Hoşgeldiniz  

Okul Servislerini Yapmaya Devam Edeceğiz

Semih Köken | 07 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Sosyal Belediyecilikte devrim yapan Kemer Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek öğrencilere bisiklet dağıtmaya devam ediyor. “Dünya Çocuk Gününde “6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine 383 bisiklet dağıtan Kemer Belediye Başkanı Mustafa GÜL “Geçtiğimiz gün Aslanbucak mahallemizde ilk bölüm dağıtımına başladığımız bisikletlerimizin devamında, Kuzdere mahallemiz ve sırasıyla, Göynük, Çamyuva ve Tekirova mahallelerimizde olmak üzere toplam 2060 bisiklet dağıtmayı hedefliyoruz.” Derken okul servislerini de yapmaya devam edeceğiz dedi. Başkan GÜL, yaptığı açıklamada; “Eğitim öğretim yılının başlamasıyla okulların servis sorunu önümüze geldi. Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla Büyükşehir Belediye Yasası yürürlüğe girmiş ve İlçemiz Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil olmuşsa da 5216 sayılı yasanın Büyükşehir Belediyesine verdiği ulaşımla ilgili , yetki ve görevlerini bugüne kadar hala yerine getirememiştir. İlçemizde sadece otobüslerin üzerindeki yazı değiştirilmiş ama şehir içi ulaşım konusunda olumlu herhangi bir adım atılmamıştır.
Geçtiğimiz yıl belediyemiz ve 5393 sayılı Kanunun 15. maddesi (a) bendindeki yetki ve imtiyazlar başlığındaki “belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak” hükmüne istinaden özellikle öğrenci servisleri hizmetini sürdürmüştür. 2015-2016 yılı eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen Büyükşehir Belediyesinin daha bu konuda bir girişimde bulunmaması veya geç kalınması üzerine, öğrencilerimizin mağdur olmaması amacıyla Belediye Meclisimiz Eylül 2015 tarihli toplantısında belediyemiz araçları ile mahalleler arasında öğrenci servisi yapılması ve ücreti belirlenmiştir.
Geçen süre içerisinde vatandaşımızın ulaşım sorunlarına bir türlü çare bulamayan ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde belediye meclisimizin belirlediği ücrete oranla fahiş miktarda özel servis ücretlerini belirleyen Büyükşehir Belediye Başkanlığı UKOME Merkezi, aldığımız meclis kararının iptalini istemekte olup; her ne kadar yasa bilet ücret ve tariflerini belirleme yetkisini Büyükşehir Belediyesine verse de Belediye Başkanlığımız bu kararı iptal etmeyerek mahkeme sonucuna kadar mahalleler arası öğrenci servisini kendi imkanları dahilinde yıllık 60,00 Tl. ücret ile yapmaya devam edecektir. Tüm halkımızın bilgisine sunarım”dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle