Hoşgeldiniz  

Paket Servis Kebapçıları Kurtarmıyor!

Semih Köken | 20 Ocak 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Paket Servis Kebapçıları Kurtarmıyor!
Kısıtlamalar kapsamında paket servisi yapan Kebapçılar işlerinden memnun değil!
Korona virüs salgınındaki kısıtlama kapsamında “Paket Servis” ile Servis Hizmeti veren lokantacılar zor günler geçiriyor. Çalışanların ücretlerini güçlükle karşıladıklarını belirten Kemer’in Paket servisinde ve eski kebapçılarından Has Kebap’ın sahibi İbrahim Özberk; “Paket Servis ile hizmet veriyoruz ama işler oldukça durgun. Yüzde 80 satışın altına düştük. Zararına da çalışan esnaf kesimi var. Elemanlarımız paketleri talepte bulunan adreslere ulaştırıyor. Kısıtlamalar kapsamında sadece paket servis yapabiliyoruz. Masrafları güçlükle karşılayabiliyoruz” diye konuştu.
Pandeminin başladığı günden bu yana zarardayız diyen Deniz caddesinde hizmet veren DEM Ocakbaşı restoran işletmecisi Bülent Demirbilek; İşlerimiz yüzde 90 düştü. Bırakın işçimizin parasını et parasını bile çıkaramadık. Her ay düzenli olarak ödemememiz gereken kiralarımız var. Borçlarımız birikti. 3 ay önce 1.000 TL gelen Elektrik şimdi daha geçen ay ödedik 1.200 TL geliyor Elektrik, su, faturalarımızı geçtik, SSK-Bağ-Kur primlerimizi zaten zor ödüyoruz veya o bir aya sarkıtıyoruz. Kemer’de birçok kebapçı var ve binlerce kişi bu sektörden ekmek yiyor. Bu şartlarda hiçbir işletme ayakta kalamaz. Dedi.
Hastane caddesinde hizmet veren 07 Aspava sahibi Mehmet Dilveren; Turizm bölgesi Kemer’de bakkal kadar kebapçı olduğunu, bu işletmelerde ciddi bir nüfusun istihdam edildiğini söyledi. Kebapçıların Kemer’de yiyecek sektörünün öncüsü konumunda olduğunu kaydeden Dilveren, kısıtlama tedbirleriyle, esnafın masraflarını dahi karşılayamadığını bildirdi. Kebapçıların paket ve al-götür servisi yapması kararıyla kebapçıların işlerinin düştüğünü kaydeden Dilveren, paket servisi olmayanların ise işlerinin tamamen durduğunu ve Allah herkesin yardımcısı olsun. Dedi
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle