Hoşgeldiniz  

Sandık güvenliği için 5 bin gönüllü arıyorlar

SEMİH KÖKEN | 11 Mart 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da seçimlere yönelik usulsüzlükleri önlemek ve deşifre etmek amacıyla gönüllüler tarafından oluşturulan Oy ve Ötesi, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra dernek statüsü kazandı. Oy ve Ötesi grubu İstanbul dışındaki birçok ilde ise gönüllüler aracılığıyla 7 Haziran seçimlerinde sandık başında olacak.

 

 

Oy ve Ötesi Antalya gönüllülerinin koordinatörlüğünü ise Ertan Gürdinç, Songül Güncü, Orkun Yıldam, Saime Mecikoğlu ve Rafi Rafioğlu üstleniyor. Hukuk sorumluluğunu ise avukat Lider Tanrıkulu’nun yaptığı Oy ve Ötesi, 7 Haziran seçimlerinde seçmen yoğunluğu en fazla olan 8 ilçede toplam 5 bine yakın gönüllüyle müşahitlik yaparak, birebir sandık sonuçlarını kamuoyuna açıklamayı hedefliyor.

GÖNÜLLÜ KAYITLARI BAŞLIYOR

Grup koordinatörlerinden Ertan Gürdinç, seçimlerde sandık ve okullarda görev almak isteyen gönüllüler için önümüzdeki günlerde www.sandik.oyveotesi.org adresi üzerinden kayıtların başlatılacağını söyledi. Gürdinç, Oy ve Ötesi’nin Antalya’da 7 Haziran seçimlerinde toplam 1 milyon 238 bin 940 seçmenin bulunduğu Muratpaşa, Kepez, Alanya, Manavgat, Konyaaltı, Serik, Aksu ve Kaş ilçelerinde 4 bin 148 sandık ve 652 binada görev alacağını kaydetti.

8 İLÇEDE HER SANDIĞA BİR MÜŞAHİT

Hedeflerinin her sandığa 1 müşahit, 652 binaya 1 sorumlu ve diğer görevli gönüllülerle birlikte 5 bin kişi olduğunu belirten Gürdinç, 28 Mart- 6 Haziran tarihleri arasında bu 8 ilçede toplam 21 eğitim programı gerçekleştirileceğini dile getirdi. 7 Haziran sabahı gönüllülerin 8 ilçedeki 4 bin 148 sandıkta müşahit olarak yer alacağını belirten Gürdinç, her binada 1 sorumlu olacağını, sandık müşahitlerinin ıslak imzalı tutanakları bu sorumlulara teslim edeceğini söyledi.

YSK’YLA KARŞILAŞTIRMALI SONUÇLAR

 

Bu ilçelerdeki koordinasyon merkezlerinde T3 denilen yazılım sistemiyle YSK’nın açıkladığı sonuçlarda sandık bazında karşılaştırmalı sonuçların kamuoyuna açıklanacağını belirten Gürdinç, “Usulsüzlük tespit edilen tutanaklar ise itiraz için parti gözetmeksizin talep eden tüm partilere verilecek” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle