Hoşgeldiniz  

Seçim İftiraları

SEMİH KÖKEN | 17 Mart 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

SEÇİM
İFTİRALARI

Haftanın başlangıç günü tüm yerel gazetelerin ana sayfalarında dikkati çeken manşet bir gazetecinin çirkin siyasetteki ortaklığı idi. Haberin içeriğinde de varılan anlaşma uyarınca bu gazetecinin seçimlere kadar çirkin bir takım senaryolar ile rakiplerini yıpratma amaçlı yayın ve iftiralar yayınlayacağı yazılıydı.
Haberde isminin baş harfleri yazılı olan gazetecinin yaklaşık olarak beş yıl kadar önce Kemer’e adım atan, ilk dalışını Ak parti ilçe başkanlığına yaparak o zamanki ilçe başkanı Zafer yaman vasıtası ile piyasada Pazar payı kapmaya başlayan kişi olduğu anlaşıldı. İlk ataklarını tr1 isimli bir televizyon kanalının muhabiri olduğu şeklindeki girişimleri ile atan, o dönemde hiçbir seyircisi olmamasına rağmen bu kanalda yayınlanacak sözde belgesel ile yayın masraflarının yirmi katı kadar parayı götürerek kendisini ispatlayan bu meslektaşımız!
Bilahare sanki Ak parti ilçe yönetiminin özel gazetecisi pozisyonunu edinerek belli kişilerin abone yapılması ile önce kendisini kemerde yaşayabilecek bir düzeye getirmiş oldu. Bu arada belgesel döneminde ve sonrasında botanik restorandan tanıtım reklam adı altında neler götürdüğü konusunda net bir bilgi yok.
Ancak yukarıda da ifade ettiğimiz gibi öncelikle Kemerde tutunma amacı güden ve bu doğrultuda ilk olarak dönemin ilçe başkanı Zafer Yaman’dan yararlanan meslektaşımız, bilahare çevreyi tanıyıp, gerçek Pazar payının belediye ve başkanı Gül de olduğunu çabuk kavrayarak yazılarında Mustafa Gül’e olta atmaya başladı. Öncelikle yine yukarıda belirttiğimiz TV kanalını kullanarak Kiriş Daima Resort otelde otelin tanıtımını yapacağı garantisini vererek bu günlerde BBP adayı Emrah Ayhan’ını sponsorluğunu yapan Daima Resort otelin patronunu da kafa kola alarak hem elli bin lirayı cukkalaşıp, hem de gecenin tüm masraflarını kendisine yükleyerek sözde en başarılı belediye başkanı ödülü ile Mustafa Gülün gönlünü kazanıp faaliyetlerinin Semeresini de gayet çabuk aldı. Seçim döneminin en ateşli destekçisi olan gazete ile araları bozulan belediye başkanı derhal kendisi ile bağlantıyı kuruverdi. Bu noktadan sonra da genellikle yedekte bekletilen meslektaşımız ara dönemlerde ilçe başkanı Zafer Yamanla arası bozulan Yusuf Üras a da bazı oltalara salladı. Ancak Yusuf Üras’ın bu oltalara karşı büyük balık konumunu düşünerek atlamaması üzerine ufaktan ufaktan Gatab aleyhine yazılar yazarak başka bir meslektaşımızın mevkiini kapmaya çalıştı. Hali hazırda diğer destekçileri CHP adayı Umut Güneşi desteklemeye başlayan ve özellikle önceki seçimde en ateşli destekçisi gazetenin bir ferdinin meclis üye adayı olması üzerine tüm yoğunluğunu bu meslektaşımıza veren Mustafa Gül, bazı bel altı yayınlar ile önce Yusuf Üras ı vurmaya kalkıştı. Ancak bu yayınların Kemer seçmenini pek etkilemediğini kendisi çok daha iyi bilen başkanın bu kerre her halde alternatif paralel yapıdan esinlenerek başka başka yayınlarla rakibini yıpratma amacı güttüğü anlaşılıyor.
Şimdi gelelin asıl mevzuya, böyle bir anlaşmanın yapıldığı niçin deşifre oldu. Günümüzde hiçbir şeyin gizliliğini koruyamadığı ortada. Sözde üç kişi arasında varılan mutabakat hemen ortalığa dökülüveriyor. Neden mi, gazeteci milleti işte, ne taraftan daha fazla götürürüm mantığını hiçbir zaman göz ardı etmiyor. Hemen el altından karşı tarafa durumu iletip hangi tarafın daha duygusal olduğunu anlamaya çalışıyor. Bu durumda da tabii anlaşma deşifre oluveriyor. Bu konularda babaya bile güvenilmeyeceği net olarak ortada değimli? Baban bile seçim ofislerini rakibine tahsisi ederken neyin mücadelesi bu. Ben söyleyeyim mi? Kesinlikle 3. sıraya düşmemenin. Hiç olmazsa bir sonraki seçimde aday olabilmek için

gga

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle