Hoşgeldiniz  

Ralli Alanı Satılmasın!

Semih Köken | 11 Nisan 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Ralli Alanı Satılmasın!
Ralli Alanında satışa çıkarılan 283 ada 8 ve 9 parsel ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
Kemer Ralli Alanında 8 bin 178 metrekarelik alanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılması ile ilgili CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı ve Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ikinci kez, alan önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Açılış konuşmasını yapan Kemer CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal; iki hafta önce burada bir basın açıklaması yapmıştık. Ne yazık ki bizim sezimi ya duymadılar ya da görmediler. Sayın milletvekili ve Kemer halkı ile sesimizi duyurmaya geldik. Eğer su dağı taşı deliyorsa bu suyun gücünden değil inadındandır. Bende bu inadımızla topraklarımızı peş keş çektirmeyeceğiz.
Milet vekili Arı; Kemer’de Ralli Alanı diye bilinen taşınmaz kapsamındaki 8.178. metre karelik 2 adet parsel daha önce turizm alanı ilan edilmişti. Şimdide Özelleştirme İdaresi tarafından satılmak isteniyor. Kemer’in merkezindeki tek boş alanının otel alanı olarak satılması Kemer adına büyük bir yanlıştır. Bu satıştan vazgeçilmelidir.
Söz konusu alanda yapılan basın açıklamasına, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı; Söz konusu parsellerin bu gerekçeler öne sürülerek özelleştirme kapsamına alınarak satışının yapılması kesinlikle doğru olmadığını savunurken; Kemer binlerce irili ufaklı otellerle dolu. Yıldızlı yıldızsız otellerin var olduğu bir yer. Günümüz koşullarına baktığımızda bu oteller can çekişiyor. Müşteri kapasitesi ile en sıkıntılı zamanları yaşıyoruz. Yine bu otellerin bir kısmı süreç itibari ile yenilenmeye ihtiyacı olduğu bir dönemi yaşamakta. Bu iki yer özelleştirme kapsamına alındı 28 Nisan’da bu iki yer otel yapılmak üzere özeleştirme idaresi tarafından satılmak üzere. Satışa konu yerler Kemer halkı tarafından Ralli Alanı diye bilenen ralli yarışlarının yapıldığı, turist otobüslerinin park ettiği, halk pazarının kurulduğu ve belediyelerimizin sanatsal ve kültürel faaliyetlerini yaptığı Kemer’in nefes alacağı mevcut tek alandır. Buranın özelleştirme kapsamından çıkartılarak Antalya Büyükşehir veya Kemer ilçe belediyesinin kullanıma bırakılması Kemer’in geleceği açısından daha doğru olacaktır. Kemer hakkında alınan bu hatalı karardan dönülmesi ve söz konusu taşınmazların satış listesinden çıkartılmasını bir kez daha tekrarladı. Buradan bir kez daha yüksekselse sesleniyoruz; bu 2 taşınmazın satılmasından vazgeçin; bu iki taşınmazın ihalesini durdurun. Gerekli yerlere resmi müracaatta bulunduğuna da değinen Arı; bu satıştan vazgeçilsin diye. Kemer halkının beklentisi bu satıştan vazgeçilmesidir.
İl başkanı Nusret Bayar ise; kamuya ait bir alanı otel sahası olarak satışı yapılmak isteniyor. Bundan 15 gün önce ilçe başkanım ve sayın vekilim bu konunun yanlış olduğunu ve gerekli bilgileri aktarmışlardı. Bu gün buradan AKP iktidarına bir kez daha sesleniyoruz. Her yeri bina yapıyorlar. İnsanların yaşayacağı ve Kemer halkının yaşayacağı kamuya ait alanlarında olması gerekir. Yeşilliklerin olması gerekir. İnsanların dinlenebileceği bir yer olması gerekir. 20 yıl sonra 30 yıl sonra Kemer’i düşündüğümüz zaman her tarafı binalarla kaplı bir alanda turizmi nasıl yapacağız. Dedi
Konuşmaların ardından vatandaşlarda söz alarak Kemer adına büyük bir yanlıştır. Bu satıştan vazgeçilmelidir. Dediler
+2
Mustafa Gül, Cengiz Cantürk ve 27 diğer kişi
1 Yorum
Beğen

 

Yorum Yap
Paylaş
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle