Hoşgeldiniz  

MHP’ye bir darbe daha! Finike Belediye Başkanı Ak Parti’ye geçiyor.

SEMİH KÖKEN | 26 Ağustos 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MHP’li Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’nun Ak Parti’ye geçeceği iddiası, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası durağanlaşan Antalya siyasetini hareketlendirdi
Finike’nin MHP’li Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’nun Ak Parti’ye transfer olacağı iddiası, Antalya’da siyaset kulislerini hareketlendirdi.
Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP’den aday olup, belediye başkanlığını kazanmıştı. Sarıoğlu, Finike’de Ak Parti İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği yapmıştı. 2009 seçimleri öncesinde Demokrat Parti’den Ak Parti’ye geçen Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu’nun aday gösterilmesi üzerine Ak Parti’den istifa eden Sarıoğlu, MHP’ye geçerek, 29 Mart 2009 seçimlerinde belediye başkan adayı olmuştu. 11 oyla belediye başkanlığı yarışını kaybeden Sarıoğlu, hız kesmeden çalışmalarına devam etmiş ve MHP’nin belediye başkan adayı olarak girdiği 30 Mart 2014 seçimlerinın kazananı olmuştu.
Seçimlerden 40 gün sonra büyükşehir meclisinde başlayan transfer iddialarına da konu olan MHP’li Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, MHP Genel Merkezi’ne çağırılmış ve transferinin soz konusu olmadığını açıklamıştı.
Siyaset kulislerine bugün kulislere düşen iddiaya göre, Sarıoğlu AK Parti’ye transfer olacak ve bu transfer, yarın Ankara’da Recep Tayyip Erdoğan’nın son kez Genel Başkan ve Başbakan olarak katılacağı Ak Parti Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yapılacak rozet töreni ile gerçekleşecek.
Ak Partili üst düzey yöneticiler bu iddiayı doğrularken, MHP İl Başkanı Osman Çetin ise, transfer olayından haberdar olmadığını söyledi. Başkan Sarıoğlu’nun Encümen toplantısında olduğu belirtildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle