Hoşgeldiniz  

SEA TO SKY KEMER’DE BAŞLIYOR!

Semih Köken | 30 Eylül 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

6. yılında artık bir dünya markası olan ve Kemer ile adı bütünleşen ve bu yıl 33 ülkeden 370 sporcunun katılacağı Red Bull Sea to Sky Enduro yarışı adeta tozu dumana katacak.

Tahtalı zirvesinde konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlenirken, basın toplantısı sonrası sporcular hafta sonu sahilden ulaşacakları zirvede mini bir Enduro gösterisi sundular.

Halil ÖNCÜ-KEMER

Ekstrem Enduro motosiklet yarışları arasında bir dünya markasına dönüşen ve Türkiye’nin en büyük motosiklet yarışı olan Red Bull Sea to Sky, 2 – 4 Ekim tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde Red Bull Türkiye, Kemer Enduro Kulübü ve XVENTURE işbirliğiyle düzenlenecek. Altıncı yılında uluslararası enduro motosiklet camiasından geniş katılıma sahne olacak yarışa 33 ülkeden 370 sporcu şampiyon olmak için yarışacak. Türkiye’nin en büyük motosiklet yarışı olan Red Bull Sea to Sky’ın tanıtım ve bilgilendirme amaçlı düzenlenen basın toplantısı 2365 mt.de Tahtalı Dağının zirvesinde gerçekleştirildi.

Kemer ilçe protokolü ve yarışçıların katılımıyla, Tahtalı Dağı’nın zirvesinde gerçekleştirilen basın toplantısına, Kemer’in yeni Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, KEMK ( Kemer Enduro Kulübü ) Başkanı Semih Özdemir, Olimpos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ve Redbull Organizasyon sorumlusu Martin Freiandemetz  ile dünyaca tanınmış Enduro sporcularından İngiliz Graham Jarvis ve Jonny Walker ile Kemerli Endurocu Burak Özdemir de katıldı.

Semih Özdemir “Organizasyona olan ilginin farkındayız!”

KEMK ( Kemer Enduro Kulübü ) Başkanı Semih Özdemir yarış hakkında bilgiler vererek,” Geçen yıl organizasyonumuzu bitirir bitirmez bu yıl ki organizasyonumuza başlamıştık. Bununda gerek etaplardaki çalışmalarımız gerekse de katılımcı sayısı ile geri dönüşünü alıyoruz. Bu yıl 370 kaydımız var. 110 Türk yarışçı ve kalan 33 ülkeden gelen sporcular bu zorlu etaplarda yarışacak. Bu arada bu zorlu etaplarda bu yıl katılımcı sayısının arttığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Organizasyona olan ilginin farkındayız” dedi.

Özdemir bu yıl Kemer’e bu organizasyon ile ciddi bir tanıtım katkısının sağlandığına da dikkat çekerek “ Bu yıl yurt içinde ve dışında iyi bir tanıtım yaptık. Otellerimizde tanıtımlar yaptık. Kemer merkezde ve Antalya’da reklamlarımızı yaptık. Net bir sayı veremem ama sadece plaj yarışında en az üç bin seyirci bekliyoruz” diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, otellerden organizasyona destek istedi

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yaptığı konuşmasında, KEMK Başkanı Semih Özdemir ve ekibini bu başarılı organizasyon için kutladı. Gül, “ Yaklaşık beş aydan bu yana dağlarda, ormanda yağmurun çamurun içerisinde bu yarışa hazırlandılar. Bu bir sevgi işi. Bu işe kendi işlerinden fazla sahipleniyorlar. Bir yabancı yarışçı ile başlayan bu yarışlarda şimdi 260 yabancı ve toplam 370 sporcu var. Bölgemizdeki otellerin bu organizasyona biraz daha ağırlık vermelerini bekliyoruz.  Çünkü bu organizasyonda yapacağımız reklamı ne bir turizm fuarında veya diğer tanıtımlarda yapamayız” dedi.

Kaymakam Feslihan’dan başarı dilekleri

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ise Ekstrem sporlarının en ilgi çekenlerin başında gelen Motor sporlarının Kemer’de gerçekleşecek olan yarışlarının hayırlı olmasını dileyerek, Sea To Sky yarışının Kemer’e olan katkısına dikkat çekti ve başarı dileklerinde bulundu. Kaymakam Feslihan “ Bu organizasyonu düzenleyen tüm ekibe, katılan yarışmacılara, organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi. Bu arada her yıl olduğu gibi bu yıl da ev sahibi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de yarışçılara başarı dileklerini sundu ve Redbull Organizasyon sorumlusu Martin Freiandemetz  de Kemer’in Enduro’daki yerine dikkat çekerek, yarışa olan ilgiyi dile getirdi.

Zirvede Enduro gösterisi yaptılar

redbull4redbull7Basın toplantısı sonrası sporcular hafta sonu sahilden ulaşacakları 2365 mt. Tahtalı Dağı zirvesinde mini bir Enduro gösterisi yaptılar. Kısa ama oldukça zorlu dağ etaplarını başarı ile çıkan dünyanın en önemli Endurocuları basın mensupları ve Kemer protokolü için adeta görsel bir şölen sundular. Kemer’de hafta sonu düzenlenecek olan Redbull Sea Tos Sky Enduro yarışı sahil, orman ve Dağ etabından oluşurken yarışlar 4 Ekim 2015 Pazar günü sona Tahtalı zirvesinde düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle