Hoşgeldiniz  

SAAT KULESİ KİME VERİLECEK  …?

Semih Köken | 19 Şubat 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

SAAT KULESİ KİME VERİLECEK  …?

Sen Ben yok Biz varız diyerek  6 Milyona ihale veren  Kemer Belediyesinde yine kazan kaynıyor.İhaleyi Alan Şahsa bir sürü zorluk çıkartılmasının ardından ihale den çekilmesi sonucunda Necati Hocanın bir balonu daha patlamış oldu.

Şimdi Saat kulesinin daha önce kime  söz verildiği merakla bekleniyor.İhale den Çekilen Dilverenin 94 bin tl si yanarken  Belediye ye yakın kişilerin devreye girerek daha önce söz verilen kişiye verilmesi bekleniyor.

Kemer Belediyesi’nin en prestijli ihaleleri arasında gösterilen ve kapalı zarfa geçildiğinde 6 milyon TL teklif vererek ihaleyi alan Mehmet Dilveren bazı özel sebeplerden dolayı çekilme kararı aldı. Böylelikle Yeşilçam Kahve Evi, saat kulesine gelmeden gitmiş oldu.

 

Saat Kulesi her fırsatta “Belediye’nin gayrimenkullerini yüksek bedellerle kiraya veriyoruz” diyerek övünen Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun elinde patladı. Kemer Belediyesi’nin en prestijli ihaleleri arasında gösterilen ve kapalı zarfa geçildiğinde 6 milyon TL teklif vererek ihaleyi alan Mehmet Dilveren bazı özel sebeplerden dolayı yatırım yapmaktan çekilme kararı aldı. Böylelikle Yeşilçam Kahve Evi, saat kulesine gelmeden gitmiş oldu.

İHALE NASIL OLMUŞTU?

Önceki Haftalarda 280 bin TL yıllık bedel ile açık artırma ihaleye çıkan saat kulesi ihalesine 3 firma katılmıştı. Dominos Pizza sahibi Emre Beyter, Kemer Ekrem Coşkun Döner ve Aspava Restoran işletmecisi Mehmet Dilveren’in katıldığı ihalede, kapalı zarfa geçildiğinde Ekrem Coşkun döner ile Mehmet Dilveren kapalı zarf teklif etmişlerdi. Kapalı zarf usulü teklifte 6 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Mehmet Dilveren ihalenin kazananı olmuştu. Tüm resmi evraklarını tamamlayan ve saat Kulesine Yeşilçam Kahve Evi’ni getirerek Kemer’e hizmet vereceğini söyleyen Dilveren bir anda sözleşmelerin tamamının iptalini isteyip, buraya yatırım yapmama kararı aldı.

DİLVEREN NEDEN VAZGEÇTİ? İŞTE DETAYLAR

Kemer Belediyesi yetkilileri henüz Mehmet Dilveren’in ihaleden vazgeçtiğini açıklamasa da görünen gerçek Dilveren’in açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı. Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Gündüz’ün telefonda konuştuğu Mehmet Dilveren, saat kulesine yatırım yapmaktan vazgeçtiğini resmen söyledi. Cuma günü Kemer Belediyesi yetkilileriyle görüştüğünü de anlatan Dilveren, “Yeşilçam Kahve Evi ile marka Kemer’e kaliteli bir marka getirmek istedik ancak kısmet olmadı. Hayırlı olsun” dedi.

DİLVEREN; ‘ZORLUKLARI İHALE SONRASI GÖRDÜM’

Sıradan bir ihaleye girmişçesine plan yapan ve ihaleyi kazanan Mehmet Dilveren, ihale sonrası gördüğü ve dikkat ettiği maddelerden dolayı yatırım yapmaktan geri durduğunu anlattı. 10 yıllık kira bedeli olarak 6 Milyon TL’ye saat kulesini aldığını düşünen Dilveren, “manevi anlamda yaşadığımız sorunları bir kenara bıraktık ve sadece ödemelerle ilgili şöyle bilgi vermek isterim. Bu seneki kiramız yaklaşık 650 bin TL ancak kiramız 10 yıl boyunca her yıl artacak. Bunu öğrendikten sonra, yine de prestijimiz açısından yatırım yapma kararımız devam etti. Ancak 10 yılın teminatını ve benzeri ödemeleri peşin istediler. Çek kabul etmediler. Sadece nakit istiyoruz dediler. Dolayısıyla hesabımızı yaptıktan sonra, buranın kira bedelinin çok mantıklı olmadığını tespit ettik ve geri çekilme kararı aldık” dedi.

İNŞALLAH AYNI MADDELER YENİ İHALEDE OLUR.!

Gazeteci Murat Gündüz’ün sorularını cevaplayan Mehmet Dilveren dikkat çeken iddialarda bulundu. “Şartnamede yazan maddelerin büyük çoğunluğunu ihaleyi kazandıktan sonra öğrendik ve bu yüzden geri çekildik” diyen Mehmet Dileveren sözlerine şöyle devam etti; “İnşallah Kemer Belediyesi yeniden yapacağı saat kulesi ihalesinde de aynı maddeleri koyar. Şeffaflıktan taviz vermek istemiyorlarsa bizim sonradan gördüğümüz zorlukları bu sefer ihaleye girecek olanlara çıkça söylerler ve kim ne için nereye ve hangi kira bedelleriyle gireceğini bilir” dedi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle