Hoşgeldiniz  

RALLİ ALANI KEMER HALKININ OLSUN

Semih Köken | 29 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

RALLİ ALANI KEMER HALKININ OLSUN
Kemer Ralli Alanında satışa çıkarılan 283 ada 8 ve 9 parsel ile ilgili açıklama yapıldı.
Söz konusu alanda yapılan basın açıklamasına, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Lokman Uysal, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, belediye meclis üyeleri Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan, Mustafa Bilici, CHP Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı Hüsnü Ünal, CHP üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Önceki yıllarda adliye binası yapımı için ayrılan ve tapuda resmi kurum alanı olarak işletilen ralli alanı içerisindeki 283 ada 8 ve 9 parsel, 2019 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar plan değişikliği ile otel alanına çevrilmişti.
8 bin 178 metrekarelik alana yine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘satılık’ tabelası asılırken, 28 Nisan’da ise satılması planlanıyor.
Kemer Belediyesi Başkanı Necati Topaloğlu, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı ile STK’lar ilçede arıtma, altyapı ve mevcut otellerin yenilenmesi gerektiğine işaret ederek duruma dikkat çekmişti.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Ralli Alanı olarak bilinen yerin toplamda 42 dönüm olduğunu ve alanın 29 dönümünün Antalya Büyükşehir Belediyesine tapulu, 3 bin 984 metrekaresinin resmi kurum alanı olduğunu söyledi.
Söz konusu satılması gündemde olan alanın ise 8 bin 178 metrekaresi ise otel alanı olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle satışa çıkarıldığını belirten Topaloğlu, “Biz bu konuyla ilgili daha önce de bir açıklama yaptık. Zaten şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığının uhdesinde Göynük mahallesinde 2, Beldibi, Tekirova ve Çamyuva mahallelerinde 1’er tane denize sıfır otel yeri ihaleye çıkacak. Bunlar 2’nci bantta olan yerler. Kemer’in nefes alacak yeri yok. Kemer artık fazlasıyla otel ile doldu. Kemer’de çok fazla hem ticari alan var hem de otel var. Biz yeni ticari alanlar ve oteller yapmaktansa mevcut olanları onarımdan geçirip kaliteli turizme yönelmemiz lazım. Buranın satılmasının hiçbir anlamı yok. Ralli Alanını Kemer halkına bıraksınlar. Duyarlılığı için herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Milletvekili Arı ise Kemer’de her türlü sanatsal faaliyetlerin ve etkinliklerin yapıldığı Ralli Alanının satılmasına karşı olduklarını ifade etti.
Arı, Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan alanda otel yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ve olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.
CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Uysal da kemer Ralli Alanının satılmaması gerektiğini ve bu konuda tüm yasal işlemleri yapacaklarını söyledi.
CHP Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı Hüsnü Ünal ise Kemer Ralli Ralli Alanının satılmasını istemediklerini söyledi.
+2
Kenan Kaplan, Serkan Can ve 53 diğer kişi
Beğen

Yorum Yap
Paylaş
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle