Hoşgeldiniz  

MAXX ROYAL TEMİZE ÇIKTI

SEMİH KÖKEN | 02 Ekim 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MAXX ROYAL TEMİZE ÇIKTI

Plaja mermer tozu döktüğü iddiaları ile gündeme gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Maxx Royal Kemer Resort’a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘temiz’ raporu verildi. Denetimden geçen otel, müşterilerinden de tam not almayı başardı.

 

Kemer’de bulunan Kiriş Koyu’ndaki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Maxx Royal Kemer Resort, plajında kullandığı kumun Salda Gölü’nden getirildiği iddiası ile gündeme gelmiş, otel yönetimi ise kumun Salda Gölü’nden getirilmediğini kanıtlamıştı. Otel yönetimi, Salda Gölü’nden beyaz kum getirilmediğine ilişkin kanıt olarak söz konusu çuvalların faturalarını da başsavcılığa sunmuştu. Şikayet dilekçesinde faturaların yanı sıra beyaz kumların Salda Gölü’ne ait olmadığına kanıt olarak 2015, 2018 ve 2019 senelerine ait uydu görüntüleri de yer alıyor.

OTEL DENETİMDEN GEÇTİ

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in konuyu meclis gündemine taşımasından sonra ise bakanlık tarafından otele denetim yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in soru önergesine gelen yanıtta Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelinde yapılan denetim, şu ifadelerle anlatıldı: “Antalya ili, Kemer İlçesi, Kiriş Koyunda faaliyet gösteren Maxx Royal Resort Otel’in sahil kısmında 04.08.2020 tarihinde Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz teknik personellerince denetim gerçekleştirilmiş olup; söz konusu otelin 03.07.2020 tarihi itibariyle faaliyete açıldığının beyan edildiği, tesisin denetim esnasında açık ve faal olduğu, otelin sahilinde soru önergesinde bahsi geçen beyaz kum özelliği taşıyan maddenin, denetim esnasında sahilde serili olmadığı tespit edilmiş ve denetim anı görüntüleri alınmıştır.”

‘ELÇİYE ZEVAL OLMAZ’

Salda Gölü’nden alındığı iddia edilen beyaz kumlar, otelin yaptığı açıklama, mermer tozu tartışması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetimi ile gündeme gelen Maxx Royal Kemer Resort Otel ile ilgili bir açıklama da Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Batuhan Mumcu’dan geldi. Mumcu, Milletvekili Özer’e seslenerek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Vekilim, konaklayan arkadaşlarınız varmış keşke siz de onlar gibi misafir olup yerinde tespit etseymişsiniz. Öneriniz; her müşteri için yeni kum sermek ise zormuş. An itibari ile bu resimleri sizlere iletmemi istediler. Elçiye zeval olmaz” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLERDEN TAM NOT

Son olarak ise doğaya saygısı ile bölgenin, hatta ülkenin en başarılı otellerinden biri sayılan Maxx Royal ile ilgili otel müşterileri, otelde beyaz kum olmadığını aksine doğaya saygılı bir mimarisi olduğunu belirterek, “Otelde beyaz kum namına hiçbir şey yok. Tam aksine doğaya saygılı mimarisi, çevresel olarak sürdürülebilir uygulamaları ile tanınan bir otel burası. Doğayı korumaya ve yaşatmaya yönelik peyzaj uygulamaları ve doğa ile uyumlu mimarisi bu konuda ne kadar özenli olduklarını gösteriyor. Doğa konusunda o kadar hassas yaklaşımları var ki otelin keçi temalı logosunun anlamını, akşamüzeri çam ormanlarından yanınıza kadar gelen keçileri gördüğünüzde anlıyorsunuz. Yani otel keçilerin doğal alanını bile korumuş” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle