Hoşgeldiniz  

NORVEÇLİ MARY REİDİN’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ‏

SEMİH KÖKEN | 02 Nisan 2015 | Kemer Güncel A- A+

Kemer’de yaşayan Norveçli Mary Reidin işlem yapmak üzere geldiği ATM’de kartını taktıktan sonra hiçbir işlem yapmadan kendisine aktarılan 4100 TL. yi alarak emniyete götürdü.

Kendisinden bir önce işlem yapan ve Kemer’de Pinokyo Bebe Mağazasının sahibi Mehmet Başev’e ait olduğu öğrenilen 4100 TL, polis ve banka yetkililerin yaptıkları işlemler sonrasında Mehmet Başev’in hesabına tekrar geçirildi.

Norveçli ‘nin bu davranışı karşısında mutlu olduklarını belirten Başev ailesi, aldıkları bir çiçeği Reidin’e sunarken, bu örnek davranış için kendisine teşekkürlerini sundular.



Mehmet Başev konu hakkında yaptığı açıklamasında “Önceki gün Kemer belediyesi önünde bulunan bankamatiklerin birinde 4100 TL. parayı nakit olarak eşimin hesabına yatırdım. Bankamatik para yatırma işlemi devam ederken işlem bitmiş gibi bankamatik kartını iade etti. Paralar da bankamatikte kaldı. Ben işlemin bittiğini sandım ve ATM önünden ayrıldım. Benden sonra bankamatiğe gelen Kemer’de yerleşik olarak yaşayan Norveçli Mary Reidin ismindeki bayan aynı bankamatikten para çekmek isterken kartını bankamatiğe sokup şifresini yazdıktan sonra bankamatik ona para vermeye başlamış. Bayan Mary hesaplarını kontrol eder bu paraların ona ait olmadığını anlayınca, paraları alır polise götürür. Polise bankamatiğin kendisine verdiğini anlatır ve polisler ile birlikte paraları veren bankamatiğin başına giderler ve olayı tekrar anlatır. Polisler bankamatiğin ait olduğu banka ile irtibata geçerek personeli çağırır ve olay aydınlatılır. Polis tarafından tutanak altına alınılan 4100 TL.para banka personeline verilmek üzere tutanak ile banka personeline verilir .Gereken düzeltme yapılarak hesaplar normale getirilir”



Bu olayın örnek olmasını dile getiren Mehmet Başev, bankamatik farelerine dikkat çekerek bu konuda vatandaşları uyardı. Zaman zaman bu tip haberler ile karşılaştıklarını dile getiren Başev, örnek davranışı için Norveçli Mary Reidin’e bir çiçek vererek teşekkürde bulundu. Mary Reidin ise yaptığı açıklamada, kendisinin insanlık görevi yaptığını ve kendisine ait olmayan bir parayı emniyete teslim ettiğini belirterek, Başev çiftine gösterdikleri ilgi için teşekkürlerini sundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle