Yoksa herkes kafasına göre at koşturur. Bu da siyaseten vahim ve acı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

 “KENDİ KENDİNE YETEBİLEN ÜLKEYİZ”

Hedef 2023’e emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Taş, açıklamasına AK Parti’nin hizmetlerini anlatarak devam etti. Başkan Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“En büyük hedefimiz 2023. Cumhur ittifakıyla hedefimiz 2023 seçimlerinde yüzde 50’yi geçmek. Bunun için üye çalışmalarımızı hızlandırdık. AK Parti’ye çok ciddi bir teveccüh var. Pandemi sürecini çok güzel yöneten bir siyasi iktidar var. İtalya’da, İspanya’da insanlar parklarda ölürken, Amerika’da 120 bin dolara tedavi olurken, bizim ülkemizde yüzbinlerce vatandaşımız hastanelerde ücretsiz tedavi gördü. Kendi solunum cihazını, maskesini üreten, hastane ve doktorlarıyla kendi kendine yetebilen bir ülkeyiz. İktidar partisi olarak 3 Kasım 2002’de iktidara gelmiştik. 3 Kasım 2020’de iktidarımız 18 yaşını doldurdu. 18 yıl milletin desteği ve teveccühü ile her seçimde oyunu yükselterek, millet iradesiyle gelmiş başka bir parti yok. Demokrasi ile demokratik yollarla 18 yıl boyunca ülkeyi yöneten başka bir iktidar yok.  Biz yaptıklarımızla birlikte 2023’e gidiyoruz. Amacımız Antalya’da tüm teşkilatlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimizle, tüm ekibimizle birlikte üye sayımızı arttırıp, oy oranlarımızı yüzde 50’nin üzerine çıkarmak. Biz şu anda buna odaklandık. Bunun için çalışmalar yapıyoruz.”

ERDOĞAN OCAK AYINDA ANTALYA’YA GELİYOR

Partisinin Antalya İl Kongresi hakkında da bilgi veren Taş, İlçe kongrelerinin 4 Ekim’de sorunsuz bir şekilde tamamlandıklarını belirterek,  il kongresinin ocak ayının ilk haftasında yapılmasının planlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o tarihte Antalya’ya geleceğini duyurdu. Taş, “Ocak ayının başlarında genel merkezimizin verdiği tarihte Meltem Kapalı Spor Salonu’nda 660 il delegesi ve sınırlı sayıda katılımcıyla kongremizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Yeniden AK Parti İl Başkanlığı’na aday olup olmayacağı merak edilen Başkan İbrahim Ethem Taş, “Biz görev adamıyız. Ben 2002 yılında AK Parti’ye üye oldum. Muratpaşa teşkilatında görev aldım.  Ardından il yönetimine girdim. 2015 yılında partimin seçim işleri başkanlığı görevini yaptım.  3 tane büyük seçimde partimi temsil ettim. 2017 yılında partim bana Kepez İlçe Başkanlığı’nı verdi. 2018 yılında partim ve Genel Başkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan il başkanlığı görevini verdi. Biz dava adamıyız. Partim bana ne görev verirse o görevi yapmaya hazırım” diye konuştu.

“300 BİN ÜYE SAYISINI GEÇTİK”

Partisinin Antalya’daki üye sayısında artış olduğuna dikkat çeken Taş, “Antalya’da 278 bin olan üye sayımız bugün itibariyle 300 bini geçti. Antalya’nın en büyük siyasi partisiyiz. Bu anlamda da Cumhurbaşkanımızın söylediği 1 milyon üye çalışmasına bizde kasım sonuna kadar Antalya’dan yeni 42 bin 500 üye ile destek vereceğiz. Antalya’da yeni üyelerimiz için 42 bin 500 adet fidan dikeceğiz. Bunu yapan tek siyasi partiyiz. Bizim için her üye yeni bir fidandır. Üyelerimiz için de Antalya merkezde 7 bin ilçelerde de 35 bin olmak üzere fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Kasım sonuna kadar da Antalya’da üye sayımızı 325 bine ulaştıracağız.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle