Hoşgeldiniz  

Phaselis Sanat Etkinliği 8’inci Yılında

SEMİH KÖKEN | 26 Ağustos 2014 | Kemer Güncel A- A+

Phaselis Sanat Etkinliği’nin başladığı ilk yıllardan itibaren sponsorluğunu sürdüren Martı Hotels & Marinas, bu yıl da etkinliğe destek veriyor. Etkinlik kapsamında, İzmir Barok Grubu açılış gecesi sahne alıyor. İzmir Barok Grubu ’16. yüzyıldan 18. yüzyılın ilk yarısına Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri’ konserinde, yüzyıllar öncesinin görkemli Avrupa ve Osmanlı Saray hayatı geleneklerini, şiir ve müzikle harmanlayarak sanatseverlere sunuyor.
Topluluğun göze çarpan en önemli yönü, barok müziğini, dönemin enstrümanları ve stili ile seslendirmeleri. İzmir Barok, Türkiye’de bunu gerçekleştiren ilk topluluk. İzmir Barok, uzak coğrafyaların aynı dönem saray müziklerini icra ederek Phaselis Antik Kenti’nde misafirlere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Açılış gecesinde bulunan dinleyiciler, Lully, Gazi Giray Han, G. Frescobaldi, J. Dowland, D. Cantemir, Buhurizade Mustafa Itri, H.Purcell, Ali Ufki Bey, J.B.de Boismortier, Derviş Frenk Mustafa gibi ünlü bestecilerin eserlerini ve Tamburi Mustafa Çavuş’un unutulmaz ‘Dök Zülfünü Meydana gel’ eserini, bu büyülü atmosferde dinleme şansı bulacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle