Hoşgeldiniz  

Budak’dan Kemer ziyareti

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2015 | Siyaset A- A+

Seçim çalışmaları kapsamında Kemer’e gelen CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, maden ve taş ocaklarının doğaya verdiği zarardan en fazla etkilenen yerlerden birisinin de Kemer ve çevresi olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kemer İlçesi’nde bir takım temaslarda bulunan CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, sırasıyla Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti. Günün geri kalanını ilçe esnafının sorunlarını dinleyerek geçiren Budak, Kemer Küçük Sanayi Sitesi’nde programını sonlandırdı.

DOĞAYI KORUMAK ÖNCELİĞİMİZDİR

Temasları sırasında ilçenin Antalya için çok önemli bir bölge olduğuna vurgu yapan Budak, maden ve taş ocaklarının doğaya verdiği zarardan en fazla etkilenen yerlerden birisinin de Kemer ve çevresi olduğunu söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı döneminde çevre hassasiyetini her zaman ön planda tuttuklarını hatırlatan Budak, “Alakır, Geyikbayırı, Uçansu, Hisarçandır gibi doğal güzellikleri bir taş ocağı veya küçük bir hidroelektrik santrali (HES) için tahrip etmek Antalya’ya yapılacak en büyük yanlışların başında gelir” dedi.

VİCDANA SIĞMIYOR

Doğanın maden ve taş ocakları vasıtasıyla tahrip edilmesinin Antalya’nın hem tarımına hem de turizmine ağır bir darbe vurduğunu belirten Budak, “Antalya doğal güzellikleri nedeniyle bulunduğu konuma gelmiş, turizmin ve tarımın başkenti olmuştur. Dağlarımızın yok pahasına delik deşik edilmesi ilk önce vicdanları sızlatmalı. Allah’ın yarattığı bu güzelliklere insan eliyle verilen zarara duyulan tepkiler artık dikkate alınacaktır” şeklinde konuştu.

TURİSTİK DEĞERLERİMİZ DAHA ÖNEMLİ

Turizm ve tarım değerlerini tahrip ederek açılacak bir taş ocağının katma değer oluşturmadığını, Antalya ekonomisine net bir kazanç sağlamayacağına dikkat çeken Budak, “Turizmin sürdürülebilir bir sektör olmasını istiyorsak insan eliyle doğaya verilen bu zararın sona ermesi gerekiyor. Ankara’da masa başında haritadan bakılarak verilen ocak ruhsatları nedeniyle yakın tarihte Antalya’nın güzelim dağlarında, yaylalarında turistik bir değerimiz kalmayacak” uyarısında bulundu.

YERALTINDA KALSIN

Antalya’nın yerüstü turizm ve tarım zenginliklerinin en büyük değer olduğunu vurgulayan Çetin Osman Budak, “Uzun yıllardır bu büyük yıkımın sona ermesi için mücadele ediyoruz. Ancak rant uğruna doğal güzelliklerimizin yok olmasına göz yumuldu. Eski Ulaştırma Bakanı, AKP Milletvekili adayının bile söz konusu alanları görünce ‘bu ne rezalet’ diyerek kendi elleriyle yarattıkları duruma tepki gösterdiğini basından okudum. Ben de kendilerinin hayret etmesine hayret ediyorum. Zararın neresinden dönersek kardır diye düşünüyorum. Antalya’nın geleceğini güvence altına almak için doğal zenginliklerimizi en iyi biçimde koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle