Hoşgeldiniz  

Polonya’dan Kemer’e Kardeş Şehir Teklifi‏

SEMİH KÖKEN | 14 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Polonya’nın Ostroleka şehri Belediye Başkanı Janusz Kotowskı ve beraberindeki heyet Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel’i ziyaret ederek yaptığı görüşmede Kardeş Şehir anlaşması imzalamayı önerdi.

Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kardeş okul projesi kapsamında davet edilen Polonya’nın Ostroleka şehrinden Belediye Başkanı Janusz Kotowskı Eğitim Departmanı Başkanı Miroslaw Rosak European Union Lisesi Müdürü Waldemar Salıs, Erasmus Proje koordinatörü Halina Bartloszewska ve Almanca öğretmeni Malgorzata Alomar Kemer belediyesini ziyaret ederek kardeş şehir teklifi yaptılar.

Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 11 Polonyalı öğrencisiyle ziyaret ederken  Öğrencilerin okul ziyaretinin ardında 8 kişilik idari heyet Kardeş İlçe Projesi dahilinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel’i ziyaret ettiler. Heyetle belediye ve eğitim hakkında geniş kapsamlı sohbet edilirken diyalogun samimiyeti karşılıklı verilen hediyelerle perçinlendi.  İlerleyen zamanlarda belediye ile daha sıkı ilişkilerin olmasını temenni ettiğini söyleyen Ostroleka Belediye Başkanı Kotowskı, kültürel paylaşım, eğitim çeşitliliği, turizm, altyapı, ulaşım, kentsel gelişim gibi pek çok konuda bilgi alışverişi yapılabileceğini ve koordineli çalışmalara imza atılabilineceğini dile getirdi. Ziyaretlerinden ve Türk halkının sıcak ilgisinden çok memnun kaldığını dile getiren heyet Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül ve Yardımcısı Kemal Yüksel’i Polonya ya davet etti.

Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise yaptığı açıklamada; Şahsım ve Sayın Başkanım Mustafa Gül adına nazik davetleri için teşekkür ederim. Umarım kardeşliğimizi eğitim kardeşliğine dönüştürürüz. Dedi

Heyet görüşmenin ardından Kemer belediyesi binası önünde hatıra fotoğraf çektirdi.DSC_0010 DSC_0037 DSC_0109

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle