Hoşgeldiniz  

ŞAHİN’DEN 3 DÖNEM KURALI AÇIKLAMASI

Semih Köken | 28 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ŞAHİN’DEN  3 DÖNEM KURALI AÇIKLAMASI

ŞAHİN’DEN  3 DÖNEM KURALI AÇIKLAMASI Antalya’da, 7 Haziran seçimleri için 14 AK Parti milletvekili adayının belirleneceği temayül yoklaması başladı. Temayül yoklamasının startını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi.

AK Parti’den 7 Haziran milletvekili seçimlerine katılmak üzere Antalya’dan aday adayı olan 116 isim için temayül yoklaması başladı. Temayül yoklaması ile 116 aday adayı arasından 14 isim delegelerce belirlenip merkeze gönderilecek. Temayül yoklamasının startını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi.

Şahin, bazı milletvekili ve bakanların bulunduğu bir heyetin, parti tüzüğündeki 3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşmeleriyle ilgili soruyu yanıtladı. Mehmet Ali Şahin, kendisinin bu heyet içerisinde olmadığını ve AK Parti olarak millete vaat ettiklerinin arkasında durmaları gerektiğini söyledi. Şahin, seçime yakın bir zamanda parti olarak böyle bir girişimde bulunacaklarını da düşünmediğini belirterek şöyle konuştu:

“Üç dönem üst üste milletvekili başvurusunda bulunabileceği ve daha sonra ara vermek zorunda kalacağıyla ilgili düzenleme, bizim partimizin kurulduğu zaman parti tüzüğüne aldığımız bir esastır. 2015 seçimlerine giderken ben de basından duyduğum kadarıyla bazı arkadaşlarımız, bu kural değişebilir mi amaçlı bir çalışma başlattıklarını ve bazı büyüklerimizle buna ilişkin istişare yaptıklarını öğrendik. Bu heyet içerisinde ben yokum. Seçimlere çok yakın bir zamanda. Genel başkanı böyle bir olağanüstü kongre davetinde bulunabilecekleri ihtimalini ben pek görmüyorum. AK Parti olarak yola çıkarken halkımıza vaat ettiklerimizin arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben de 3 dönem kuralına tabiyim. AK Parti’de siyaset yapmak için illaki milletvekili seçilmek gerekmiyor. Ben su anda AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyım. Bu göreve milletvekili olduğum için seçilmedim. Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçildiğim için bu görevdeyim. O bakımdan samimi olarak bu tür taleplerde bulunan arkadaşlarımız olabilir. Bu girişimlere saygı duyarım ancak seçime yakın zamanda böyle bir konunun gerçekleşeceği pek görmüyorum”.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle