Hoşgeldiniz  

Ruhsatsız işletmeler mühürleniyor

SEMİH KÖKEN | 10 Mart 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Kemer Belediyesi’nin kaçak yapılarla ilgili başlattığı çalışma kapsamında Beldibi ve Çamyuva Mahallelerinde yıkımlar yapılırken, Göynük Mahallesi’nde ise ruhsatsız işyerlerine yönelik mühürleme çalışması başlatıldı. Kemer Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle 5 yıldızlı Le Chateau De Prestige Otel’in caddeye bakan kısmındaki 11 işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemek istedi.

ARAÇLARLA YOLU KAPATTILAR

İşyerlerinin mühürleneceğini duyan bölge esnafı caddede toplanarak, duruma tepki gösterdi. Konudan habersiz olduklarını söyleyen esnaflar, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Semih Top ile görüşmek için Göynük Hizmet Binası’na gitti. Araçlarıyla yolu kapatan 30 kişilik grup, hizmet binasına girdi. Bunun üzerine jandarma, binanın içinde güvenlik önlemi aldı. Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Mithat Çakar, esnafla görüşerek araçlarının yoldan kaldırılmasını istedi ve yaptıkları işin doğru olmadığını söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜLER

Ortamın yatışmasının ardından araçları yoldan çeken esnaf binadan ayrılarak, Kaymakamlığa gitti. Burada esnafları İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen karşıladı. Esnafların taleplerini dinleyen Emniyet Müdürü Ergen, “Netice almak istiyorsanız hakkınızı hukuki yollardan aramanız gerekmektedir. Bu konuda kimsenin bir şeyler yapmaya yetkisi yok. Bununla ilgili olarak tek yetkili Kemer Adliyesi’dir” dedi. Bunun üzerine esnaflar dilekçe yazarak bugün Kemer Belediye binası önünde eylem yapmak için başvuruda bulundu, ardından da kaymakamlıktan ayrıldı.

‘YASAL OLMAYAN TÜM DÜKKANLAR KAPATILACAK’

Konuya ilişkin açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; “Burada utanması gereken, burada esnafa sıkıntı yapan birisi varsa oda Göynük eski Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’dur. Kendisi ruhsatsız olan yerlere göz yumarak bu yerleri açtırmıştır. Zamanında burada esnaflar, muhtarlar imza toplamış, bunları kapattırın, yaptırmayın diye. Ama Necati Topaloğlu hayır, Turizm Bakanlığı veriyor, benim yapacak bir şeyim yok diyerek burayı idare etmiştir. Neyin karşılığında buraları idare etmiştir? Bu dükkanlar 10 yıl boyunca Necati Topaloğlu tarafından idare edilmiştir. Hiçbir yasallığı yoktur. Onun için ve diğer vatandaşları da mağdur etmemek için burası kapatılıyor. Biliyorsunuz Göynük’te Le Chateau De Prestige Otel’i geçtikten sonra bulunan dükkanlar boşaldı. Eskiden bu noktalar cıvıl cıvıldı. Burada bir haksızlık oluşmuştu. Necati Topaloğlu’nun getirmiş olduğu haksızlığı, Kemer Belediyesi düzeltmiş oldu. Yasal olmayan diğer otellerin altındaki dükkanlarda kapatılacaktır” dedi. 

ruhsatsiz-isletmeler-muhurleniyor15ff83106dc39c6fa425

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle