Hoşgeldiniz  

İlk Aday adayı Asiltürk oldu

SEMİH KÖKEN | 10 Kasım 2018 | Siyaset A- A+

İlk Aday adayı Asiltürk oldu

Ak Parti’den Belediye Başkan adaylığı için ilk başvuruyu yapan isim Av Tayyar Asiltürk’tü. Asiltürk, bugün İlçe Başkanlığı’na giderek dosyasını İlçe Başkan Vekili Emrah Küymen’e teslim etti.

İlk Aday adayı Asiltürk oldu

Ak Parti’den Kemer Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu ilk yapan isim olan ve başvuruyu internet üzerinden gerçekleştiren Av Tayyar Asiltürk, bugün ilçe binasına giderek adaylık dosyasını da teslim etti.

Sürpriz bir isim olarak ön plana çıkan Asiltürk, dosyasını İlçe Başkan Vekili Emrah Küymen’e teslim etti. Açıklama yapmayacağını söyleyen Asiltürk, Küymen’e ve katılımcılara teşekkür ederek İlçe binasından ayrıldı.
Tayyar Asiltürk kimdir?
Asiltürk tıpkı ailesi gibi Kemer’de doğup büyüdü. Aslen Kemerli olan Asiltürk, İlköğrenimini Tekirova’da tamamladıktan sonra Antalya İmam Hatip Ortaokulu ve yine Antalya İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.
MİLLİ GENÇLİK VAKFI
Ortaokul yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı’nda aktif olarak görev aldı. Henüz çok küçük yaşlarda başta Milli Gençlik Vakfı’nın Yurt Başkanlığı olmak üzere çok sayıda biriminde görev aldı.
REFAH PARTİSİ KÖKENLİ
Aynı zamanda Ortaokul ve Lise öğrenimi süresince Refah Partisi’nde de aktif olarak görev yapan Asiltürk, Parti’nin Gençlik Kollarında siyaset yaptı.
ESKAD’A GEÇİŞ
Üniversite’yi Kıbrıs’ta Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Asiltürk burada da ESKAD’ın (Milli Gençlik Vakfı’nın Kıbrıs kolu) aktif bir gönüllüsü olarak çalışmalarını sürdürdü. İki harekette 28 Şubat sürecinde tasfiye edildi. Ancak Ak Parti’nin üst düzey yönetiminde çok sayıda ESKAD üyesi olduğu biliniyor.
2004 DE KEMER’E DÖNDÜ
Asiltürk, eğitim hayatı ve askerliğin ardından 2004 yılında Kemer’e dönerek Avukatlık ofisini açtı. Serbest Avukat olarak mesleğini sürdüren Asiltürk başta Kemer Belediyesi olmak üzere çok sayıda kurum, kuruluş ve kişilerin avukatlığını yapmaya devam ediyor.
GÖREV TALEP EDİLMEZ TEVDİ EDİLİR
Asiltürk’ün yakın çevresine “Görev talep edilmez tevdi edilir” sözünden hareketle aday adayı olduğunu söylediği, menfi beklenti olmadan dava ve misyon adamı olarak partiye üye olduğunu söylediği biliniyor.
BELEDİYE’NİN DE AVUKATI
Kemer Aktüel Dergisi’ne gelen bir yoruma yanıt veren Asiltürk’ün “Belediye’nin değil, Belediyenin de avukatı” sözü anlam taşırken, 8,5 yıldır kurum Avukatı olmasına rağmen Belediye’nin resmi araçlarını kullanmadığı ve hiçbir organizasyona katılmadığı da biliniyor.
KAYNAK http://www.kemeraktuel.com/ilk-aday-adayi-asilturk-oldu-1068h.htm
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle