Hoşgeldiniz  

SEMİH KÖKEN E AFYON DAN BİR ÖDÜL DAHA

SEMİH KÖKEN | 11 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Ayışığı Gazetesi ve www.kemerhaber.com un genel yayın yönetmeni SEMİH KÖKEN e Afyon Gazeteciler derneği tarafından ödül verildi.Ege Gazetecileri Federasyonu (EGF) ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin (AGD) “10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle  KOREL termal  otelde gerçekleştirdiği ödül töreninde Afyon dışında başarılı olan gazeteciler arasında yer alan Semih Köken e ödül verildi.

Ödülünü Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü PROF. Mustafa Solak  tan alan Köken yaptığı konuşmasında   “Aranızda bulunmaktan çok mutluyum. Atalarımızın bir güzel lafı vardır doğduğun yer değil doyduğun yer diye bende bu duztürla Antalya görev yapıyorum. Bu ödülle beni layık görenlere teşekkür ederim.Afyonlu olmaktan  her zaman onur ve gurur duydum.Şunu bilin ki Antalyada bir kardeşiniz var gece gündüz hemşerilerimin yanındayım” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Semih Kökeni kutlayarak bilgiler aldı.

10313433_10153018525799834_2436252253000008145_n

 

 

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Semih Kökenle bir süre sohbet ederek bilgiler aldılar.
rkkt semih kökenAK Parti Afyon Milletvekili ve Semih Köken in eski arkadaşlarından olan Halil Ürün  Köken i kutlayarak hasret giderdiler.
VEKL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilere doğru ve tarafsız olmaları gerektiği konusunda çağrıda bulunarak, “Gazeteci kesinlikle tarafsız olması lazım ve neticede peşin hükümle hareket etmemesi lazım” dedi.

Bakan Eroğlu, Ege Gazetecileri Federasyonu (EGF) ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin (AGD) “10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle termal bir otelde gerçekleştirdiği ödül törenine katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, daire müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. AGD tanıtım filmi gösterimi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, çalışan gazetecilerin kendileri için çok önemli olduğunu kaydederek, “Hakikaten gazeteciler gerçekten zor şartlarda çalışıyor. 4 yıl çalışınca 5 yıl çalışmış sayılması için bir düzenlemede yapıldı. Hükümetimiz gerçekten bu konuda doğru haber ileten, doğru bilgiler ileten gazetecilerimizin her zaman yanındadır. Gazeteci kesinlikle tarafsız olması lazım ve neticede peşin hükümle hareket etmemesi lazım. Bende eski bir gazeteciyim. Sarı basın kartı sahibi bir gazeteciyim. Gazetecilik zor bir meslektir bunu biliyorum. Beni de lütfen güvenli bir gazeteci olarak kabul etmenizi rica ediyorum” dedi.

“SİZLERİN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ VAZİFELERİ VAR”

Konuşmasında gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini aktaran Bakan Eroğlu, gazetecileri doğru ve tarafsız olmaları gerektiği konusunda çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Yöneticiler olarak bazen gazetelerde çıkan haberlerden rahatsız oluyoruz. Hiçbir tahkikat, inceleme yapmadan yazı yazıyorlar. Onu duyurduktan sonra hakikaten onu düzeltmek çok zor oluyor. O bakımdan arkadaşlar buda bir kul hakkıdır ben İstanbul su ve Kanalizasyon (İSKİ) Genel Müdürüyken çok çektim gazetecilerden. Bir şey yazıyor aslı astarı yok, ama Allah’a şükürler olsun ki 3 büyük dev gazeteye dava açtım hepsinden o zaman için yüklü tazminatlar kazandım. Dolayısı ile sizlerde ricam şu sizlerin gerçekten çok önemli vazifeleri var. Bir defa kamuoyunu doğru bilgilendirmek temel vazifenizin olması lazım. Ayrıca halkın eğitilmesi meselesi çok önemli. Bu vesile ile sizler vasıtası ile halkın eğitilmesi lazım. Yani insanlara davranış, insanlarla münasebet, iyiliksever, faziletli insanlar, haramı ve helali bilen insanların yetişmesi için sizlere büyük görevler düşüyor. Kamuoyunu eğitmek, geliştirmek ve çok daha güzel bir nesil yetiştirmek için sizlerinde ellerinde büyük fırsatlar var. Gazeteci asıl b u noktada 5. kuvvet olarak telkin ediliyor, amam bana sorarsanız bazen 2. kuvvete kadar çıktığı oluyor. Bu kuvvetin gerçekten doğru kullanılması lazım, isabetli olması lazım, şeffaf olması lazım, art niyet olmaması gerektiği kanaatindeyim, buna dikkat edilmesini özellikle rica ediyorum. Bizde sizlere gerekli her türlü desteği vermeye hazırız.”

İHA ÖDÜLÜNÜ BAŞKAN SEL’İN ELİNDEN ALDI

Konuşmaların ardından törende engelli bir gazete dağıtıcısına Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bağışlanan akülü engelli aracını Bakan Eroğlu teslim etti.

Aracı alan Hakan Batu, kendisine hediye edilen araç ile salon içerisinde tur attı. Törende daha sonra kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarına meslekte 10-15-20 ve 25 yılını dolduranlarla birlikte 2014 yılı başarı ödüllerine protokol üyeleri verdi. Törende İhlas Haber Ajansı (İHA) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Gökten Ceylan da 2014 yılında Afyonkarahisar’ı ülke ve dünya gündemine taşıdığı için ajans başarı ödülüne layık görülürken, Ceylan ödülünü İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’in elinden aldı.

Tören ödül töreninin ardından sona erdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle