Hoşgeldiniz  

MHP’nin Antalya listesinde kadın kavgası!

Semih Köken | 08 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya MHP’nin Haziran seçimleri için açıkladığı Antalya listesinde kent merkezi ve teşkilattan gelen isimler unutuldu. MHP ilk 5 içinde 3 Manavgatlı siyasiye yer verdi. Teşkilat Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar’la ancak 5’inci sıradan hatırlandı seçmenin yarısından fazlasının yaşadığı kent merkezinin adayı ise 6’ncı sıradan çıktı.

Antalya listenin 1’inci sırasına partinin 11’inci Olağan Kurultayı sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak partinin Başkanlık Divanı’nda yer alması beklenen Mehmet Günal yerleşti. Günal, Başkanlık Divanı seçimini Merkez Yönetim Kurulu’na bırakmasıyla partinin A Takımı dışında kalırken MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından ödüllendirilerek liste başı yapıldı. Artık MHP’de takım kaptanı olan Günal, listenin ilk Manavgatlı adayı da oldu.

 

MHP nin Listenin 2’nci sırası için Bahçeli’nin tercihi başdanışmanından yana oldu. Bahçeli, 49 yaşındaki danışmanı Gazi Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul’u Antalya’dan aday gösterdi. Bahçeli, milletvekilliği için Antalya’dan aday adayı olan basın ve medya işlerinden sorumlu danışmanı Metin Özkan’a ise listenin 9’uncu sırasında yer verdi.
MHP’nin 3’üncü sıra adayı Manavgat’ın artık mahalleye dönüşen beldesi Ilıca’nın MHP’li eski Belediye Başkanı Tarkan Akıllı’yı gösterirken 4’üncü sıraya yine bir Manavgatlı Adem Uslu yerleştirildi. Kaymakam olan Uslu, 2009 yerel seçimlerinde Manavgat Belediye Başkan adayı olmuştu. MHP için teşkilattan gelen bir isim ancak listenin 5’inci sırasında kendisine yer bulabildi. Doğu Antalya tercihinin değişmediği listede Alanya eski İlçe Başkanı Cafer Uyar aday gösterildi. MHP’nin merkezle tanışması ise 6’ncı sırada mümkün oldu. MHP, Antalya siyasetinin tanınmış isimlerinden, son yerel seçimlerde Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan Cengizhan Gököz’le seçmenin yarısından fazlasının yaşadığı kent merkezine inme kararı aldı.

 

EKEBİL’DEN GÜL ELEŞTİRİSİ
MHP’nin 14 kişilik listesinde tek kadın aday Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün hayat arkadaşı Neşe Gül oldu. 23 Mayıs’ta Kemer’de birlikte yaşadığı Kemer Belediye Başkanı Gül’le evlenecek olan Neşe Gül, 11’inci sıradan aday gösterildi. Gül’ün adaylığına partinin eski Kadın Kolları Başkanı Zerrin Ekebil tepki gösterdi. Partide aday adaylık sürecinde eski İl Başkanı Aydın Yeşilyurt’u desteklediği bilinen Ekebil, twitterdan “Ahlak ve emek anlayışımız buraya kadar. Neyse bitti. Kadınları temsilen Neşe Gül. Hepimizi temsile yetecek uzun saçları var” diyerek istifa edeceğini duyurdu. Ekebil, sonrasında mesajını kaldırdı.

KEMAL ÇELİK LİSTE DIŞI
MHP, seçim stratejisini Doğu Antalya’dan alacağı oylar üzerine kurarken büyük bir temizlik harekatını da gerçekleştirdi. Antalya milletvekilleri Tunca Toskay ve Yusuf Ziya İrbeç’i yeniden aday göstermeyen Bahçeli, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan, 2011 milletvekillerinde 4’üncü sıradan milletvekili aday olan Kemal Çelik’e de listede yer vermedi. Çelik’in liste dışında kalmasında il ve ilçe yönetimlerinin Genel Merkez’e uyguladığı baskının etkili olduğu iddia edilirken Bahçeli’nin Çelik’in listede olmayacağı mesajını kurultayda Merkez Yönetim Kurulu’na almayarak gösterdiği de parti kulislerinin gündeminde yer aldı.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle